Nejste přihlášen/a.
Nejlepší je pořádný sulc - huspenina z vepřových nožiček /packy/ a kůže.
Mě tohle honění za zdravou výživou, za bio výživou, a eko, a ochranu zvířátek připadá divné.
Pokud tedy člověk nemá nařízeno omezení konzumace masa.
Vepřík se stejně zabije pro maso, takže udělat si svůj sulc pomůže zhodnotit ten zbytek.
Jinak ty doplňky - žraločí chrupavky? Kolik miliónů žraloků se v moři vyloví? Na jídlo a na tyhle doplňky?
To je pořád živý tvor, nevidím rozdíl mezi kravkou, vepříkem či mořským tvorem. Všem vezmeme život.
Tady kolagen na skoro přírodní bázi - rehabilitace.info/...
Šulc z vepr nožiček je sice ok, ale má jednu nevýhodu, můžete ho jíst dva měsíce v kuse? To ani náhodou, že? Ty chrupavky by se měly jíst dva měsíce pak dva vynechat a opakovat , jinak je kůra neúčinná...Takže tři porce sulcu za měsíc nepomohou...
Chrupavky není jediná potravina, která je důležitá na klouby. Nebo se podívejte na nějaké doplňky stravy na klouby, jestli to tedy pomáhá... Maso sice jím, ale chrupavku bych nesnědla.
Chrupavka je sice vhodná, ale prý obsahuje hodně cholesterolu, říkala Mudr.Nejvhodnejsi jsou přípravky z lékárny, např žraloci chrupavky, užívám je.Osobne mi na kluby dělá dobře větší spotřeba ryb, nebo jen rybí tuk v kapslích, ten promastuje klouby, také škvarky mi dělají dobře na kyčle, z léků pak je vhodný přípravek Condrosulf, na kyčle pomáhá, ale bylo mi z něj špatně.
Hezký den
S masem to mám podobně jako vy, řekl bych že vyčerpávající odpověď tu již zazněla od wamp, možná bych jen připojil "jablka" pektiny. Jinak jestli člověk jí i vejce nějaké ty mléčné výrobky (nemá s nimi trávicí problémy), luštěniny atd... neměl by být s plnohodnotnou výživou žádný problém, ono totiž když jí člověk maso, tak ten metabolismus pracuje trochu "jinak" než když ho "nejí" čímž nechci říci hůře, zkrátka u toho masa zase tělo nadmírou živin a různých prvků zase "více plýtvá" (zjednodušeně laicky řečeno ) , nebo jinak řečeno lidský metabolismus je velice variabilní a není striktně závislý na masité stravě . V dřívějších dobách lidé zdaleka tolik masa nekonzumovali jako je tomu dnes, přitom často těžce fyzicky pracovali, jedly se různé kaše, pečivo apod., později brambory, maso bylo tak spíš o nedělích svátcích, určitě ne jak dnes ráno salám v poledne řízek na svačinku paštika večer masový guláš atd., a další den nanovo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.