Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšetření střev/stolice

Od: dddsss odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, už mě asi tak 14 dní trápí plynatost a světlá stolice. Chtěl bych se zeptat, jestli mám jít k obvodnímu lékaři, nebo mám rovnou navštívit specializované pracoviště pro všetření. A jestli toto vyšetření hradí pojišťovna.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Hnilobu ve střevech podporuje větší konzumace masa. Plynatost signalizuje zatíženou slinivku. Světlá stolice hlásí většinou zátěž pro játra, potažmo žlučník. Já osobně bych si dala odlehčovací týden s vlákninou a probiotiky. Pokud trváte na dosavadní stravě, tak k obvoďákovi, a klidně současně k nutričnímu terapeutovi, neboli dobrému výživovému poradci. Jestli vyšetření střev, tak obvodák Vás pošle na gastrenterologii. Myslím, že tady je třeba začít změnou stravy.

dddsss
hodnocení

Denně jim 200g kuřeciho masa, což mi nepřijde moc. Spiš když se podivam na celkovy příjem bilkovin, tak mam 2g/1kg. V tom by mohl být problém. A ještě možná intolerance nebo alergie na laktozu. Na to mám podezření už delší dobu. No každopádně jsem objednaný k obvodákovi, tak snad mi po vyšetření řekne víc.

liska5

Mléko a mléčné výrobky tohle mohou dělat. A jestli je konzumujete ve větší míře, tak máte nejspíš i málo Fe /železa/.Tak to zkuste pár týdnů bez nich, a uvidíte. Nahraďte mléko a sýry vejci, rybím masem, šunkou, tofu, mandlemi, luštěninami. Maximálně si z mléčného nechte pár deci kefíru. A omezte i cukr a mouku.

liska5

Jestli chcete přesnější odpověď, tak uveďte více o sobě. Rádce neví, jestli odpovídá diabetickému důchodci nebo přetrénovanému studentovi.

dddsss
hodnocení

No hlavně jsem potřeboval vědět, kde zajit :) . Jinak jasně, to co řikate dava smysl, jen ja bych byl radši, kdyby mě zkontrolovali. Co si budem, jestli je to laktozou, tak s mlečnou snidani se mi bude loučit těžko :( . Jinak je mi 24, takže tyto věci si myslim nejsou zrovna obvykle.

hodnocení

2x

Je zbytečné hnedm podstupovat velké vyšetření střev, stačí k obvoďákovi, který vám udělá test stolice.

hodnocení

0x
Byl jste v cizině? Pokud ano, tak spíše infekční ambulance nebo pro tropickou medicínu.
dddsss
hodnocení

V cizině jsem nebyl. Spiš jsem začal jist více, kvůli cvičení a mám podezření, jestli nejde o hnilobu ve střevech.

liska5

Hnití a kvašení za účasti trávicích enzymů je součástí normálního trávicího procesu. /Taky na konci není nic voňavého:-D/

senior
hodnocení

0x

Světlá stolice je pokud konzumujete hodně mléčné stravy. Zakysané výrobky, probiotika.

hodnocení

0x

Jestli to máte tak přesně spočítáno, že sníte denně 200 g kuřecího masa, tak vám doporučím, abyste se začal méně pozorovat a více dělat něco fyzicky, pak budete mít jiné starosti. Ovšem riskuji, že mě zase smažou, jako tuhle, když jsem puberťákovi radila, aby místo počítání proteinů a podobných kravin, si našel brigádu v lese.

dddsss
hodnocení

Informace ohledně cvičení byste si měla doplnit. Nevím co je špatně na tom hlídat si nutrični hodnoty.

Dajko nic ve zlém ale Vy máte taky zvláštní způsob lečby...Vše byste jen léčila prací,zábavou,správným myšlení a smíchem a borelioza je pro Vás jen strašení lidí a asi byste byla schopná těžce nemocného poslat rubat dříví at přijde na jiné myšlenky(nadsázka).Chroničtí nemocní si vše jen vymýšlí a otravujou okolí.Částečně máte pravdu ale to platí opravdu jen v pár případech. Znám ve svém okolí pár lidí co mají boreliozu už v pokročilém stádiu a věřte že to není obyčejná nemoc ale pěknej pruser.

Předpokládám že jste zdravá a jen Vám to opravdu přeju at Vám to vydrží napořád.Pokud člověk nemá zdravotní problém tak na nemocného samozřejmě kouká uplně jinak.Tady byl taky jeden pán neustále fit jako rybička vše byl léčil jen štamprličkou,zábavou a každý byl hypochondr.Pak bohužel onemocněl a uplně se změnil a jeho názory na zdraví a lečbu se otočili o 360 stupnů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]