Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chodit do aleluja do práce

Od: romajs odpovědí: 9 změna:
Dobrý den prosím vás potřebovala bych vědět zda je reálné aby člověk chodil když někdo je na dovolené 14 dnu za někoho nonstop 11hodin denně i když víkendy má jen 6 hodin ale i tak chodí nonstop bez volna,také proč když mám dovolenou mi vedoucí tvrdí že si do výkazů nemam psát 12 hodin ale jen osm? To je v pořádku? A svátek se počítá jak 12 hodin nebo polovina? Děkuju mockrát jak se popřípadně bránit..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

romajs
hodnocení

Ještě prosím jeden dotaz :pokud mi smlouva konci 5rijna mohu automaticky odejít dostanu i nějaké nárok na peníze kdZ tam budu rok? Odpracované v minulosti práce rok a déle mám...děkuju mockrát
etana*

Ne, žádný nárok, za co? A dovolená se fakt píše osm hodin, nechápu, proč to komplikujete.

hodnocení

0x

Dovolená se do výkazu zapisuje jako počet dní, ne hodin. Ze zákona máte dovolenou danou počtem dní. Vše ostatní máte dané pracovní smlouvou.

romajs
hodnocení

Počet dní? A proč teda mám napsat osm hodin? Mám v červenci pět dní dovolené... Na každý den mám napsat osm hodin takže nechápu ...

Směna se někdy uvádí jako 8 hodin.

lamy13

Pokud máte týdenní úvazek 40 hodin, tak to docela vychází: 40 / 5 = 8

hodnocení

0x
Legální to neni de většinou o to jak se v práci mezi sebou domluvíte
S těma hodinama je to to samí nelze vykazovat víc hodin než povoluje zákon takže je to opět o domluvě a o tom jak a jestli to dostanete zaplacený
Před lety se nám to v praci zvrtlo a bylo hafo zakázek jel sem s kolegou pul roku nonstop 12ky volno jen sobota neděle byl to dobrej záhul ale dalo se - penize sou potřeba
Jak říkám vše je o domluvě a o tom jestli chcete mít práci či ne
Ale problém je, že nemálo zaměstnavatelů nechá napsat hodin jen 8 a už nikdy nezaplatí ty hodiny navíc. Zažil jsem to vícekrát. Obrana naštěstí existuje. Odejít jinam.
Proto píšu že vše je o dohodě
Pokud to nejsou ochotni zaplatit tak to dělat nebudu a tečka
Hledam jinou práci a odcházím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]