Nejste přihlášen/a.
mno,
to nejste prvni ani posledni, s tim ma hodne lidi problem. On je hacek v tom, že lidi si myslí že potrebuji motivaci. Ale ve skutecnosti si potrebuji vypestovat zvyk discipliny. Protoze delat neco, jen kdyz se vam chce a tim padem kdyz je k tomu nejmensi odpor...se podari jen zridka
Ti co jsou efektivni to bud bavi nebo jsou naucení byt disciplinovaní a tim padem delat na necem přesto, že ted se jim nechce. Ví, že následky nic nedělání jsou horší než to se do něceho zakousnout. Trpět budete tak nebo tak ale v tom druhem pripadě něčeho dosahnete.
motivace je jak stesti, je pomijiva, zenete se za nim a výjímečně kdyz ho mate tak je jen prchave. Potrebujete neco o co se muzete oprit v pripadech kdy motivace neni...a to je si vypestovat zvyk distipliny.
Deti nemaji disciplinu, rodice vas ji zrejme nenaucili a Vám to zůstalo. Dělat něco, "jen když se to líbí" je představa, ktera vede do pekla.
Věci byste neměla dělat pro sve momentalní já ale pro to své budoucí já. Sme lidi ne? Mame navíc než si jen užívat v přítomnosti jak zvířata. My máme dar vidět i do budoucna a tak muzeme to budoucno tvořit. Narozdíl od ostatních zvířat.
Kdybyste se zaregistrovala a napsala mi vnitřní zprávu, můžu Vám poslat 18 stran .pdf textu - návod jak na to, autorem je psycholog.
Pevnou vůli Vás měli naučit rodiče, ale to neznamená, že se to nemůžete naučit teď. Lepší později než vůbec.
Základní myšlenka je, že vůle funguje jako sval - dá se posilovat a je velmi účinné ji šetřit (vyhýbat se pokušením, která Vám vůli kazí). Jeden z nejlepší triků je rutina.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.