Dobrý den, mám na Vás dotaz. Jedu letos poprvé do Chorvatska autem a rád bych se vyhnul Slovinské dálnici. Je lepší sjet v Rakousku, jet po Slovinsku mimo dálnici a v Chorvatsku se zase napojit. Nebo to vzít přes Slovensko a Maďarsko?
Co třeba přes Udine a pak na Rijeku? Požadavek na vyhnutí se slovinské dálnici splněn. Když nepíšeš odkud kam tak to se radí těžko...
ada54
Jedu pod Zadar, Sveti Filip i Jakov
ada54
A vyrážím z východních Čech
mathew
Pokud nechcete jet přes Slovensko a Maďarsko mimo dálnice ono v Maďarsku vám stejně nic jiného nezbyde tak bych to vzal takto en.mapy.cz/... a ještě ušetříte platbu za víc jak 100km úsek v Chorvatsku
Tak bych ani náhodou nejel, protože nebudu platit 20 Euro za 200km dálnice a pokud to nestihnete do 10 dní tak i cestou zpět... Jsou to ovšem vaše prachy a jet se po té trase bez problémů dá
jsem zastancem toho, ze kdyz uz nekam jedu, tech par euro me nezabije, vzdy jsem se lidem, kteri to za kazdou cenu objizdi pres Ukrajinu vysmival. Ukrajina = cokoli na vychod od CZ hranic.
vilik*
Vždy jsem upřednostňoval myšlenku, že za mé peníze mám dostat adekvátní službu. A to pro mě poplatek za slovinskou dálnici, po které jsem jel cca 30 minut, nikdy nebyl, když objížďka trvala minut 50, a pěknou krajinou. Za ty dvě ušetřené pětistovky jsem raději dopřál dětem víc jinde. Několik posledních let jezdím naopak víc po dálnici ve Slovinsku a poté odbočím na Pivku a Rijeku. Tady naopak platím rád, protože se mi poplatek vyplatí. Většinou si i najdeme několikadenní pobyt v místě a dálnici tak využijeme víc dní, než odjedeme jižněji. Váš výsměch čemukoliv na východ od vás by měli slyšet mí němečtí přátelé. Možná by stačili i Češi z Karlových Varů. Je vidět, že i přes váš věk nejste adekvátně zralý. Což si ale asi těžko sám uvědomujete.
mathew
Jenže jde taky o to co člověk za ty peníze dostane. Pokud najedu místo 900km 920km tak je mi to jedno a jestli 9h cesta trvá o 10 minut déle nebo méně je mi taky jedno a pokud navíc zbyde na večeři tak radši pojedu o 10 minut déle.
Kdysi jsem tu Slovinskou dálnici taky objížděl.A jak už tady napsáno,tak i já jsem si za tehdy ušetřených 900 korun radši na dovolené kopil pro rodinu.
No a návod "Jak objet dálnici" jsem si nastudovat z Youtube na internetu.Je to tam natočené krásně podrobně všechno.
Ale upřímně.Jel jsem to tam i zpět v noci a tehdy to byly takové silničky třetích tříd.Samá zatáčka a "území nikoho".Ale,českých aut jsem cestou potkával dost Ale dávat 900 zbytečně za pár km dálnice jsem také nechtěl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.