Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho spíte?

Od: elisa24® odpovědí: 33 změna:

Dobrý den, jak dlouho spíte? Je 6 hodin hodně špatných? Nedávno jsem četla, že ano, že se to projevuje nesoustředěností, špatnou pamětí, úzkostí - to by na mě sedělo, a později závažnějšími zdravotními problémy. Zkusila jsem poslední dvě noci 7 hodin, sama jsem se stejně neprobudila, stále jsem nesoustředěná, paměť se nezlepšila... ospalá jsem už od 18, jako vždy.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

7x
Hezký den. Většinou 8 až 9 hodin denně. Pokud méně, musím jíst o 1 až 2 jídla denně více a často se dostavuje neustálá chuť na sladkosti, ospalost, nesoustředěnost a neschopnost např. bez kávy normálně a střízlivě myslet. Pokud běžný čas spánku dodržím, jím jen 2x denně, kávu a sladkosti vůbec a jsem kompletně ve formě. 6 hodin denně by mě zabilo. Nejhorší to mají lidé co pracují na 3 směny. Závažnější choroby či vzhled ve 45 na 60 není pak zrovna výjimkou.
hodnocení

Jojo, také pak jím dvě snídaně místo jedné a obědvala bych nejradši v 10, ale pak bych nejradši nevečeřela, kdyby to bylo na mně.

Dávám body *palec*
A pod tímto názorem se podepisuji.
Musím spát také 8-9 hodin.
Jinak mám úzkosti, nesoustředěnost
a cítím se hrozně.

Já musím chrnět 9 hodině nebo 10. Jinak zbytek dne nestojí za nic, pokud spím 6 hodin :).

hodnocení

4x

Nejde ani tak o délku spánku, jako spíše o jeho kvalitu.

hodnocení

A to se pozná jak prosím?

id

Kvalitu sáínku vám běžně moniturují chytré hodinky a dnes dokonce i takovou funkci má i obyčejný náramek. Ráno zjistíte od kdy do kdy jste jen bděla, jak dlouho trval hluboký spánek a podobně.

Odborně kvalitu spánku lze zjistit v spací laboratoři.

petrw

Jak? Jestli spíte v kuse 8 hod. bez probuzení, nebo sebou melete v posteli celou noc, často se probouzíte ...

hodnocení

Usnu po 2 - 10 minutách, co si lehnu, a probudí mě až budík.

@elisa24 Pozná se to jednoduše. Jestli jste po probuzení svěží anebo jako živá mrtvola. Já třeba někdy spím 8-9 hodin a jindy je to například po pěti hodinách daleko lepší.

mate59
hodnocení

3x

Cca 30 let spím pravidelně od 23.00 do 6.00,nebo do 5,45,stačí mi to, nejsem unavený.Ty si mladá,měla bys spát asi 8 hodin.

hodnocení

Dobře, děkuji, zkusím to od pátku, ale když místo ve 4 budu vstávat v 6, přijdu o nejproduktivnější hodiny.

bulik*

A co Vám ráno uteče?

hodnocení

Nejlépe se učí *smich*

Mám to podobně (můj nejproduktivnější čas je mezi 3:00-12:00), odpoledne to klesá a nejvíc unavená jsem navečer. Pokud máte takovou možnost, zkuste spát právě večer. Mně nejvíc vyhovuje chodit spát v šest-sedm-osm večer a vstávat někdy před třetí hodinou ranní. Nejvíc toho potom stihnu a celkově se tak cítím nejlépe. Zdaleka ne vždy ale mám takovou možnost.

bulik*

@elisa24 Ranní učení má malou trvanlivost !

hodnocení

To je možné, poslední dobou jsem si všimla a nemůžu najít žádný vhodný čas. Vlastně ráno spíš vypisuji.

hodnocení

3x

Tak asi 7 hodin, někdy mi stačí 6. Vzbudím se a jsem vyspalá, jako mladší jsem ráda ráno o víkendech vyspávala, nerada jsem vstávala, ale to se změnilo.

hodnocení

2x

Ono s tím doporučením délky je to ošemetné... V jednom období se tvrdilo, že nevadí spát běžně 5-6 hodin, dnes zase už je běžné 7-9 hodin (ve stejné věkové kategorii) ... Jsou dva druhy lidí, jedni jsou věčně nevyspalí a spánek jim dost chybí a druzí to tak neřeší a ani jim kratší spánek tolik nevadí... Jsem starší kategorie, ale v pracovní dny spím standardně cca okolo 5 hodin a přes víkend to dohoním tak 8 hodinama... Řekněme několik desítel let.. Nemám problém... Ale asi může být taky tím, že běžný životní styl není jen učení a pokud Vy studujete, tak je to asi i docela dost náročné na organismus a hlavně na paměť. Naopak když spím déle, tak jsem takový nějaký "nerozkoukaný"... Kdo byl z chlapů na vojně, tak ví, že když byla rozcvička, tak celý den byl takový "rozprouděný" a kdo nebyl, tak byl dlouho takový "oblepený"...

Ve Vašem případě bych typoval na nějakou zvýšenou únavu, začínající nemoc, u někoho má vliv na nesoustředěnost i neuspokojení v sexu, u žen vyčerpání organismu v době menstruace...

Asi by nebylo špatné nechat si udělat důkladné vyšetření u lékaře...

hodnocení

Ta únava bude spíš tím, že nechodím ven a dělám celý den jen jednu věc. O prázdninách unavená nebývám.

itguru*
hodnocení

2x
Teď v době kdy pracuji z domova spim 8-9 hodin. Nejsem odpadky a ani nevrlý. Když chodím do práce tak taky 8-9 hodin, ale chodím spát v 22 a to se mi nechce, vstávám v 6, to se mi taky nechce, takže pak mám otrávený cely den. Někdy se mi v 6 nechce vstavat tak vstávám až v 8, tudíž po 10 hodinách spánku.

hodnocení

2x

spím dle potřeby.když bylo třeba tak jsem klidně před 24hodinovkou byl do tří ráno na flámu,v sedm v práci a do šestnácti dalšího dne jen se 2 hod. spánku ve službě (když to situace umožnila!) a pak večer na flám do cca tří hodin a v sedm opět práce.

V současnosti ale pokud možno pravidelně do postele do 22 hod a budíček 5:45.To víte jsem o 30 let starší

hodnocení

2x
Kdybych vstával ve 4, nestačilo by mi ani 12 hodin spánku. Chodím obvykle spát po půlnoci, vstávám v 6.30. Pokud jsem se potřeboval efektivně učit, případně aktuálně dodělávám práci, ideální doba je naopak pozdě večer a v noci, kdy je klid. Pokud ale práci přetáhnu a nejdu spát nejpozději ve 4 (vstávám pak v 8), nejdu pak spát vůbec a následující večer to balím okolo 22.

joudic*
hodnocení

2x
dlouho, klidne i 10-12h, ale nespim pravidelne, nekdy nespim vubec, ale kdyz uz jdu spat, pekne se vychrupkam

hodnocení

2x

Pravidelně chodím spát kolem 9h večer a ráno v 5 vstanu už i bez budíka :)

Mám svoje spící mantinely mezi 5-8h.

hodnocení

Já se dřív (asi před měsícem) budila v rozmezí 5 minut až pár sekund před budíkem, poslední dobou ne.

hodnocení

0x

Každý má jinou potřebu spánku. V práci mám kolegu co skoro nespí a jiný prospí celé dny. Mně osobně stačí 5 hodin. Mám to dlouhodobě vyzkoušeno.

monik
hodnocení

0x
Dobrý den,
Já spím denně 6 nebo 7 hodin, jsem vyspalá, paměť mám normální. Ale někdy mi stačí i 3 hodiny spánku a potom celý den sportuji a jsem taky vyspalá. Je mi 14.

hodnocení

0x

Spím skoro přesně 8 hodin. Nehlídám se, ale vím v kolik asi tak usínám a budím se stále ve stejnou dobu. Když se mi ale někdy stane, že z nějakého důvodu jdu spát déle než obvykle, tak se i přesto ráno zase probudím jako kdybych spala 8 hodin. Nijaký negativní vliv těch chybějících hodin spánku na sobě ale nepozoruji. Jenom druhý den, když jdu zase spát v normální čas, tak se probudím o tu dobu, která má chyběla den minulý, déle. Třeba místo pravidelných 7.30 hodin, se probudím 8.30, nebo trochu později. Už jsem nad tím sama nedávno přemýšlela, jaký zvláštní mechanizmus to naše tělo je. :)

hodnocení

0x
Každý má jinou spánkovou potřebu. Já spím už roky 4- 5 hodin denně. A jsem naprosto v pohodě. V práci je kolegyně, která spí také takhle. Jiná spí 9 hodin, jiný treba 6. Je to různé.nekdo je po 6ti hodinách spánku zabitý a já už přechrápaná. Je mi třicet.

72mona
hodnocení

0x

Než mě probudí kocour nebo budík.

Je to různé, ale pokud spím méně než sedm hodin, je to problém. Samozřejmě jednorázově zvládám spát i kratší dobu, ale dlouhodobě by to bylo likvidační. Se zkácenou dobou spánku mám zkušenosti, nedobré. :( M.

liska5
hodnocení

0x

Čím jsem starší, tím spím méně. Poslední dobou 4,5 hod.

tebi
hodnocení

0x

Já spím nejčastěji 5, občas 4,to už jsem přes den hodně unavená, když 6 jsem vyspaná.A když spím 3, tak to už jsem malatná přes den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]