Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
již delší dobu mám svůj sen.
Chtěl jsem vždy ve svém domě mít svojí profesionální kuchyň, která by zabezpečovala vaření a rozvoz jídel (obědů) např. pro firmy.
Vzhledem k okolnostem jsem si dům pořídil menší.
Řeším proto dilema.
V mém rodinném domě nelze vmáčknout profesionální kuchyň. Nároky na ní mi jsou celkem jasné, vím, že musí mít zvlášť vchod, zařízení musí mít šatnu, WC, sklad a pak teprve kuchyň.
Zajímá mě, zda je možné tohle realizovat v samostatném objektu, představme si něco ve stylu garáže na pozemku, na kterém stojí i rodinný dům, ale není to s ním spojeno.
Případně pokud to řešit přístavbou k domu /načerno/ jelikož ze strany úřadů bych povolení k přístavbě k domu nedostal. Věřím, ale, že stavba nového, menšího objektu jinde by se vyřešit dala.
Proto bych prosím potřeboval nějakou konstruktivní radu a vymyslet pro mě nejvhodnější řešení, mohl bych jít do nájmu, ale rád bych to měl pojištěné, do nájmu nechci.
Nic ve zlém ale Vaše odpovědi a názory jsou dost zmatené že nevím co si myslet...
Chcete postavit restauraci typu garáž nejlépe na černo...Vařit a rozvážet chcete sám to bez zaměstnanců v určitém možném množství porcí jídel nelze zvládnout...Ted děláte to samé zaměstnání kde máte klid jistotu a cpete se do pekla jen že budete pro sebe...Vaše rodina má 2 restaurace které jsou určitě plné vybavené kde si to mužete zkusit ale Vy radši uvažujete o černé stavbě s nákupem vybavení...
Pokud mluvíte pravdu tak je to všechno divný.Podmínky díky tomu že rodiná má 2 restaurace máte ideální,ale Vy to chcete dělat radši jak v Kazachstánu v chatrči u silnice.
Mně to připadá, jako sci-fi. Po dobrých kuchařích je sháňka v zavedených hotelích a restauracích a vy budete budovat v nějakém přístavku přípojky na sporáky, mražáky a lednice, odsávače, odpadové jímky, sklady na různé potraviny zvlášť, řešit vodu,aby to vyhovovalo požadavkům EU... To by se mělo vařit několik druhů hotovek denně a non stop!?! Máte i lidi?
Přijde mi to naprosto nereálné... není lepší se domluvit s někým, kdo má nevyužitou kapacitu a zařízenou kuchyň a zkusit si u něj, zda by byl zájem, uživilo by Vás to a hlavně vydělalo?
Někde něco postavíte, zadlužíte se, nerozjede se to, nepodaří se nasmlouvat odběr...
Zažila jsem několik takových podnikatelů po revoluci, kteří vařili a rozváželi, všichni skončili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.