Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké jsou podmínky pro vaření obědů pro rozvoz doma?

Od: kubakuchar odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,
již delší dobu mám svůj sen.
Chtěl jsem vždy ve svém domě mít svojí profesionální kuchyň, která by zabezpečovala vaření a rozvoz jídel (obědů) např. pro firmy.
Vzhledem k okolnostem jsem si dům pořídil menší.
Řeším proto dilema.
V mém rodinném domě nelze vmáčknout profesionální kuchyň. Nároky na ní mi jsou celkem jasné, vím, že musí mít zvlášť vchod, zařízení musí mít šatnu, WC, sklad a pak teprve kuchyň.
Zajímá mě, zda je možné tohle realizovat v samostatném objektu, představme si něco ve stylu garáže na pozemku, na kterém stojí i rodinný dům, ale není to s ním spojeno.
Případně pokud to řešit přístavbou k domu /načerno/ jelikož ze strany úřadů bych povolení k přístavbě k domu nedostal. Věřím, ale, že stavba nového, menšího objektu jinde by se vyřešit dala.
Proto bych prosím potřeboval nějakou konstruktivní radu a vymyslet pro mě nejvhodnější řešení, mohl bych jít do nájmu, ale rád bych to měl pojištěné, do nájmu nechci. :)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nic ve zlém ale Vaše odpovědi a názory jsou dost zmatené že nevím co si myslet...

Chcete postavit restauraci typu garáž nejlépe na černo...Vařit a rozvážet chcete sám to bez zaměstnanců v určitém možném množství porcí jídel nelze zvládnout...Ted děláte to samé zaměstnání kde máte klid jistotu a cpete se do pekla jen že budete pro sebe...Vaše rodina má 2 restaurace které jsou určitě plné vybavené kde si to mužete zkusit ale Vy radši uvažujete o černé stavbě s nákupem vybavení...

Pokud mluvíte pravdu tak je to všechno divný.Podmínky díky tomu že rodiná má 2 restaurace máte ideální,ale Vy to chcete dělat radši jak v Kazachstánu v chatrči u silnice.

kucharkuba
Další odpověď, která neodpovídá na můj dotaz, děkuji ;)

liska5
hodnocení

1x

Mně to připadá, jako sci-fi. Po dobrých kuchařích je sháňka v zavedených hotelích a restauracích a vy budete budovat v nějakém přístavku přípojky na sporáky, mražáky a lednice, odsávače, odpadové jímky, sklady na různé potraviny zvlášť, řešit vodu,aby to vyhovovalo požadavkům EU... To by se mělo vařit několik druhů hotovek denně a non stop!?! Máte i lidi?

liska*

Bude to obrovská investice, i to rozvozové auto.

kubakuchar
Pracuji v podniku, který děla i to, co popisují, ze bych chtěl dělat. Lidi nemám, dělal bych to já sám, stejně jako v mem zaměstnání. Auto svoje osobní mám, kterým bych rozvážel, v zaměstnání jezdím také svým.
Tohle na co odpovídám ale nebyl předmět mé otázky. Znám věci ohledně práce i kuchyně. Zajímá mě ale jen, zda to jde nějak vyřešit v mé situaci na mém pozemku v mém majetku. Rád si přečtu každý nápad ale komentáře jako že bude velká investice auto apod...tu nemají byt ;)
Děkuji
liska5

Já Vám nechci brát iluze, ale pracovala jsem na hotelu a leccos jsem zažila.

lamy13
hodnocení

1x

Kolaudace, případně rekolaudace stavby na černo? Pokud jste miliardář, tak ano - ti si u nás koupí kdejaký stavební úřad, možná i ministerstvo. Pokud jste řadový občan, pak zapomeňte.

janh*
hodnocení

0x
Chcete tam mít oficiálně provozovnu a stavět na černo...?To asi neklapne...

hodnocení

0x

Přijde mi to naprosto nereálné... není lepší se domluvit s někým, kdo má nevyužitou kapacitu a zařízenou kuchyň a zkusit si u něj, zda by byl zájem, uživilo by Vás to a hlavně vydělalo?

Někde něco postavíte, zadlužíte se, nerozjede se to, nepodaří se nasmlouvat odběr...

Zažila jsem několik takových podnikatelů po revoluci, kteří vařili a rozváželi, všichni skončili.

kucharkuba
Samozřejmě by to lepší bylo, ale ukažte mi takovou restauraci ;)
Restaurace naše rodina má dvě, takže vím, jak to je ;)
Proto jsem se ptal, jak to nejlépe vyřešit v mé situaci, jak jsem popisoval.

priklad11*
hodnocení

0x

Škoda, že jste nejspíš z daleka. Zítra mám mít u zaměstnavatele Rajskou polévku s těstovinami, Květákový mozeček, brambor, maštěný máslem, celkem za 10 Kč. Určitě by jste byl levnější

kucharkuba
Zaměstnavatel Vám může dotovat stravu od kohokoliv... ;)
Příště prosím komentuje k věci.

hodnocení

0x

No toto je fakt sen. Pořád je plno hospod, které mají kapacity navíc a vy si vymyslíte toto? Manžel by řekl - zase se nechce někomu dělat a vymýšlí ...*zmateny*

etana*
hodnocení

0x

Načerno postavený objekt nebude nikdy kolaudován, což znamená, že každá kontrola bude veliký problém, pokuty, případně zavření provozu. A s kontrolami úřadů jistě počítáte, když znáte cvrkot. Samostatný objekt je možný, investice nekomentuji, o to zjevně nestojíte.

kucharkuba
hodnocení

0x
Všem, než něco okomentuji, bych doporučoval si přečíst na co odepisuji ;)
Ptal jsem se na možné řešení, tzn. i jinak než přístavbou k domu na černo, nehledě na to, že jsem psal i o stavení samostatného objektu.
Pokud se tu musíte předhánět v tom, kdo napíše hustější komentář, tak je mi Vás líto.
A rozhodně mě nezajímají kecy typu, že byste vy do toho nesli. Ja jo a proto hledám řešení ;)
Očividně na tomhle serveru ale úplně mimo
janh*
Řešení ti najdou na stavebním úřadě,finančním úřadě,na hygieně a také na živnostenském úřadě...když jim tam necháš hned adresu,velice jim to usnadníš...
Sežeň si právníka a projektanta...toť má rada.

kucharkuba
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]