Nejste přihlášen/a.
Znám spoustu babských rad, bohužel vše se doporučuje hned od začátku. Mám na rtu hned tři vedle sebe. takže tam nejde použít náplast. Jsou ze sluníčka, kterému jsem minulý týden na dovče dost holdovala a bohužel jsem tam neměla možnost cokoliv použít. Teď už se utvořily krusty a dost to bolí při úsměvu, jídle, pití. Mote nějakou radu.Děkuji.
Nezakrývat, nezalepovat, vysušovat lihovými kapkami, desinfekcemi, tekutým pudrem, zinkovou mastí, aby se nepřidaly kvasinky. Prodává se mastička Acyclostad. Určitě ne Framykoin! Užívat B - komplex nebo kvasnice, a Zn .Zdravou stravu, klid ve stínu, více pít. Dobrý je Vironal nebo Drags Imun - přírodní ATB v kapkách vnitřně. Drags též možno i na strup.
Zkus se zeptat v lékárně jestli mají mast Herpclair. Já jsem s ním spokojen, i když mi jedna lékárnice mi tvrdila, že je to bezbarvá vodička která neúčinkuje.
Je to výrobek z Itálie, takže asi před měsícem když jsem se na ni v lékárně ptal, tak nebyla dostupná.
Já když stihnu opar v počátku, tak mažu pouze touto průhlednou mastí.
Když už se mi opar vyrazí, tak ho několik minut namáčím pomocí tamponu a slivovice nebo vysokoprocentního lihu z lékárny. Pak na tu rozmočenou kůži zase natírám mast.
Ale doba léčení oparu se nijak výrazně neliší.
Já nejraději používám tampon namočený ve Florsaminu (šalvějová tinktura), jak o mám podrážděné, tak to bolí, ale asi zůstanu. Zkusila jsem i droždí, ale část krusty se odtrhla. Na to vaše se zkusím zeptat.
Bohužel stále nedostupné.
Doma na to nic nemám, ale když se opar objeví, potírám slivovicí. Dám teda pár kapek na tamponek/vatičku a přiložím a chvíli nechám. Vždycky, když si vzpomenu.
Zkuste mentolovou zubní pastu. Mě pomáhá. Na noc potřu a ráno se oloupe sama popř. tomu pomůžu vodou. Pokud nemusím ven, tak mažu i přes den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.