Nejste přihlášen/a.
Kdyby to byl původní dukát Karla IV., bylo by to zlaté a v ceně přes půl milionu. Kdyby to bylo "jen"zlaté, byla by to replika v ceně 5,5 tisíce Kč. Kdyby to bylo stříbrné, byla by to novoražba. Prodejce si ji cení na 180 Kč. Jenže ono to není ani stříbrné, je to cín. Zakoupeno zřejmě někde ve stánku pod Karlštejnem.
Podobné mince mám doma v truhličce a někdy si s vnuky hrajeme na piráty. Radost ze hry se rovná hodnotě té "mince".
Máte-li zájem, prohlédněte si na webu obrázky pod heslem dukát Karel IV.
jakkoliv o numismatice vůbec nic nevím, fakt bych si troufal vsadit 20:1, a to až do desetitisíců z mý strany, že jde o novodobou záležitost (nevycházim jen ze zřejmě neuvěřitelný zachovalosti, ale i ze vzhledu, "dizajnu"- nějak mám pocit, že to není přímo věrná replika, ale poněkud stylizovaný provedení);
tipuju na odkaz k tomuhle typu mince: obchod.suvenyry-propagace/... (viz nápisy)
teoreticky se můžete obrátit na odbornější fórum (byť mně to přijde zbytečný), nejspíš přímo do tohodle vlákna:
sberatel.com/...
(viz i Nezakládejte zbytečně nové téma, snažte se využít ta která zde již jsou. Například nemá-li vaše mince letopočet, logicky vložte svůj dotaz do tématu "Mince bez letopočtu”, antické mince do antických, pražský groš do Grošů atp.
sberatel.com/...)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.