Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v únoru t. r. mi zesnula má nejdražší maminka, doposud mi nepřišlo vyrozumění o dědickém řízení (měla jiné trvalé bydliště než já, ovšem úmrtní list mi dorazil na mou adresu. Neměla majetky, pouze dluhy (resp. spoludluhy s manželem po neúspěšném podnikání). Mohu si někde ověřit, kdy se bude řízení řešit, abych něco nepropásla, mohu dluhy v plném rozsahu odmítnout a budu platit nějaký poplatek notářovi, prosím?
Děkuju
Petra
Dobrý den, dědictví bude řešit (řeší) notář v místě trvalého pobytu zemřelého (v menším městě bude jeden a ve větším zkusíte kontaktovat všechny). Dluhy můžete odmítnout jenom jako odmítnutí celého dědictví. Poplatek zřejmě hradit budete (někdo tu práci notáře musí zaplatit). Upřímnou soustrast.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.