Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám takovou spíše divnou otázku. Moje sednáciletá dcera si zničeho nic začala provádět doma na wc klystýr. Na záchodě mám ve skříncě "dobře" schovaný balonek na klystýr ( prostě kdyby bylo...někdy). No nejdříve jsem tomu nevěřila, ale při úklidu skříňky jsem na něj chytla a byla v něm trocha né uplně čisté vody...(lehce zabarvené po stolici)Tak jsem dále nenápadně se na to zaměřila. A používá ho jednou týdně o víkendu ráno, i jsem náhodou prostě zaslechla veškerou manipulaci s ním a zbytek no.
No neví o tom, že o tom vím. Co stím? Říci jí to, nebo ne, nebo prostě jen při přístím úklidu vyhodit to do popelnice a dělat že nic? Rozebírat se mi to s dcerou nějak moc nechce. Že by měla nějaké problémy o tom nevím. Neškodí si nějak?
Já už jsem na internetu viděla spoustu návodů na ozdravení organismu pomocí klystýru, takže toto by zřejmě bylo první, co by mě napadlo. Dcery bych se asi neptala (v jejím věku by se mi to vůbec nelíbilo), ale dál bych sledovala, jak se to bude vyvíjet. 1x týdně je v mezích toho, co se doporučuje, častěji by se to dlouhodobě provádět nemělo (myšleno opravdu velice dlouhodobě).
Taky mne první napadly očistné výplachy střeva. Nic nevyhazujte. Ten irigátor se hodí. Jako matka bych si dceru vzala bokem a klidně se zeptala. Jak říká ildika, časté klistýry vadí sliznici rekta.
Tak pozor, já jsem si teda něco o tom přečetla a beru svá slova o tom, že je to asi zdravé zpět. Zdravé to není a doporučuji tazatelce to své dceři rozmluvit. Měla by si něco o tom sama přečíst a myslím si, že to pochopí a přestane s tím. Já jsem to napsala pod dojmem, co jsem před mnoha lety slyšela, že prý to patří k nějakému důkladnému pročištění střev. Sama jsem to nikdy nedělala, protože bych to jednoduše nesnesla. Když to bylo jednou nutné, kvůli nějakému vyšetření v nemocnici, tak jsem z toho měla fakt trauma. A teď si vzpomínám, že mi ho u nás také dali před porodem. Ale to už je padesát let a ve Francii, když jsem rodila 10 let poté podruhé, to teda nedělali a určitě jsem se u porodu nepo...la
A nechce náhodou hubnout a nepoužívá to k tomu, aby si vyprázdnila střeva? Teda jak jsem stará, tak jsem blbá, ani ve snu by mne nenapadlo, že by to sloužilo k análnímu uspokojování. Vůbec si nedokážu představit, jak by to mělo fungovat. Vždyť to je nepříjemné, musí vydržet tu vodu ve střevech nějakou dobu a pak sedí na míse a vyprazdňuje se. Nechápu jak tohle může někoho sexuálně uspokojit.
Já být Vámi, tak se jí opatrně zeptám, jestli třeba někde nečetla nějaký podivný návod na hubnutí. On ten klystýr zdravý je, ale často. Tak aby to zbytečně nepřeháněla.
Tak to mne také nenapadlo. Paní píše, že to dělá o víkendu a je doma, tak mi nedošlo, že pak teda jde asi někam ven za tím svým. Protože kdyby měla přítele doma, tak by si to možná ta paní dala do souvislosti. No ale pokud je to tak, tak ten klystýr jednou za týden asi zdravotně nevadí, snad právě naopak.
Čistota střev je základem našeho zdraví. Já to sice neprovozuji, ale znám člověka, který je pročišťováním svých střev posedlý, dává si klyzma a pije různé lektvary za účelem pročištění střev. Ve svém pokročilém věku je zdráv jak řípa.
Maky, nesouhlasím! Čistotu střeva ti zajistí i antibiotika. Vybijí mikro faunu i floru a jak to dopadne, všichni víme. Na to je stolice a wc, aby škodliviny opustily tělo. Ve střevech sídlí i velká část imunity a ty jsou součástí celého systému, který si organizmus pracně vybalancoval. Nějaké očisty a detoxy, normálního zdravého člověka, jsou nebetyčnou pitominou. Tělo je samočistící a na všechno myslelo a vyřešilo. Celou soustavou trávení a dýchání. Očišťovat se mají lidé, kteří se zbavují jedů, drog, kouření, alkoholu, případně mají zažívací problémy..
Vzpomínám si, že nějak v 50tých letech to byla velká moda třeba ve Varech. Mamince dělávali výplacha střev. Ona si sice pochvalovala, že se leskne i zevnitř, ale dlouho potom mívala průjmy. Byla sice nadšená, ale pak mívala anfgíny a necítila se dobře.
Bohužel, klystýry a projímadla používají ti kdo mají problémy s příjmem potravy, nejsou se svým tělem spokojení, mají pocit že jsou tlustí.
Však tohle všichni víme. A co dělá jakési podivné čištění střev? Myslíš si, že klistýr je pro všechny užitečné bakterie přínosem? Že z toho jsou happy?
Máš pravdu, že je to nepřirozený zásah do organizmu, proto nic takového nepraktikuji. Ale v tech kličkách prý máme usazeniny.
Od jogína jsem kdysi dostala radu, že na pročištění střev jako prevence stačí, když se jí ovoce se slupkami a s jadýrky. Tedy u hrušek a jablek sníst i ohryzek. Semínka z melounů nevyplivovat, ale lehce do nich kousnout a nechat projít střevy. Maso je dobré rozkousat na kaši, ale ořechy, mandle atd. můžeme nechat projít střevem i jako drobné kousky. Semínka a jiná vláknina čistí střeva. Pokud takto čistíme střeva průběžně, není potřeba drastická očista klystýrem.
Bimbam, přééésně o tomhle jsem přesvědčená. Vláknina! Tam je velká část problému. Lidé jako blázni odšťavňují ovoce a zeleninu, dužinu a slupky, tedy vlákninu, vyhazují po cestě k lékárně, kde si vlákninu koupí. No, není to na hlavu? Nebo cestou k posilovně, obejdou lopatu na sníh, vyšlapou cestičku ve sněhu, koupí si vlákninu a zaplatí vstup do posilovny. Vrátí se domů, kde maminka připraví opravdu hodnotný a hodně výživný oběd. Co nejméně odpadu, vlákniny, balastu! A pak stukají o líném tlustém střevu a problému s vyprazdňováním. A když se jim něco nezdá, znovu navštíví lékárnu a koupí si projímadlo a pomůcku na klystýr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.