Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak dlouho spíte? Je 6 hodin hodně špatných? Nedávno jsem četla, že ano, že se to projevuje nesoustředěností, špatnou pamětí, úzkostí - to by na mě sedělo, a později závažnějšími zdravotními problémy. Zkusila jsem poslední dvě noci 7 hodin, sama jsem se stejně neprobudila, stále jsem nesoustředěná, paměť se nezlepšila... ospalá jsem už od 18, jako vždy.
Jojo, také pak jím dvě snídaně místo jedné a obědvala bych nejradši v 10, ale pak bych nejradši nevečeřela, kdyby to bylo na mně.
Kvalitu sáínku vám běžně moniturují chytré hodinky a dnes dokonce i takovou funkci má i obyčejný náramek. Ráno zjistíte od kdy do kdy jste jen bděla, jak dlouho trval hluboký spánek a podobně.
Odborně kvalitu spánku lze zjistit v spací laboratoři.
Jak? Jestli spíte v kuse 8 hod. bez probuzení, nebo sebou melete v posteli celou noc, často se probouzíte ...
@elisa24 Pozná se to jednoduše. Jestli jste po probuzení svěží anebo jako živá mrtvola. Já třeba někdy spím 8-9 hodin a jindy je to například po pěti hodinách daleko lepší.
Cca 30 let spím pravidelně od 23.00 do 6.00,nebo do 5,45,stačí mi to, nejsem unavený.Ty si mladá,měla bys spát asi 8 hodin.
Dobře, děkuji, zkusím to od pátku, ale když místo ve 4 budu vstávat v 6, přijdu o nejproduktivnější hodiny.
Mám to podobně (můj nejproduktivnější čas je mezi 3:00-12:00), odpoledne to klesá a nejvíc unavená jsem navečer. Pokud máte takovou možnost, zkuste spát právě večer. Mně nejvíc vyhovuje chodit spát v šest-sedm-osm večer a vstávat někdy před třetí hodinou ranní. Nejvíc toho potom stihnu a celkově se tak cítím nejlépe. Zdaleka ne vždy ale mám takovou možnost.
Tak asi 7 hodin, někdy mi stačí 6. Vzbudím se a jsem vyspalá, jako mladší jsem ráda ráno o víkendech vyspávala, nerada jsem vstávala, ale to se změnilo.
Ono s tím doporučením délky je to ošemetné... V jednom období se tvrdilo, že nevadí spát běžně 5-6 hodin, dnes zase už je běžné 7-9 hodin (ve stejné věkové kategorii) ... Jsou dva druhy lidí, jedni jsou věčně nevyspalí a spánek jim dost chybí a druzí to tak neřeší a ani jim kratší spánek tolik nevadí... Jsem starší kategorie, ale v pracovní dny spím standardně cca okolo 5 hodin a přes víkend to dohoním tak 8 hodinama... Řekněme několik desítel let.. Nemám problém... Ale asi může být taky tím, že běžný životní styl není jen učení a pokud Vy studujete, tak je to asi i docela dost náročné na organismus a hlavně na paměť. Naopak když spím déle, tak jsem takový nějaký "nerozkoukaný"... Kdo byl z chlapů na vojně, tak ví, že když byla rozcvička, tak celý den byl takový "rozprouděný" a kdo nebyl, tak byl dlouho takový "oblepený"...
Ve Vašem případě bych typoval na nějakou zvýšenou únavu, začínající nemoc, u někoho má vliv na nesoustředěnost i neuspokojení v sexu, u žen vyčerpání organismu v době menstruace...
Asi by nebylo špatné nechat si udělat důkladné vyšetření u lékaře...
spím dle potřeby.když bylo třeba tak jsem klidně před 24hodinovkou byl do tří ráno na flámu,v sedm v práci a do šestnácti dalšího dne jen se 2 hod. spánku ve službě (když to situace umožnila!) a pak večer na flám do cca tří hodin a v sedm opět práce.
V současnosti ale pokud možno pravidelně do postele do 22 hod a budíček 5:45.To víte jsem o 30 let starší
Spím skoro přesně 8 hodin. Nehlídám se, ale vím v kolik asi tak usínám a budím se stále ve stejnou dobu. Když se mi ale někdy stane, že z nějakého důvodu jdu spát déle než obvykle, tak se i přesto ráno zase probudím jako kdybych spala 8 hodin. Nijaký negativní vliv těch chybějících hodin spánku na sobě ale nepozoruji. Jenom druhý den, když jdu zase spát v normální čas, tak se probudím o tu dobu, která má chyběla den minulý, déle. Třeba místo pravidelných 7.30 hodin, se probudím 8.30, nebo trochu později. Už jsem nad tím sama nedávno přemýšlela, jaký zvláštní mechanizmus to naše tělo je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.