Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omezení využití mobilheimů

Od: bohumil® odpovědí: 22 změna:
Proč naše zákony omezují využití mobilheimů? Proč u nás stále platí, že se na jejich využití, i pro rekreační účely, vztahuje požadavek, že musí splňovat podmínky stavebního zákona, zejména minimální výšky místnosti 2,5 m, což většina z nich nesplní?
Je to velký problém a podle mne to zbytečně omezuje jejich uplatnění.
Přitom jde o objekty s jednoduchou možností umístění a případně přemístění, pokud je potřeba.
A jejich vybavení bývá mnohdy skoro lepší, než nějaké malé a starší chatky.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Proč naše zákony omezují využití mobilheimů?

Protože jsou hnusné...a absolutně se nehodí do zdejší krajiny.

To co je k vidění za šílenosti, nad tím zůstává rozum stát.

Ač velmi často stát kritizuji za přílišnou byrokracii, tak v tomto případě je ještě příliš benevolentní.

Ano, nepotřebujeme zde americké manýry.

111®
hodnocení

3x

no a co když potřebujete bydlet a máte akorát tak na ten Mobilheim?

jendad
hodnocení

1x

Je to jednoduché . Regulace , regulace , regulace . Omezování svobody , utahování šroubu pokračuje . Vrácíme se zpět , akorát feudály jsme vyměnily za volené uředníky .

Jo jo, za feudalismu se mobilheimy povolovaly jen zcela výjimečně, chtělo to protekci až u samého krále. Jinak nebyla šance!

hodnocení

1x

Mně to přijde nechutné. Asi dvakrát jsem to viděla jako ubytování pro turisty někde na zahradě a přišlo mi to jako sklad v bordelu. Celé to tam trčelo, v obou případech kolem binec, jedni tam mají dokonce i pasoucí se kozu. Do naší krajiny to fakt nepatří.

re4zon
A neni to spis o tech lidech? Bordel a koza nema co delat s mobilheimem, to se vyskytuje i u normalnich domu.

Asi jo, je to v lidech. Já ty lidi neznám, ale asi jim to přijde výhodné oproti tomu něco stavět a snažit se. Prostě to někam prdnou a není s tím práce.

Třeba holt někdo nemá na 30x dražší variantu ..

hodnocení

1x

Tak se na tu krásu nesmírnou podívejte (a to vkládám ještě ten "slušněji" osazený mobilní nesmysl..):

Nádhera, co?

To je snad na trestní oznámení..

Omezení využití mobilheimů

Neprožíváš to nějak moc? Zas tak hrozný to není mě na tom nic nevadí :)

Je to porad lepsi nez podnikatelske baroko z 90. let.

A který z těch objektů uráží Váš krasocit?

evzen
Taky nechápu kde je problém, existují mnohem horší věci...

Tedy p.Martine,v mnoha případech s Vámim souhlasím ale nyní budfu opdporovat ! cioó je na tom hnusného? nechápu To spíše mi přijde hnusné ta chalupa vedle !

Mobilheim se mi taky nelíbí, stejně jako moderní (rozuměj plechové nebo plastové) maringotky. V tomhle případě bych ale za umístění mobilheimu autora spíš pochválil. Aspoň z fotky to vypadá velmi dobře. Když nepočítám kontrast s vedlejším stavením. To ovšem není problém (jen) mobilheimu. Zato za "citlivé" umístění té dvogaráže bych někomu nasr*l na ruce a nepustil ho k vodě. Je to hnus, velebnosti.

To je samozřejmě jen příklad z těch "lepších", horších variant je bezpočet.
Jinak ta dvojgaráž tomu dává korunu, to je evidentní.
Ale horší na tom je, že tyto hrůzy (včetně onoho podnikatelského baroka), rostou na vesnicích vedle krásných starých selských stavení.
Ano a to můj cit pro estetiku opravdu uráží a většinu lidí z oboru stavebnictví či architektury také.
Zdaleka ne každá obec se proti tomu dokáže bránit nějakým smysluplným regulativem, byť to technicky možné je.

No právě. Některé obce, třeba naše, regulují velikost pozemku. U nás je to pro stavbu RD celkem nesmyslných 800 m2. Potom se reguluje výška objektu a tím to končí. Nějakých 300 metrů od naší zahrady (je v jiné obci) začíná slum. Jeden dům vlevo, druhý vpavo, dělicí zdi, kůlny, garáže, ploty, rovné střechy, pultové, valbové, bungalovy, patrová stavení a v tomto případě druhý extrém, tedy bez regulace velikosti pozemku, takže klidně na 400 m2 dům, kůlna, bazén a garáž a to samé vedle a pak ještě šestkrát, opravdu neznám výstižnější slovo než slum. A pak přijde místní velkostatkář, abychom mu prodali cestu, že by spojil svoje dvě úzká pole a nechal z nich nadělat další mikroparcely, abychom tu nádheru měli hned za plotem *blee*.

hodnocení

0x

Bohumile, nejsem expert na toto téma, ale pokud vím, několik mobilhaimu stojí.

Viz loni u sousedů..

mapy.cz/...

mobilni-domy-prodej.cz/...

hodnocení

0x

Mimochodem - Čunkovy plechovky jsou krásnější?

Ani v nejmenším. Ale pro účel jejich použití těžko vymyslet něco jiného, aby to moc nestálo a pár měsíců vydrželo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]