Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ex žena nechce půjčit pasy dětí na dovolenou

Od: larunos112 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den.
Mám dotázek. S ex ženou jsme rozvedení. Děti má ve výlučné péči žena s rozšířeným stykem dětí u mě ( mám je 1/3 měsíce )
V srpnu mám dovolenou a již několik měsíců dopředu nahlášeno a domluveno i potvrzeno , že si budu brát i děti...
Nyní, když jsem se dotázal na pasy, bylo mu ex ženou sdělení, že děti za hranice nikam nepojedou, že ti zakazuje a jestli jakkoliv vycestuji, dá mě k soudu. Tedy ani pasy nepředá.
My chceme na dovolenou do Polska, které je dle aktuálního semaforu od vlády v zelené barvě... Na to ex žena neslyší.
Co mohu dělat? Jak to mám provést? Kam a na koho se případně s pomocí obrátit?
Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

no, nejjednodušší by bylo nechat si udělat vlastní pasy, občas se k prokázání věku dětí hodí i v rámci ČR. ale to nevím, jestli ještě stíháte *nevi* můžete zkusit zavolat na OSPOD, jestli by si s matkou nepromluvili. ale osobně si myslím, že by bylo nejlepší vzájemně se respektovat. pokud v současné situaci má matka strach pustit dítě za hranici, tak tam nejezdit.

hodnocení

1x
Já myslím, že vaše bývalá má oprávněný strach

hodnocení

1x

Nechte jim vystavit občanský průkaz a máte na pět let pokoj.

Detailní info mvcr.cz/...

mnd®

CP půjčit nechce,ale rodný list půjčí? No tak tudy asi cesta nepovede.

mnd, však rodný list dětí si taky otec může nechat udělat *nevi*

O duplikátu už jste slyšel?

hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud se nedokážete dohodnout, zkuste zajít a informovat se na OSPOD jak můžete postupovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]