Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sluneční brýle u lékaře?

Od: jij odpovědí: 33 změna:

Dobrý den,

asi je to hloupý dotaz, ale je společensky přípustné mít u lékaře sluneční brýle na hlavě? Nemyslím na očích samozřejmě, ale pouze na hlavě... Jen mě to tak zajímá...

Děkuji za odpovědi.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Napíšu to rovnou. Jak vidím ženskou co má sluneřní brýle na hlavě/na čele tak vím na 80% že je to afektovaná krá***va a vždy jsem se o tom při jednání s ní přesvědčil.A jak je má sluneční brýle na čele třeba v prosinci tak to je konečná,

A mužou říkat 100 x že je to modní doplnek.

liska5
hodnocení

7x

Všechno, co máme na sobě o nás nějak vypovídá. I sluneční brýle v budově, když se domníváme, že nám nějak vylepší image. Společensky nepřípustné to není, ale spíš úsměvné, u někoho až trapné. Je dobře, že takové věci nejsou zakázané a že nechodíme v jednotných mundúrech. Člověk aspoň ví, s kým má tu čest.

hodnocení

6x

Netuším, co na to etiketa, ale podle mě je mít v jakékoliv místnosti sluneční brýle na hlavě v jakékoliv společnosti vrcholně nezdvořilé. I když se to dneska vidí docela často.

motak
Co je na tom nezdvorileho?
01.08.20 09:11
Všechno.
motak
Co vsechno je nezdvorile na tom, mít odložené sluneční brýle na hlavě? Prosím vysvětlit jak malému dítěti...

hodnocení

6x

Nevím co na to Jiří Stanislav Guth-Jarkovský, ale za mne je to hloupost.

hodnocení

5x

Kdo má sluneční nrejle v místnosti, ať už na nose nebo na hlavě, vždycky vím, že mu chybí sebevědomí a cokoliv, o čem si myslí, že mu vylepší image, je fajn. Je to pouze berlička pro sebevědomí-vědomí si sebe.

bnbcd
hodnocení

4x
Aha, takže jsem afektovana kráva. A taková odpověď má nejvíce hlasů? Smutné. Brýle dávám na hlavu, když je nepotrebuju mít na očích a nechci je rozlamat v kabelce. Netušila jsem, že to že mě dělá "afektovanou krávu".

hodnocení

3x
Absolutně nevhodné, zrovna tak, jako když má někdo v místnosti na hlavě čepici.
Bych jim ty palice ukroutila *blee*
au1

znám důvěrně člověka kterej už toho na hlavě moc nemá, je celkem mladej, a hodně se za to stydí. čapku nosí všude, podezírám ho že v ní i spí *smich* za mě v pořádku, chápu ho. nic není černobílé.

Čepici na hlavě (v místnosti) bych pochopil ze zdravotních důvodů (plešatost u chlapa ale nepovažuji za zdravotní důvod). Tmavé brýle bych ze zdravotních důvodů pochopil na očích. Proč ale na hlavě? *sok*

berger*

Magdone,kniha Arthura Haileyho Kola - "Zapomenuté sluneční brýle ve vlasech jsou znakem manažerky ve velmi vysoké funkci"... Jde o USA někdy v sedmdesátých letech. Jinak souhlasím s každým Vaším slovem. Ještě jsem si vzpomněl,jak občas vídám ty brýle VZADU na hlavě,to už vůbec nepobírám...*zed*

motak
Protože se proste na hlavu dobre odkládají...
Nic neslušného na tom nevidím.

etana*
hodnocení

3x

Tedy, nad odpověďmi žasnu. Ve společnosti, kde chodí lidi oblečení vesměs velmi nedbale, ne moc čistě, aniž by je napadlo, že je to neuctivé vůči ostatním, neznámým, je to známka lajdáckosti se můžou, jak vidím, všichni pos..t, že si někdo dá brýle z očí na hlavu, když nejspíš vejde do stínu nebo místnosti. U doktora v ordinaci jsou sl. brýle "na hlavě" zbytečnost, ale určitě ne neuctivost.

Já nosím brýle zapíchnuté do výstřihu, když je potřebuji sundat z očí, ale pokud bych měla rolák anebo v zimě (mám citlivé oči a sluneční brýle nosím skoro pořád) - to je taky neuctivé? Pochopím, že je zvykem smeknout pokrývku hlavy (muži) v místnostech, že se nemá žvýkat, ale co je na brejlích? Prosím o racionální vysvětlení takového postoje. Pseudopsychologické bláboly o sebejistotě atd. číst nemusím, těch je tady dost.

Navíc ty brýle v létě nemají kam dát třeba, kam si je dávat jinam než na hlavu? Nemají tašku. Víc mi vadí neumytí lidé v čekárně, když smrdí potem.

Že by při vstupu do ordinace neměli kam dát brýle?

Nevěřím.

Nevěřte. Nejednou jsem viděla, jak tam jde někdo jen s papírem v ruce. Když bydlí kousek, proč by se bral tašku? :-D

A kapsu určitě neměl.

Milancukrar - brýle a kapsa nejdou dohromady. V lepším případě se jen odřou skla, v horším případě si s brýlemi v kapse u kalhot sednete. Třeba až po chvíli a bezmyšlenkovitě, ale pak je i po obroučkách.

Někdo řeší, kam ty brýle dát, jiný řeší, že to nejde. Ještě že jsme každý jiný. Někdo je dá na hlavu, jiný do vystříhu, další do kapsy saka, jiný do kabelky, mimochodem, nepotkám ženu, která by neměla kabelku či podobné.

Je důležité, že si každý najde svoje řešení, to nejlepší.

hodnocení

3x

Teda já bych si určitě sluneční brýle, vlastně jakékoli brýle do kapsy nedávala. Brýle jsou ve všech směrech choulostivé a jsou hodně drahé. Pokud teda nemám nějaký šmejd ze supermarketu a to nemám. Na brýle je vždycky pouzdo, ale kdo by nosil v ruce pouzdro na brýle, když si je může posunout na hlavu. Já v tom teda také nevidím žádné faux pas. Také jsem se nestačila divit, že tohle některým lidem vadí, nebo že se dá slunečními brýlemi dokonce zvýšit sebevědomí. To by mne teda ani ve snu nenapadlo. *co*

Otázka mě přiměla probrat svoje sluneční brýle. Mám novější i hodně staré, svoje i po dětech. Polovina z nich se nevejde ani do největšího pouzdra na brýle. A nám doma pouzder hodně. Mám zachovalé retro brýle a brýle Gucci. Jsem ráda, že jsem je nikdy nenarvala do kapsy ani nehodila do kabelky. Proto nemají odřená skla. Asi je dobře prodám :).

Každých značkových brýlí, bylo to pouzdro součástí automaticky. A na pouzdru bylo vždy logo toho výrobce. Schválně jsem je vyfotila, ale už je mám tak 35 let, tak jsou ta pouzdra opotřebovaná a třeba k těm od Nina Ricci používám pouzdro Dior, to jsem ztratila, tak možná jste ta pouzdra také ztratila. A už je teda nenosím, protože bych neviděla kvůli dioptriím, tak nejsou vyleštěné :-D.

Sluneční brýle u lékaře?
Sluneční brýle u lékaře? #2
Sluneční brýle u lékaře? #3

hodnocení

2x

Zajímavé. A já vždycky záviděla ženám, kterým ty brýle nahoře na hlavě držely jako čelenka. Já mám strašně jemné vlasy a mně se vždycky brýle smekly :-D. Já se jen zeptám. A co když si ten dotyčný ty brýle jen posunul na tu hlavu, protože je v místnosti nepotřebuje a nemá je kam strčit? Třeba měl strach je dát do kapsy, aby si je nerozsedl a chlapi kabelky nenosí. Teda jestli v tomto případě jde o muže, z nicku se to poznat nedá. Pokud to byla žena, tak nad tím asi také moc nepřemýšlela a brýle si jednoduše zapíchla do vlasů a až vleze k lékaři a bude se muset svlékat, tak je bude muset sundat.

liska5

S tím souhlasím.*palec* A takové blbosti nehrotím. Ať má brýle třeba na rameni, když mu to dělá dobře *smich*

hodnocení

1x

Viděla jsem určitě sluneční brýle na hlavě u pacientů čekajících v čekárně. Měly je ženy (s kabelkou), měli je i muži s prázdnýma rukama. Myslím, že mě to nikdy nezaujalo. Co s těmi brýlemi dělali v ordinaci, nevím. Ale pokud šli na převaz nohy nebo tak něco, tak se asi nic společensky nepřípustného nedělo.

Poddotaz: Co dioptrické brýle na hlavě skoro vždy a všude? Asi 10 let se bez brýlí neobejdu. Při chůzi je nemohu mít na očích, necítím se bezpečně. Ale musím je mít při telefonování, vybírání zboží, zadávání PIN, lépe se mi s brýlemi sklízel rybíz.. Prostě pár kroků bez brýlí, nasadit, přečíst, brýle sundat. Dávám si je na hlavu a na hlavě je neustále nosím. Brýle na šňůrce jsem téměř okamžitě zničila dvoje při nějakém rychlém pohybu. V čekárnách při listování časopisem brýle nasazuji, při hovoru s lidmi dávám na hlavu. Na hlavě je mám i u lékaře při rozhovoru, do ruky beru jen při vyšetření a ošetření na lehátku. Občas mi lékař něco ukáže. S brýlemi si to prohlédnu a zase je dám na hlavu. Mám se také zastydět, že je moje manipulace s brýlemi společensky málo vhodná? Na čísi radu jsem si kdysi pořídila brýle bifokální. Stálo to 12 tisíc. Jsou v zásuvce, nenaučila jsem se s nimi chodit.

hodnocení

0x
K lékaři by se hlavně nemělo chodit v teplákách. Viděla jsem nejednou pacienta v čekárně v teplákách. Brýle nejsou tak pobuřující.
doplněno 01.08.20 11:09: Se žvýkačkou taky není vhodné chodit do ordinace. Pokud řekne doktorka pacientovi, ať otevře ústa, co udělá, že? Řekne, "jé, já mám žvýkačku." :-D Brýle mi v čekárně nevadí.
doplněno 01.08.20 11:53: Milancukrar, suzymon napsala to samé, že je nemá kam dát. Tak jí taky napište, že jí nevěříte.
berger*

Tak to jsem za barbara také. Já tam dorazil v orvaných montérkách,špinavý od oleje až za ušima,ruku zabalenou ve špinavém hadru a s palcem z té ruky v kapse. Chtěl jsem to okamžitě přišít...*alene*

Když nosí ženy dredy, proč by nemohly mít sluneční brýle? Udivilo mě, že nějaká ředitelka, nevím teď už, čeho. Týkalo se to umění, tak ta měla na hlavě dredy, modrou a růžovou barvu. Takový zvláštní účes měla. Vůbec se mi to nelíbilo. Mluvila na ČT 24. Je to tak 3 měsíce zpátky. Říkala jsem si, že v bance by to mít asi nemohla.

julie*
hodnocení

0x
Uplne odbocim, ale trosku to do kontextu zapada tim, ze nekteri lide jsou na nejake ty doplnky tak fixovani, ze jim ani nedojde, jak je nepatricne, kdyz to nosi porad a kdekoliv.
Moje znama tady z vesnice je zubařka. V teze vesnici bydli stary mladenec a na palici nosi furt kšiltovku, prakticky od mala. Cokoliv kdykoliv dela, nosi ksiltovku. Řeže dřevo v kšiltovce, na nakup v ksiltovce, proste furt. Jednou dodazil k tej zubařce a normalně se naprosto važně uvelebil s kšiltovkou na hlavě v v tom zubarskem křesle a odevřel pusu. Pani zubařka byla smichy v křeci , holt to neustala :-D.

hodnocení

0x

Tazatel(ka) se domnívá, že je toto hloupý dotaz. Ukázalo se , že to hloupý dotaz nebyl a jako ve většině případů jsou názory rozdílné. Je ale dobře, že jedna strana respektuje tu druhou a nenadávají si.

Ať nám to dlouho vydrží.

72mona
hodnocení

0x
Já občas nosím sluneční brýle ve výstřihu. Co to o mně vypovídá?*smich*
U lékaře většinou slýchám: tak si odložte. No tak bych si asi odložila i ty brýle. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]