Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problemy s tchyni

Od: eles odpovědí: 12 změna:

Hezky den vsem,

jsem smutna *bzum*..uz se to neda vydrzet. Loni jsme mela hodne spatny rok - 2x jsem z neznamych duvodu potratila - a do toho otehotnely vsechny me kamaradky a pribuzne (samozrejme , ze jen ty ktere na to mely vek :) ).Jenze pro mou tchyni ,se kterou jsem do te doby myslim skvele vychazela, ocekavani a nasledne narozeni prvniho vnoucete(samozrejme mam na mysli od druhe snachy) se uplne prichodem vnoucatka zmenil svet - coz uplne chapu. Ale strasne me boli srdce a duse , jak ja byla odkopnuta jak hadr..jsem ted nepotrebna pouzita a ted uz nezajimava"hracka"..nezepta se jak se mam,jak vsechno pokracuje u dr. ,je na me hnusna ,ignoruje me kdyz prijdeme s manzelem k nim,ona neprijde na navstevu -protoze preci nema cas..atd atd.. citim se tak pouzita ..jeste nez se vnouce narodilo chodila na navstevy..skvele jsme si popovidaly..tu druhou snachu nemela z jistych duvodu prilis rada takze si mi casto postezovala.. ted jsou z nich nejlepsi kamaradky -obcas naopak proti me a ja jako bych nebyla.. snazila jsem se najit k ni znovu cestu ale nejde to..je jasne , ze z jeji strany neni zajem-ted me proste uz nepotrebuje -nerodim nejsem asi vitana nebo nevim..

Nemate nejake reseni? napad? zkusim klidne neco noveho jak zase vychazet krom dalsiho vnoucete -to zatim neumim... :(

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanik*
hodnocení

0x
Ahoj Eles, myslím, že řešení jak si znovu"připoutat"tchýni neexistuje. Z jistých důvodů Ti rozumím, ta moje taky touží po vnoučeti a někdy mám chuť ji poslat k čertu za její poznámky. My děti zatím nemáme a ještě chvíli budeme muset počkat a to ona nedokáže pochopit. A já si říkám, no a co? Je to můj život ne její a přízeň jen za určitých podmínek - to přeci není o co stát! Nepíšeš jak se chová Tvůj manžel, myslím, že to je nejdůležitější, pokud stojí při Tobě (jako ten mů) máš to nejdůležitější. Ne Tvoje tchýně, ale Tvůj muž a ty a Váš život je podstatný. Myslím, že čím víc se budeš snažit si ji získat, tím horší to bude. Pokud to půjde a dokážeš to, hoď to za hlavu. Ať si dělá co chce, ať upřednostňuje"rodící"snachu...vidím to spíš na problém u ní. Držím Ti palce, drž se, je to moc těžké, ale nenech se tím pohltit.
eles

jen bych rada uvedal na pravou miru o co presne mi jde..neslo a nejde mi o to si ji pripoutat -i kdyz jsem samozrejme videla uvozovky ve kterych to byl uvedeno ;)

jen si pripadam jak hadr kdyz neni schopna na me hezky a se zajmem promluvit ..chtela jsem prijit na to jestli neni v necem moje chyba..jestli mam neco rict nebo udelat cim by se situace zlepsila a ja nemusela mit obavy co zase bude az se potkame.. nevim jak to rict ..proste radsi veci"resim"nez ze je necham ulezet - ale to samozrejme jen do urcite miry ..a proto nez prijde ta povestna"posledni kapka"tak se snazim ..

mimochodem manzel je opravdu na me strane..v tom problem neni , proto jsem to tady ani nepsala

al bunda*
Myslím si, že tohle nevyřešíte. Vaše tchyně je velmi zklamaná z toho, co se stalo. Pravděpodobně do Vás vkládala opravdu velké naděje - píšete, že jste s ní vycházela velmi dobře. Bohužel veškeré její naděje jste"zklamala"a tak se upnula jinam. Toto nemá s rozumovým uvažováním nic společného a tudíž to nelze racionálně řešit. Je to asi hloupé říci, ale domnívám se, že Vám"nikdy neodpustí". Proto si myslím, že byste měla nechat věcem volný průběh a nijak se tím nestresovat a o nic se nesnažit násilím. NENÍ TO VAŠE VINA, ANI VÁŠ PROBLÉM, je to problém někoho jiného. Situace se možná změní až znovu otěhotníte a porodíte zdravé dítě, čímž splníte sen Vaší tchyně. Do té doby opravdu nemá smysl cokoli řešit. Maminka Vašeho manžela není řešení přístupná a spousta věcí se časem srovná. Přeji hodně zdaru.
eles

Moc dekuju za Vas zajem..pomaha mi alespon takovehle popovidani s Vami!

a to je ono ..presne to si myslim a citim ..a desi me to .. *stop**nevi*

tezko se vsechny ty pocity popisuji ..ale mam co delat se s temi potraty vyrovnat sama-uz takhle si pripadam zbytecna a neschopna a kdyz nemam kolem sebe"chapajici a milujici rodinu je to jeste tezsi".. jestli to nejde ted abychom spolu s tchyni vychazeli tak uz mozna nikdy, protoze ,mozna bohuzel ,mam prilis hrdosti na to abych dokazala prijmout"lasku a zajem", ktery 100% ne prijde pokud se mi jednou povede donosit zdrave dite..pak prestaneme vychazet my dve uplne a s cistym svedomim rikam , ze pak to bude KVULI ME..

hanik*
Eles, myslím, že na to budete mít plné právo, abyste nevycházely. Pokud by Vás tchýně měla mít ráda jen a pouze jako rodičku svých vnoučat, tak není o co stát. Pokud by Vás opravdu měla ráda, mělo by to být kvůli Vám, kvůli tomu jaká jste. Držte se!
eles

presne tak Haniku ..a mozna i uznavas jak je ta predstava deprimujici ..

proto se alespon chvili snazim proti tomu bojovat..obratit veci ..tohle preci neni mozne,takhle to byt nemuze,ja za to preci nemuzu-porad jsem stejna..porad bych jim kdykoliv ve dne v noci pomohla atd...jsem asi naivni nebo nechci videt veci jake jsou *frajer*

al bunda*

Vážená děvčata (nebo dámy - chcete-li), možná mi neuvěříte, ale opravdu Vám rozumím a znovu opakuji: V chování maminky manžela Eles není naprosto nic racionálního a smiřte se prosím s tím, že pro ni bude její vnouče důležitější než - promiňte -"jakákoli ženská, kterou přitáhl do rodiny její nadějný milovaný syn". Proto jsem řekl, že Eles má být ráda, že má podporu svého manžela, představte si, že by ho jeho maminka naočkovala proti ní. To by teprve bylo na mašli. Vím o čem mluvím, sestřenice mé draze milované choti byla podobný případ s tím, že potraty u ní byly tři, nikoli dva. Její manžel to řešil rozvodem. Po letech se znovu provdala a PROTOŽE JEJÍ NOVÝ VZTAH BYL V POHODĚ, MÁ DVĚ ZDRAVÉ DĚTI! Proto Vám Eles znovu opakuji, neřešte to násilím a nechejte věcem volný průběh. Je to o psychice; buďte v pohodě, budete-li se stresovat, přijde další potrat a budete ještě zoufalejší. Pak by mohl znervóznět i Váš manžel. Ještě jednou: SNAŽTE SE BÝT V POHODĚ, pak pravděpodobně přijde i to zdravé dítě. Tchyni jste si nevzala a s ní trávit život nebudete. A ona neví, nebo nechce vědět, o co přichází...

Příjemný den.

eles

jee je..Vy mate v rodine podobne potize? ..to me opravdu velmi mrzi *bzum* to nepreji nikomu..je mi to moc lito.. a je mi lito kam az to u Vas zaslo..

vubec si neumim predstavit jake to musi byt ,kdyz se i vlastni manzel necha proti vam naockovat..z toho nez se clovek vzpamatuje tak to asi chvilku trva..myslim tu fazi nez si to priznate a dokazete zareagovat . Ale na druhou stranu se ty potraty ve"vasem pripade"daji skoro povazovat za znameni ,ze to nebyl ten spravny chlap na cely zivot..kdyz udela tohle neni o co stat ..*stop*

dle hesla : vsechno zle je pro neco dobre.. takze opravdu verim , ze driv nebo pozdeji se najde vysvetleni i u me ,proc se tohle vsechno stalo..cim me to ma posilit(at to bude cokoliv..jen doufam ze to nebude nic s manzelem)... a jestli se mnou tchyne neni ted kdyz potrebuji nejvic podporu ,tak pak o to opravdu nebudu stat! ..a toho se bojim..

al bunda*
Možná jsem se špatně vyjádřil, možná jste nepříliš dobře četla. Problém, který jsem popsal, naštěstí nebyl můj (ačkoli jsem se na řešení před nějakými sedmnácti lety přímo podílel - dal jsem manželčinu sestřenici dohromady s jedním svým kamarádem). Proto říkám, že Váš problém s maminkou Vašeho manžela nevyřešíte vlastními silami a tudíž nemá smysl ho řešit. Buďte ráda, že že jste (relativně) v pořádku a žijte si svůj život. Užívejte si ho pokud to jde a starosti s tchýní hoďte za hlavu. To se časem vystříbří. Vaše tchyně není dostupná, nevidí, neslyší. Nechce slyšet, je zklamaná. To opravdu neovlivníte a prostě to musíte nechat vyšumět. A jestli potom o její podporu nebudete stát, to už bude Váš problém a jeho řešení bude ve Vašich silách. Nic není jenom černé, nebo jenom bílé. Existuje celá řada odstínů šedi. Dovolím si tipnout, že Vám je tak něco mezi 20 a 25 lety, a to člověk vidí svět jinak, než v pozdějším věku. Mohl bych Vám uvést na toto téma ještě několik a možná mnoho příkladů, pokud o to stojíte, ale to už snad přímo přes e-mail, ať tady nezahlcuji adminovi stránky. Příjemný den.
eles

ze to nebyl Vas problem jsem pochopila :) ze ten svuj sama nevyresim chapat nechci.. pro fungujici rodinu tak nejak automaticky a prirozene delam maximum..ne"nasilim"a pod tlakem ..momentalne situaci s tchyni v realu neresim jen mne velmi trapi a obcas nad tim premyslim-prave z pohledu co udelat jinak,co rict..apod.. neumim nektere veci tak snadno hodit za hlavu. Vek jste trefil priblizne ..je mi 28 , ale myslim , ze u mne to neni az tak o veku jako o me zapeklite povaze.. prilis nad vecmi premyslim ..i kdyz samozrejme uznavam ze s vekem se pohled na zivot meni - coz je prirozene protoze napr v mych 40ti uz bude cely muj zivot jiny -mozna s detmi ..mozna s tchyni ..potraty preboli - proto se vsechno bude zdat smesne , protoze to cele"preboli"

priklady a nazory muzete na strictconfidence@/... budu rada.. rada se na veci podivat i z jineho uhlu

hesa*

Milá Eles, ani nevíte, jak moc Vás chápu. Já sama jsem snachou už 12 let a tak už také ledacos vím o vrtošivých tchýních. I já si občas připadám jako použitý a odkopnutý hadr a to i přesto, že jsem porodila 4 děti. Tchýním se občas nedá vůbec zavděčit. Buď děti nemáte, nebo jich máte moc, nebo chodíte málo na návštěvy, nebo zase příliš často, atd.Přála bych Vám vidět, jak moje tchýně vyváděla, když jsem čekala to poslední dítě. No a teď je zase druhý extrém. Nejraději by měla všechna vnoučata jen pro sebe bez mé"obtěžující"přítomnosti. Ale já jsem Vám chtěla hlavně napsat, abyste byla v klidu, ono to vždycky nějak dopadne. Přece nechcete stavět svoje štěstí a pohodu na tom, jestli Vás Vaše tchýně uznává nebo ne. Žijte svůj život, Stýkejte se s lidmi, se kterými je Vám dobře a věřím, že až příjdou děti, budete mít úplně jiné starosti, než to, jestli se na Vás vaše tchýně škaredí. Přeji Vám hodně štěstí a ať se Vám splní vše co si přejete.

al bunda*
hodnocení

0x
Nenavštěvujte tchyni, pokud to není nezbytné a věcem nechte volný průběh. Nesnažte se vlichotit do tchyniny přízně, bude to jenom horší. Ona potřebuje čas. Buďte ráda, že vycházíte dobře s manželem, hoďte starosti za hlavu a ŽIJTE! Dokud nejde o život, nejde o nic. Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]