Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemam pevnú vúli

Od: adell* odpovědí: 12 změna:
Poradte mi prosím vas tady lidičky dobrí, proč nemám pevnú vúli, vubec žádnou? Je to porucha, at delam co delam neumim si rozkazat, nemúžu se ovladat, ja nevim co s tim delat, aby pevnou vúli mala. Aspon malinkatou, vzdyt jde o mé zdraví a stestí. Dekuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gordon
hodnocení

4x

mno,

to nejste prvni ani posledni, s tim ma hodne lidi problem. On je hacek v tom, že lidi si myslí že potrebuji motivaci. Ale ve skutecnosti si potrebuji vypestovat zvyk discipliny. Protoze delat neco, jen kdyz se vam chce a tim padem kdyz je k tomu nejmensi odpor...se podari jen zridka

Ti co jsou efektivni to bud bavi nebo jsou naucení byt disciplinovaní a tim padem delat na necem přesto, že ted se jim nechce. Ví, že následky nic nedělání jsou horší než to se do něceho zakousnout. Trpět budete tak nebo tak ale v tom druhem pripadě něčeho dosahnete.

motivace je jak stesti, je pomijiva, zenete se za nim a výjímečně kdyz ho mate tak je jen prchave. Potrebujete neco o co se muzete oprit v pripadech kdy motivace neni...a to je si vypestovat zvyk distipliny.

Deti nemaji disciplinu, rodice vas ji zrejme nenaucili a Vám to zůstalo. Dělat něco, "jen když se to líbí" je představa, ktera vede do pekla.

Věci byste neměla dělat pro sve momentalní já ale pro to své budoucí já. Sme lidi ne? Mame navíc než si jen užívat v přítomnosti jak zvířata. My máme dar vidět i do budoucna a tak muzeme to budoucno tvořit. Narozdíl od ostatních zvířat.

adell*
hodnocení

Velmi krásne napsané, dakuji moc. Tvrdá pravda. Je to moc velmi dulezité, abych ji vypestovala, aj ked to bude asi tezké. Dekuji dekuji.

hodnocení

3x

Důležité je mít motivaci a snažit se. Nevzdat to při prvním selhání. Je to jen ve Vaší hlavě.

tebi
hodnocení

3x

Já ji též nemám, neexistuje řešení pokud ty sama nechceš! Mi pomáhá si říct , že v tolik hodin udělám to, pak udělám to. Třeba 15 minut se učím, 15 minut uklízím, hodinu vařím, půl hodiny uklízím.A když to dodržím ,tak mám dobrý pocit!Musím ale plánovat dopředu jinak to nefunguje...

arny1
hodnocení

2x

Asi by bylo nejlepší napsat narovinu v čem nemate pevnou vůli.Jsou věci co ovlivnit jdou a co zase ne.

hodnocení

0x

Psycholog ti poradí.

hodnocení

0x

Kdybyste se zaregistrovala a napsala mi vnitřní zprávu, můžu Vám poslat 18 stran .pdf textu - návod jak na to, autorem je psycholog.

Pevnou vůli Vás měli naučit rodiče, ale to neznamená, že se to nemůžete naučit teď. Lepší později než vůbec.

Základní myšlenka je, že vůle funguje jako sval - dá se posilovat a je velmi účinné ji šetřit (vyhýbat se pokušením, která Vám vůli kazí). Jeden z nejlepší triků je rutina.

adell33
hodnocení

Tak to jste mne velmi potešila, že se s tym dá neco robit, atak Vám napíšu pani Eliso.

hodnocení

0x
Jak psal @gordon, je to o disciplíně, zvyku, pravidelnosti. Žádné přemýšlení jestli a zda, prostě to tak je a jdu na to. Neexistuje výjimka.

bulik*
hodnocení

0x

Nemít vůli = mně se nechce, já nechci nic dělat, jdu se dívat na TV, lehnout si, poslouchat hudbu, čumět z okna na ty, co pracují ! Choďte do práce, třeba dvou !

adell*
hodnocení

To s práci nic nemá súvis. Nevim jak ste k tomu došel :). Je to horší. Delám co nechci...

tebi
hodnocení

0x

Je to je sranda, a proč děláte věci, které nechcete?:)S vámi musí být sranda.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]