Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak říct šéfovi, že je mi zle z menstruace

Od: lea odpovědí: 13 změna:
Dobrý den.
Mám takový dotaz spíše pro ženy. Mám silnou a bolestivou menstruaci a vždy přesně na den jak ji mám dostat. Dnes jsem na brigádě a dostala jsem ji o 2 dny dříve. V létě vždy omdlévám a dnes je to ovšem horší než obvykle. Je mi na omdlení, bolesti jsou silnější, potím se, je mi teplo, jsem zelená a bílá dohromady a k tomu jsem na 12-ti hodinové směně, a nejede nám zde klimatizace. Vedoucí je můj starý známí, ale nikdy nikomu nevěří a já nevím jak mu mám říct, jestli by mě pustil domů.. jak mu to mám říci? Já nejsem někdo, kdo by jim odcházel, na smeny chodím vždy jak je mám domluvené a když zavolaji ze potrebuji vždy jim přijdu.
Dekuji za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Já nechápu, co je špatného na slově "menzes". Tolik vytáček a tolik podivných, hrubých slov. Šéf je dospělý muž a ví co menzes je. Není se za co stydět. Je potřeba nemlžit, ale říci přesně proč potřebuji jít domů.

hodnocení

6x

Dobrý den. Normálně mu řekněte, že je Vám zle, že potřebujete odejít. A pokud to již chcete zdůvodňovat, tak máte prostě své dny a špatně to dnes snášíte. Nedělejte z toho vědu, když je člověku mizerně a je to na Vás vidět, měl by Vás sám pustit domů. A neriskovat, že se Vám může stát i pracovní úraz třeba.

ladycat*
hodnocení

2x
Řekněte, že je vám špatně a zda byste mohla jít domů. Šéfové jsou různí, můžou i nemusí to pochopit (akceptovat). Pokud vás to velmi omezuje a šéf je nechápavý, změňte pracovní místo.

hodnocení

1x

no, pokud je šéf normální, tak by na vás mohl vidět, že nejste v pohodě. tak to mám já.

pokud to nevidí, tak mu řekněte, že vám není dobře a potřebovala byste odejít. když to není každý týden dvakrát, tak by neměl mít problém... ale každý jsme jiný.

přesný důvod nevolnosti není nutné sdělovat.

lea
hodnocení

Právě že není.. rano se ptal, co mi je ze jsem tak zelená, tak jsem mu řekla ze je mi slabo, špatně a na omdleni a on mi na to pouze řekl ,, ale to bude dobry” a zadal mi další práci.

Chyba! Měla jste mu na rovinu říci, že máte menses a proto je vám zle.

senior
hodnocení

1x

Problém je ten, jestli má někoho na vystřídání? Koho za Vás postaví, protože nemá anebo šetří /právě proto nemá/ proto se chová, tak jak se chová.

Mnohde se to dělá tak, že pokud vypadne pracovník, tak musí zaskočit právě ten vedoucí. No a to je pro něj nemilé.

Provozní podmínky znáte, když tam pracujete. Může se provoz zastavit? Může zaskočit jiný /je vůbec přítomen/ pracovník místo Vás? Musí se na Vaše místo postavit sám vedoucí?

Tak je to na Vás, jestli mu řeknete, já už to nedávám, musím si jít lehnout, je mi zle.

Také jsem pracovala přes moc, tak moc dobře chápu Vaši situaci. Zvláště v tomto počasí. Pijte, hodně pijte, na krk /na chvilku/ a okolo zápěstí studený, mokrý hadr.

Je dobré si sehnat přenosný větrák a natočit ho na sebe. Pokud při práci sedíte či stojíte na místě, tak nádobu se studenou vodou a ponořit na chvíli chodidla. PKdyž to systém práce povoluje. Mě někdy stačil jenom kus mokrého hadru na zemi a stát na něm, ochladíte se.

-------------------------------------

Je potřeba předvídat a připravit se. Vše se dá řešit s gynekologem. Je plno léků, které by pomohly, jen je vzít zavčas, hned v začátcích bolesti. Měla jsem to také tak celý život /2 dny migréna se zvracením/a nikdo mi neporadil, až když jsem byla v přechodu, ale to už bylo pozdě, to už byla brnkačka.

h0042*
hodnocení

1x
Nechápu proč to tak řešíš? Zašel bych za ním a řekl mu, že je mi strašně špatně, že jdu domů a šel bych domů. Bylo by mi úplně jedno, co by řekl.klidne bych zašel k lékaři, ať mi potvrdí propustku a napíše nějakou zprávu. Přestaňte těm šéfům tak lézt do prdele.

tebi
hodnocení

0x

Zajděte za ním a řekne , že vám je zle, že byste potřebovala prostě domů, a když se zeptá tak bych mu odpověděla, však víš...A on ví , samozřejmě. A je řečeno vše a vlastně nic...Hlavně se nebojte , šéf není malé dítě, pochopí to...

lea
hodnocení

Prave ze nepochopí.
Slecně co sem chodila na brigádu bylo zle, protože byla těhotná a řekla mu jestli by mohla domu, odmítl. Za 2 hodiny ji odvazela záchranka protože zkolabovala.. kdyby byl normální, určitě se nebojím zeptat...
tebi

Pak je jediné řešení dojít k lékaři a nechat si napsat doporučení, to mu možná otevře oči.Pokud je to takový podes, pak uvažujte o jiném místě..

pet32
hodnocení

0x

Je mi nevolno, to asi viděl, když se ptal. Buď si vzít prášek proti bolesti nebo říct, jak moc je vám špatně a domluvit se na odchodu dřív

hodnocení

0x
Záleží na tom, jakému šéfovi. Jsou různí. Někteří pochopí a jiní potopí. Stejně tak kolegové jsou takoví. Měla jsem taky takového jako máte Vy. Záleží taky na tom, jestli jste jeho oblíbenkyně. Na každého nemusí být stejný metr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]