Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora v nezaměstnanosti

Od: zdenekk odpovědí: 5 změna:
Dobrý den.Bral jsem podporu v nezaměstnanosti tři měsíce do 27.7.27.7. jsem už ukončený na ÚP.S tím ,že si mám platit VZP zdravotní.Budu brát podporu po podpůrčí dobu 5měsíců?Předem děkuji za odpověd.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Dotaz je zmatený. Pokud nejste již vedený v evidenci ÚP jako uchazeč o zaměstnání, tak na podporu v nezaměstnanosti nemáte nárok. Když tak dotaz upřesněte.

doplněno 31.07.20 16:06:

Tudíž platí co jsem napsala. Nárok na čerpání podpory v nezaměstnanosti mají jen uchazeči o zaměstnání, kteří jsou vedeni v evidenci ÚP. Což Vy již nejste.

zdenekk
hodnocení

Přišel jsem tam a řekli mi,že jsem ukončený 27.7.Podporu jsem ,ale dostal ještě o den dýl.
Musel jste dostat papír, od kdy - do kdy jste byl v evidenci na ÚP.
Pokud již v evidenci nejste, podporu nedostanete.
Zdravotní pojištění je 1971kc/měsíc a musíte si platit sám, pokud nepracujete nebo nemáte zařízeno jiným způsobem (péče o osobu blízkou, rodičovská...).
Hlavně se nahlaste na Vaši zdravotní pojišťovně jako OBZP do 8.dnu od vyřazení z ÚP. Informovat pojišťovnu je Vaše povinnost, jinak vzniká dluh na zdravotním pojištění + penále.

zdenekk
hodnocení

Jen jsem podepsal,že jsem se dostavil na ÚP,ale žádný papír od kdy do kdy mi nedali.Na VZP to dělá 1900kč do 8.září.

pet32
hodnocení

0x

Vás vyloučili? Jestli už nejste na ÚP veden, nárok na podporu už nebude

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]