Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trasa do Chorvatska bez Slovinské dálnice

Od: ada54 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, mám na Vás dotaz. Jedu letos poprvé do Chorvatska autem a rád bych se vyhnul Slovinské dálnici. Je lepší sjet v Rakousku, jet po Slovinsku mimo dálnici a v Chorvatsku se zase napojit. Nebo to vzít přes Slovensko a Maďarsko?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

1x

Co třeba přes Udine a pak na Rijeku? Požadavek na vyhnutí se slovinské dálnici splněn. Když nepíšeš odkud kam tak to se radí těžko...

ada54
hodnocení

Jedu pod Zadar, Sveti Filip i Jakov
ada54
hodnocení

A vyrážím z východních Čech
mathew

Pokud nechcete jet přes Slovensko a Maďarsko mimo dálnice ono v Maďarsku vám stejně nic jiného nezbyde tak bych to vzal takto en.mapy.cz/... a ještě ušetříte platbu za víc jak 100km úsek v Chorvatsku

ada54

A co říkáte na tuto trasu? :

google.cz/...

mathew

Tak bych ani náhodou nejel, protože nebudu platit 20 Euro za 200km dálnice a pokud to nestihnete do 10 dní tak i cestou zpět... Jsou to ovšem vaše prachy a jet se po té trase bez problémů dá

hodnocení

0x
Jeďte přes Slovensko a v Maďarsku po silnici č. 86.
Směr Leténye, hraniční přechod.
Cesta je sice o 50km delší, ale pojedete naprosto v klidu a pohodě :)
ada54
hodnocení

Děkuji za názor :) Nevím jak vypadají dálnice v Maďarsku, tak jsem se toho trochu bál.

Dálnice a rychlostky v Maďarsku jsou perfektní ( i když stará M1 má své mouchy). Jsou ale placené virtuální známkou.

joudic*
hodnocení

0x
jsem zastancem toho, ze kdyz uz nekam jedu, tech par euro me nezabije, vzdy jsem se lidem, kteri to za kazdou cenu objizdi pres Ukrajinu vysmival. Ukrajina = cokoli na vychod od CZ hranic.
vilik*
Vždy jsem upřednostňoval myšlenku, že za mé peníze mám dostat adekvátní službu. A to pro mě poplatek za slovinskou dálnici, po které jsem jel cca 30 minut, nikdy nebyl, když objížďka trvala minut 50, a pěknou krajinou. Za ty dvě ušetřené pětistovky jsem raději dopřál dětem víc jinde.
Několik posledních let jezdím naopak víc po dálnici ve Slovinsku a poté odbočím na Pivku a Rijeku. Tady naopak platím rád, protože se mi poplatek vyplatí. Většinou si i najdeme několikadenní pobyt v místě a dálnici tak využijeme víc dní, než odjedeme jižněji.
Váš výsměch čemukoliv na východ od vás by měli slyšet mí němečtí přátelé. Možná by stačili i Češi z Karlových Varů.
Je vidět, že i přes váš věk nejste adekvátně zralý. Což si ale asi těžko sám uvědomujete.
mathew

Jenže jde taky o to co člověk za ty peníze dostane. Pokud najedu místo 900km 920km tak je mi to jedno a jestli 9h cesta trvá o 10 minut déle nebo méně je mi taky jedno a pokud navíc zbyde na večeři tak radši pojedu o 10 minut déle.

Tady je spíše otázka, zdá se dá dnes už hotová dálnice z Mariboru na jih stále ještě objet a napojit se za ceduli konce dálnice před celníci.

hodnocení

0x

Kdysi jsem tu Slovinskou dálnici taky objížděl.A jak už tady napsáno,tak i já jsem si za tehdy ušetřených 900 korun radši na dovolené kopil pro rodinu.

No a návod "Jak objet dálnici" jsem si nastudovat z Youtube na internetu.Je to tam natočené krásně podrobně všechno.

Ale upřímně.Jel jsem to tam i zpět v noci a tehdy to byly takové silničky třetích tříd.Samá zatáčka a "území nikoho".Ale,českých aut jsem cestou potkával dost :) Ale dávat 900 zbytečně za pár km dálnice jsem také nechtěl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]