Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dědické řízení po zesnulé mamince

Od: petra88 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

v únoru t. r. mi zesnula má nejdražší maminka, doposud mi nepřišlo vyrozumění o dědickém řízení (měla jiné trvalé bydliště než já, ovšem úmrtní list mi dorazil na mou adresu. Neměla majetky, pouze dluhy (resp. spoludluhy s manželem po neúspěšném podnikání). Mohu si někde ověřit, kdy se bude řízení řešit, abych něco nepropásla, mohu dluhy v plném rozsahu odmítnout a budu platit nějaký poplatek notářovi, prosím?

Děkuju

Petra

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, dědictví bude řešit (řeší) notář v místě trvalého pobytu zemřelého (v menším městě bude jeden a ve větším zkusíte kontaktovat všechny). Dluhy můžete odmítnout jenom jako odmítnutí celého dědictví. Poplatek zřejmě hradit budete (někdo tu práci notáře musí zaplatit). Upřímnou soustrast.

id
hodnocení

2x

Notář vždy kontaktuje osobu, která vypravovala pohřeb. Byla jste to vy? Pokud ne, kontaktujte tu osobu a dozvíte se, zda dědictví již proběhlo a nebo v jakém je to stádiu.

hodnocení

1x
Pokud měla jen dluhy a majetek žádný či minimální je třeba se vzdát dědictví jako celku samotný dluhy odmítnout nelze
V tomto případě bude určitě lepší se dědictví vzdát neb člověk nikdy neví kde je ještě jakej dluh a co kde na něj z dědictví vyskočí
Zašel bych někde u vas za notářem či advokátem a tam se poptal jak to chodí
priklad11*

Ale taky může být, někde získaný po předcích a v katastru nezapsaný, třeba Karlštejn

Je otazka jestli by hodnota toho Karlštejna dokázala zlikvidovat vešleré dluhy známé i neznámé
Řešil sem s přítelkyní neco podobného po jejím bejvalím kdy mela dědit ona i děti nákej majetek byl ale dluhú 3 prde..e navíc dotyčnej byl pěknej magor a po dúkladném zvážení i radě advokátky se toho všeho zřekla
Bylo nam vyčítáno že připravujem dědi o majetek *smich*
Ale já vim že jen chtěli aby za něj ty dluhy někdo zaplatil a dnes už vim že sme se uchránili od pěkný finanční pasti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]