Nejste přihlášen/a.
Mám 100 000 Kč a chtěl bych začít v něčem podnikat ři práci. Máte tip? Dík
Budoucnost má určitě řemeslo - viděl bych to na instalatéra (voda, plyn, topení) nebo elektrikáře. Na základní nářadí (samozřejmě ne HILTI) by vám ten kapitál mohl stačit. Časem si můžete udělat revizáka (jak plyn, tak elektro, případně tlakové nádoby) a zase bude o něco lépe. Špatné nemusí být ani ruční výkopové práce. Chce to dobrou fyzičku a budete mít hodně tvrdou konkurenci v pracovitých Romech. Váš počáteční kapitál lehce pokryje jak lopatu, tak rýč, krumpáč i kolečko - na auto si vezmete leasing, operativní leasing nebo úvěr. V oblasti realit by vaše hotovost mohla v pohodě stačit na garáž v okolí Ústí nebo Karviné, a tu dále pronajmout. Každý pasivní příjem dobrý a každý realitní magnát nějak začínal. Pokud směřujete spíše k finanční sféře, pak jsou tady burzy po celém světě. Pro začátek bych zůstal v Česku a rozjel to sedmi ks akcií Philip Morris ČR (dividenda + očekávány růst ceny akcie) - super tah a ještě vám 6 900 Kč zbude na poplatky a počítač. Pokud jste zdatný kuchař, tak bych šel do sektoru HOREKA. Dneska jsou hotely, restaurace a kavárny za hubičku.Když kouknete na realitní servery, tak tam máte stovky nabídek již vybavených podniků k pronájmu. Jistě existuje desítky a stovky dalších nápadů, ale je již pozdě, tak to nechám na ostatní rádce. Hodně úspěchů v podnikání.
Kupovat akcie je nejhloupejší nápad po dlouhé době !
Podle dotazu neumíte nic a se 100000 Kč čekáte zázrak. Tak ten se konat nebude. Ideální řešení je být dobrý v zaměstnání a našetřených 100000 nevyhodit oknem pro hloupý nápad.
Obor věštění z křišťálové koule doposud nebyl na VŠ otevřen. V krizi nikdo netuší vůbec nic a je to přesně 50:50. Nepotřebuji víc peněz, než vydělám a ani mě netrápí chamtivost. Kdo chce moc, nemá nic !
Milý Jeníčku, ne každého uspokojí být zaměstnancem. Kdyby nebyli ti schopnější než vy, tak se dnes houpete s opičkami na větvi.
Tak z odpovědí Jendy plyne že na víc než být řádovým zaměstnance nemá.Proto všechny rady na další podnikatelské aktivity a investice odsuzuje že je to blbost a zbytečnost...a víc že k životu nepotřebuje.
Přitom komu to trochu pálí tak se dá samozřejmě vydělat i jinak
To je jako jeden můj kamarád nemá moc peněz na rozhazování proto jezdí stále starým favoritem a tvrdí že mu to stačí a jiné lepší a dražší auto je zbytečnost ani by ho nechtěl...dobrá blbost a výmluva že?...
K podnikání není peněz zapotřebí.Když před lety zrušili náš podnik a ocitnul jsem se na svobodné a demokratické dlažbě,dal jsem dohromady své znalosti a dovednosti a začal jsem se živit jako prcovník živnosti,dnes známé jako HODINOVÝ manžel.Interiérové práce.Protože byly v módě tapety a dekorace bytů,vydělával jsem na živobytí těmito pracemi.Samozřejmě jakákoliv představa o rychlém zbohatnutí tu neexistovala,ani dnes neexistuje.Zbohatnout můžeš jen nepoctivostí a podvodem.
JABRAKA
zdravím, já bych s touto částkou naložil ůplně jinak ,ale hodně výdělečně:
1.koupil bych pole a z polí udělal stavební pozemky pozemky jsou drahé tudíž by jste na tom mohl vydělat.
2.koupil bych přívěsy ojeté, a začal je pronajímat.
3.nakoupit levnou nemovitost zbourat ji a prodat pozemek.
4.otevřít si taxislužbu.
5.koupit levná auta a pronajímat je.
6.otevřít si eshop.jestli něco vyrábíte.
7.napsat knihu
doufám že jsem vám pomohl a jestli ano dejte spětnou vazbu nebo poděkování jsem do poradny.díky za optání rád jsem vám odpovídal.
On mluví o 100.000 Kč, né o milionech milionů... Jinak toto jsou jenom dětské představy o dnešním podnikání...
@martinvoliko Moc pěkné, ale na děkování to není. Pár poznámek a dotazů:
1. Už jste někdy měnil územní plán? Už jste někdy vedl k poli elektřinu, vodu, plyn, příp. kanalizaci? A co rozparcelování, geodeti a katastr?
2. Nevím kolik ojetých přívěsů se dá koupit za 100 tis. Kč? Kde takový pronajímatel parkuje všechny přívěsy? Opravdu je takový zájem o pronájem nějakých "ojetých" přívěsů?
3. Cena pozemku s nemovitostí k demolici se dá koupit za 100 tis. Kč? Víte kolik stojí demolička? Prozradím - u malé podsklepené nemovitosti min. 150 tis. Kč, u větší to 300 tis. jistí.
atd. Nezlobte se, ale co bod, to hloupost, zvláště s kapitálem 100 tis. Kč a podnikáním při zaměstnání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.