Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Imunita a vitamíny

Od: petr8 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den Beru tablety samostatně vitamín A-zinek- magnezium. U všech vitamínu je psáno že mají vliv na imunitu organizmu. Beru teprve krátkodobě a cítím zlepšení na zrak menší unava atd. Máte zkušenosti ohledně vitamínu na imunitu? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To zase není tak úplně pravda s tím magnesiem. když se člověk předávkuje a to jde dost špatně, tak může mít průjem, právě kvůli tomu, že hořčík na sebe váže vodu a může teda vyvolat ten průjem. Ale druhý den je to v cajku a stačí si dát příště pozor. Já hořčík užívám už víc jak 30 let kvůli nočním křečím v nohou a kolikrát jsem za noc spolkla postupně i 4 tablety a vůbec nic se nestalo. Ani ten průjem jsem neměla. A hořčík také vyčůráte, mně doktorka řekla, abych ho ani neužívala než jdu spát, protože bych ho do té doby vyčůrala. Řekla mi, abych si ho vzala jakmile mne křeč v noci chytne. A tak to dělám a opravdu křeč asi do minuty přejde. Někdy nemusím vůbec, někdy mi stačí jedna tableta za noc, někdy víc. ale to je málokdy. Ale hořčík mám neustále v noci po ruce. Přes den neberu nikdy, křeče mne chytají pouze v noci. Jinak jsem stejného názoru jako ostatní. Rozhodně je lepší získávat vitaminy ze stravy, než polykat všelijaké tablety. Já také ten hořčík nemusím každý den, zřejmě mám někdy období, kdy ho mám větší deficit v tom co sním.

id
hodnocení

0x

Zkušenosti s tabletkovými vitamíny nemám. Vše je obsaženo ve stravě, chce to pestrý jídelníček. Navíc za ušetřené peníze za tabletky si ještě pochutnáte.

hodnocení

0x

Ono to zlepšení může být i placebo.

Máte rozbor krve a zjištěné, které látky v těle vám chybí? A máte pořádně přečteno, jaké negativní důsledky ty "vitamíny" mají, když je budete užívat, protože žádný deficit vaše tělo vůči těmto vitamínům nemá? Ono si spíš člověk, který jí jinak pestře, může těmito přípravky uškodit..ale určitě ne zlepšit.

Takže bych doporučil..pokud se cítíte unavený atd..zkuste zmírnit fyz.aktivitu apod. Dále si udělat krevní rozbor a lékař vám sám případně řekne, co vašemu tělu chybí a třeba něco doporučí.

Ale třeba takový vit.C, když se nadužívá, zbytek se jen vyloučí z těla..ale třeba u toho magnezia, je riziko vnitřní dehydratace při delším užívání a můžete pít jak chcete.

asiemil
hodnocení

0x

Užívám asi dva roky švédskou vianutru.Nejsou to žádné tablety.ale takový sirup který se naředí s vodou a zapije se tím jídlo. Dení dávka vyjde do 30korun. Krevní testy na jedničku!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]