Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neoprávněná žaloba na uhrazení pohledávky

Od: liduse odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Chtěla bych Vás poprosit o radu. V roce 2006 nám zemřela maminka, jako dědici jsme zůstaly jen 2 dcery, po dědickém řízení nám zůstalo mnoho pohledávek k placení, které jsme samozřejmě uhradily. Poslední pohledávka, která přišla, byla 7/2008 a i tu jsme 10/2008 zaplatily přiloženou předtištěnou složenkou. Včera ovšem jsme dostaly dopis od soudu, kde bylo, že paní, která měla na starosti zmíněnou pohledávku na nás podala žalobu pro úhradu. Dnes jsem na soud odnesla doklad o zaplacení a podala odpor proti rozhodnutí platebnímu příkazu. Bylo mi řečeno, že mám ještě podat na paní žalobu, kde mám i přiložit, že jsem po dopise od soudu musela být ošetřena lékařkou pro zkolabování. Prosím Vás, můžete mi napsat, co vše máme dělat a jak se jmenuje ta žaloba. Byla jsem se ptát u advokáta, který mi prý vše vysvětlí a sepíše až po složení zálohy. Jelikož se starám o postiženou dceru, tak peníze nemám volné k použití. Pokud mi napíšete co vše máme se setrou podniknout a jak se jmenuje ta žaloba (co má obsahovat) pokusily bysme se o to samy. Děkuji moc za radu a pochopení v této situaci. Přeci není možné, aby po 1,5 roce si paní dělala znova nárok na znova zaplacení plus úroky atd.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Mám dojem, že stejný dotaz jste podala již před měsícem:

poradte.cz/...

Nezkusila jste doporučovanou www.obcanskeporadny.cz? Samozřejmě bychom vám rádi pomohli, ale bez podrobného prostudování podkladů to není možné. Snad nejlepší by bylo znovu se osobně pozeptat na soudě, co vlastně máte dál dělat. Jestli by to měla být žaloba na neoprávněně vymáhané finanční prostředky a nebo nějakou osobní zdravotní újmu? Určitě zkuste znovu soud, vždyť tam jsou také jenom lidi - žádné obavy. *placni*

doplněno 18.04.10 13:29:

Tak ještě jednou: poradte.cz/...

doplněno 18.04.10 13:30:

www.­obcanskeporadny.­cz

karina*
hodnocení

0x

liduse, lidka dobře radí. Takže já se vám jen vyjádřím, zda je možné aby si paní dělala nároky na znovuzaplacení. Ano, je to možné, protože v tom má paní binec nebo to už někde vyzkoušela a prošlo jí to ... Už jsem takový případ ve svém okruhu známých zažila, u nich si dělali nárok na celý dům. Dopadlo to nakonec s nima dobře, s vámi to také dopadne dobře. Nebojte se. Ale tu žalobu na ní , až si zjistíte podejte. Zdravím karina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]