Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám angínu?

Od: nikol* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
Už pár dní mě bolí v krku. Hlavně při polykání, pokud si vezmu pár ibalginů, tak to většinou na pár hodin přejde. Bolest není nějak nezvladatelná, už to bylo i horší, ale bolí to celkem dost. Nechce se mi hnedka zbytečně k doktorce, tak jsem se nejdřív chtěla zeptat tady.

Mám angínu?
Mám angínu? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ibalgin neni na angínu ani na šlrábání v krku
Kup si stříkací stopangin a 3ktat deně stříkni na levou i pravou stranu v krku mam to na sobě ověřený
Pokud mi do toho vleze teplota tak bud coldrex nebo paralen 2 krat deně
Taky beru doktora jako poslední instanci *smich*

liska5
hodnocení

2x

Angina je zánět mandlí. Když mám krk červenej a nemám teplotu, tak bych k lékaři nešla. Dobré je vystříkat Stopanginem, nebo něčím jodovým z lékárny, kloktat slaný roztok s odvarem hřebíčku, propolisové kloktadlo, nosit v puse za tváří pořád maličký kousíček česneku, cucat pastilky Tantum verde. Případně homeopatika. Nalačno. Mně pomáhá Oscilococcinum. To ale jak komu. Ibalginy neberu. Ještě tak vitaminy C a B komplex.

Hodně pít vody s citronem/ ne ledové/, přihřátou z konvice. Dočasně vynechat mléko a sladkosti. Nejíst těžká jídla- smažená, uzeniny, plís.sýr ap. Naopak lehkou stravu hlavně ze syrové zeleniny, list.salát, zelenou petržel, okurek, meloun, česnek, cibule, zázvor...Tělo má samouzdravovací mechanismy, tak mu to ulehčit. Imunita sídlí ve střevě, proto ta lehká očistná strava.

Na krk priessnitzův zábal. To je mokrou studenou vyždímanou plenu přiložit na krk a omotat suchým ručníkem, zajistit šátkem a nechat tak půl hodiny až třičtvrtě hodiny. Krk se tím prokrví a zlepší se šance hojení. Po sundání dát na krk suchý zábal. Tohle několikrát za den. Nechodit na slunce a více spát.

hodnocení

1x

Ládovat se Ibalginem není moc dobrý nápad, pokud nemáte takovou bolest, že to nejde vydržet. Můžete zkusit zakoupiát v lékárně přípravek ISLA. Je to přírodní výtažek z lišejníku a na škrábání v krku pomáhá. Uvidíte, jak se to vyvine.

hodnocení

0x

Dříve se prodával Stopangin na kloktání. Používala jsem ho asi 20 let a vždycky mi v případě potřeby okamžitě zabral. Nevím proč ho zrušili a místo toho prodávají ten spray, který teda zrovna mně nevyhovuje. Zvedá se mi z toho žaludek, má to jinou chuť a neúčinkuje to tak dobře jako to kloktadlo. Naštěstí už jsem neměla angínu asi 4 roky, ale kdyby to na mne přišlo, tak se přemůžu a ten spray si koupím. Na internetu to klotadlo najdete, ale nikdo ho nemá. Docela by mne zajímalo, proč tomu tak je. Ta nedostupnost trvá už několik let.

joudic*
sprej je lepsi ale stopangin stoji uz za houby, naopak to zhorsi, nejlepsi je tantum verde, ma to jemnou dobrou chut a opravdu umi zarazit zacinajici anginu driv nez se poradne rozbuji..
pokud uz si ale tazatelka dava uz i ibuprofen, je to na doktora a antibiotika

Aha, tak to asi změnili složení u Stopangin. Tantum Verde jsem si také koupila, protože právě neměli ten Stopangin, ale u mne to nezabralo. Také to může být nastavením mysli ;), prostě jsem byla zvyklá na ten Stopangin a ten Tantum Verde jsem si koupila s nechutí a nedůvěřivostí. Tak jsem pak sama sebe mohla také psychicky negativně ovlivnit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]