Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Včera jsem nastoupil do nové "práce" na DPP. Jelikož jsem vedený na ÚP, tak jim tuto skutečnost musím nahlásit a odhlásit se z úřadu. Nouze mě donutila jít na DPP, kterou mi vystavili. Vím, že se nemůže být DPP a chci být fér a nemít problém se zákonem, tak ukončím evidenci na ÚP a napíšu jim, že ji mám. Bude to takhle v pořádku nebo mám čekat sankce? Rád bych se jim vyhnul, protože nouze mě donutila si něco najít takového.
Dobře zvažte, jestli se Vám DPP vyplatí. DPP není pracovní poměr, zaměstnavatel za Vás nehradí zdravotní pojištění.
viz:
" Od 29. července 2017 si již (podle novely zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti) při evidenci na Úřadu práce nelze přivydělávat formou dohody o provedení práce, a to bez ohledu na výši výdělku. Každá DPP tedy brání evidenci na Úřadu práce a využívání s tím spojených výhod. Ohledně zdravotního pojištění to znamená, že za takového člověka by neplatil pojistné stát – musel by se zdravotní pojišťovně přihlásit jako osoba bez zdanite/... a sám si hradit pojistné v zákonem stanovené výši."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.