Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kreditní karta 4U od KB

Od: hlavicka odpovědí: 2 změna:

Zvažuji pořizeni nějaké kreditní karty. Kreditku jsem nikdy neměl a s tímto druhem karet nemám žádné zkušenosti. Kreditku nutně nepotřebuji a proto bych si ji chtěl především vyzkoušet jak funguje a jak se s ní pracuje. Také si myslím, že je dobré mít v rezervě nějaké použitelné peníze na výdaje kde by mi vyhovovala možnost úhrady o něco pozdějši. Od te kreditky bych požadoval především aby bylo vydání a vedení zdarma a bez jakýchkoliv podmínek např. měsíční útrata tou kreditkou v určité minimálni výši, využívání některých jiných služeb banky atp., aby měla nějaké bezúročné období do kdy je možné dluh zplatit bez úroků. Nepotřeboval bych ani příliš velký měsíční limit. Na nějakých dodatečných výhodach např. % vracené z plateb mi nezáleží. Z toho co jsem prozatím zjišťoval by mým požadavkům mohla asi nejlépe vyhovovat kreditní karta 4U od KB. Zajímá mne co si kdo o této kreditce (4U) myslíte nebo pokud ji někdo používáte tak jaké máte s ní zkušenosti, případně jakou jinou by jste mi mohli poradit tak aby splňovala moje požadavky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já si ji před lety pořídil kvůli cestám do USA. Takže jsem ji nějakou dobu užíval i v Česku. Na rozdíl od debetní karty na ni ale musíte myslet. Třeba kvůli čerpání výhod:) Přece jenom se taky musí hlídat splácení; to sice lze nastavit automaticky, jenže když automatika kredit nezaplatí, je zle - platíte mastný poplatky. Na debetní kartu myslet nemusíte, když na účtu dojdou peníze, tak prostě nezaplatíte. Pokud ten kredit nepotřebujete a nechcete se bavit její opečováním, tak myslím že v tuzemsku nemá valný smysl.

hlavicka
hodnocení

rumicek: Děkují za odpověď. Jaké výhody máš na mysli u te kreditky 4U? Mne na výhodach u kreditky příliš nezáleží, ale pokud by tam nějaké byly tak samozřejně mi to vadit nebude. To, že je třeba u kreditek hlídat jejích splácení aby nebylo třeba to pak splácet zbytečně i s úroky tak to s tím samozřejmě počítám. Pokud jsi tu kreditku 4U od KB měl nebo ještě máš tak by mne zajímalo jestli je ji možné splácet převodem z účtu v jiné bance a není pro to vyžadované mít účet v KB. Nejsem klientem KB a kvůli kreditce bych si tam nerad zakládal účet který pro nic jiného nepotřebuji. Také mne zajímá jestli k te kreditce 4U je i nějaké internetové bankovnictví aby byl přehled kolik je z limitu už vyčerpané a kolik ještě zbývá atp..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]