Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám černou tečku na zubu. Nebolí to. Vezme mě zastupující zubařka, když má moje dovolenou (dětská), nebo to není akutní? Co s tím bude dělat? Může mi to udělat nějak provizorně a objednat mě za delší dobu znova? To to vyvrtá a dá tam bílou plombu? Děkuji
Zavolejte zastupující zubařce, když nebude mít moc práce (což není pravděpodobné), určitě Vás vezme. Ale opravovat to provizorně nemá smysl. Pokud je to skutečně kaz ve stádiu černé tečky, klidně to ještě pár dní vydrží. Ani Vaše zubařka Vás asi nevezme hned, když to není akutní a nebolí to. Ojednejte se ihnet po jejím návratu z dovolené.
Když to nebolí, není to akutní. Kaz se prodírá k nervu i roky. Nicméně doporučuji se spojit se zastupující zubařkou/sestrou, aby vás objednala na prohlídku k vaší zubařce, protože čekací doba bývá i několik měsíců.
A vy jste nikdy neměla kaz, že nevíte, co s tím bude dělat? Menší kaz zaplní rovnou, provizorní výplně se dneska téměř nepoužívají.
Pokud chcete mít jistotu, jak to s maličkým nebolavým kazem vypadá a jak průměrně rychle se to zhoršuje, navštivte stomatologickou pohotovost. Ta bývá o víkendech v každém okrese. Většinou se informace zveřejňují v městských zpravodajích, ale jistě se dá najít i hledáním na internetu. Zkuste zadat "stomatologická pohotovost okres X". Ordinační hodiny bývají jen dopoledne, platí se poplatek 90 Kč. Platí se jistě i za pouhou konzultaci. Není vyloučeno, se že lékař bude divit a možná Vám vyčte i zdržování. Ale to už je na Vašem zvážení .
Je, maličký kaz, taková prkotina! Neřešit, pokud neboli, měsíc to klidně počká.Jen si dej pozor,kdybys měla už 18,pak většinou zubaři nechtějí pracovat na pojišťovnu, zkrátka bude požadovat úhradu za plombu, mne stojí 1400,bez umrtvení ,injekce stojí další 300.Samozrejme to zdarma být může, jsou zubaři pracující na pojišťovnu, aby mne někdo nechytal za slovíčko.Ale většina si ráda nechá zaplatit za každou kravinu.Jinak existuje gel na zatáhnutí malých kazu ,stojí do 200,mohl by pomocí, mineralizuje zub, který se zatáhne, pokud se jedná o prkotinu.
Už mi bylo 18. Zubařka si mě tam nechala, říkala jsem si, že je to asi proto, že jsem vždycky byla hotová za 2 minuty. Teď se mě asi zbaví, když je problém... Jak se pozná, že je kaz dostatečně malý na ten gel? Uvnitř toho zubu může být kdo ví co, ne?
Tohle? Nebo to je asi jen prevence.
Zubní kaz nebývá černý, takových černých teček na zubech mám a nemám ani jeden kaz. Klidně se tam objeví, pak zase zmizí. Takže bych být tebou nepanikařila, jen to čas od času sledovala, jestli ten zub nebolí a bylo by.
Zubní kaz a kór v počátcích nevypadá skoro nijak, právě. Když nepočítáme takové ty už fest rozpadající se zuby. Jakože asi první, co člověka na kaz upozorní, i v počátku, je například bolest, citlivost nebo zvláštní pocit, co tak vím z okolí. Já sama žádný kaz nemám, ale spoustu těchto pigmentů ano, také mě ze začátku děsily, ale pak jsem si zvykla.
Spíš to je tak, že sis toho dříve nevšímala, a teď máš pocit, že je tam z ničeho nic. Pamatuji se na pocit, kdy jsem si na jednom divadelním představení všimla, že se mi prořezávají osmičky. Z ničeho nic to nebylo, ale jak jsem na to zaměřila pozornost, měla jsem pocit, že ještě včera se neprořezávali a chtěla jsem s tím taky hned letět k zubařce.
Děkuji. Asi ano. Jak si psala s těma osmičkami, tak mi teď došlo, že mi kdysi připadalo, že se mi dole začaly prořezávat a teď tam nejsou. Asi jsem si to spletla s horním patrem.
Dentální hygiena je nutná , to ano, ale ne pro ty,,kdo má skvělé zuby! Je to zbytečnost, pokud bych měla takové zuby,zcela zdravé, já bych tam nešla, kdybyste měla problém , měla byste kaz dávno. Ale jestli chcete peníze házet z okna, jak je libo...
Asi by se mi hodila. Možná mám trochu zubní kámen mezi dvěma mezerami spodních zubů. Před pár lety jsem se zubařky ptala, co to je, čekala jsem, že mě pošle na tu ústní hygienu jako poslala bráchu se zubním kamenem, ale řekla, že to nic není a neposlala mě tam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.