Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nahrazovat chrupavky v mase?

Od: bauerlukin® odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, čím mohu nahrazovat chrupavky v mase? říká se, že by se měly konzumovat pravidelně kvůli zdravým kloubum. nejím maso/nebo ojediněle. Díky předem

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

3x

Nejlepší je pořádný sulc - huspenina z vepřových nožiček /packy/ a kůže.

Mě tohle honění za zdravou výživou, za bio výživou, a eko, a ochranu zvířátek připadá divné.

Pokud tedy člověk nemá nařízeno omezení konzumace masa.

Vepřík se stejně zabije pro maso, takže udělat si svůj sulc pomůže zhodnotit ten zbytek.

Jinak ty doplňky - žraločí chrupavky? Kolik miliónů žraloků se v moři vyloví? Na jídlo a na tyhle doplňky?

To je pořád živý tvor, nevidím rozdíl mezi kravkou, vepříkem či mořským tvorem. Všem vezmeme život.

Tady kolagen na skoro přírodní bázi - rehabilitace.info/...

tebi

Šulc z vepr nožiček je sice ok, ale má jednu nevýhodu, můžete ho jíst dva měsíce v kuse? To ani náhodou, že? Ty chrupavky by se měly jíst dva měsíce pak dva vynechat a opakovat , jinak je kůra neúčinná...Takže tři porce sulcu za měsíc nepomohou...

tebi

A není to honění za zdravou výživou, v mém případě, mám kyčle hodně špatné, je to nutnost, zakladatelka chce předcházet degenerativnimu onemocnění , chválím...

hodnocení

2x
Člověk je všežravec. Něco nejíst je prostě špatně.
Samozřejmě, jíst jen vepřové je špatně, na druhou stranu jíst jen zeleninu je taky špatně.
Dohánět cokoliv nějakou chemií? Děkuji, nechci. Už teď toho je kolem nás více než dost. Tak proč ještě něco navíc.
Vsadím se, že ty prášky ze žraločích ploutví žraloka ani neviděly.

pb®
hodnocení

2x
Kolagenu potřebujete denně 10g. Chrupavka není čistý kolagen a tolik sulcu, chrupavek a podobných hnusáren denně nikdo není schopen sníst, aby to pokrylo denní potřebu. Taky se musí začít včas, ideálně ještě před 40. Ono vzpomenout si, že mě v 60 bolí klouby, to už je trochu pozdě. Začít se musí ještě v době, kdy člověku nic není. Já používám sypané kolagenové doplňky pro sportovce. Dělají samotný kolagen nebo v kombinacích s dalšími látkami jako chondroitin, MSM. K tomu cvičení na klouby a myslet na to, jak stojím, sedím a chodím. Každou chvíli se vědomě rovnat, myslet na to, že kolena nemají jít nikdy do zaklapnutí ani jim nesvědčí přílišný ohyb, páteři a pánvi zas nedělá dobře oblíbené sezení s nohou přes nohu, krční páteři svědčí cvik zvaný šuplík... Prostě myslet na sebe a starat se o sebe a ono se to časem nastřádá a zúročí.

hodnocení

0x

Chrupavky není jediná potravina, která je důležitá na klouby. Nebo se podívejte na nějaké doplňky stravy na klouby, jestli to tedy pomáhá... Maso sice jím, ale chrupavku bych nesnědla.

tebi

Chrupavka je sice vhodná, ale prý obsahuje hodně cholesterolu, říkala Mudr.Nejvhodnejsi jsou přípravky z lékárny, např žraloci chrupavky, užívám je.Osobne mi na kluby dělá dobře větší spotřeba ryb, nebo jen rybí tuk v kapslích, ten promastuje klouby, také škvarky mi dělají dobře na kyčle, z léků pak je vhodný přípravek Condrosulf, na kyčle pomáhá, ale bylo mi z něj špatně.

hodnocení

0x

rehabilitace.info/...

doplněno 02.08.20 10:28:

Nebo také gumoví medvídci Haribo ...

cs.wikipedia.org/...

janm*
hodnocení

0x

Hezký den

S masem to mám podobně jako vy, řekl bych že vyčerpávající odpověď tu již zazněla od wamp, možná bych jen připojil "jablka" pektiny. Jinak jestli člověk jí i vejce nějaké ty mléčné výrobky (nemá s nimi trávicí problémy), luštěniny atd... neměl by být s plnohodnotnou výživou žádný problém, ono totiž když jí člověk maso, tak ten metabolismus pracuje trochu "jinak" než když ho "nejí" čímž nechci říci hůře, zkrátka u toho masa zase tělo nadmírou živin a různých prvků zase "více plýtvá" (zjednodušeně laicky řečeno ) , nebo jinak řečeno lidský metabolismus je velice variabilní a není striktně závislý na masité stravě . V dřívějších dobách lidé zdaleka tolik masa nekonzumovali jako je tomu dnes, přitom často těžce fyzicky pracovali, jedly se různé kaše, pečivo apod., později brambory, maso bylo tak spíš o nedělích svátcích, určitě ne jak dnes ráno salám v poledne řízek na svačinku paštika večer masový guláš atd., a další den nanovo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]