Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Zajímalo by mě, jestli je Borelioza přenosná z člověka na člověka, jestli se mohu od někoho nakazit třeba jako Chřipkou nebo Kovidem.
Díky.
Pokud ano, tak bychom ty roušky a repirátory nosili už mnoho a mnoho let. Nevím o jediném případu, že by se nakazil třeba partner nebo někdo v rodině. Ono to bude tím, že původcem je bakterie, ne vir. M.
Nemůžete. To strašení s boreliózou je taky cosi. Kolikrát mně to přijde, že je to jen masáž farmaceutických společností, abychom se "chránili". Je zajímavé, že co já znám lidi, kteří ji chytli, tak to byli samí lidé, kteří už měli dosti velké zdravotní potíže. Jakoby to bylo to úsloví - Na posraného i hajzl spadne. Omlouvám se, ale fakt na tom něco je. Pokud je člověk v pohodě, nedělá nikomu naschvály a není nasraný na celý svět, tak má lepší imunitu a vše zvládá lépe. Vím o čem mluvím, člověk považující se za chudáka a obviňující celý svět, je mnohem více nemocný. A někteří chronicky nemocní si v tom i rochní, je to smysl jejich života, hýčkat si nemoci a obtěžovat tím druhé, protože ničím jiným zaujmout nedovedou.
"...co já znám lidi, kteří ji chytli, tak to byli samí lidé, kteří už měli dosti velké zdravotní potíže"
No vidíte, já znám naopak lidi, kteří boreliozu dostali a při tom to byli mladí a zcela zdraví lidé, plní pohody a životního optimismu (asi se jich to klíště zapomnělo zeptat). V oblasti, kde mám chatu je klíšťat spousta a kdyby proti borelioze očkování existovalo, neváhal bych ani den. A očkování proti encefalitidě a tetanu jsou jediná očkování, která si pečlivě hlídám. Mám 2 známé, kteří encefalitidu prodělali (...přece se nenechají zbytečně naočkovat nějakým sajrajtem, že jo!...) a to bych Vám teda rozhodně prožít nepřál. Na 100% byste změnila názor.
Borelie je mikroorganizmus spirocheta-spirálovitá bakterie.Šíří se pravděpodobně po nervových vláknech a zasahuje konečky ve svalech i tkáních.Důsledkem jsou dost velké bolesti v orgánech,kde nervová vlákna končí.Dokonce i v mozku nebo očních nervech.Říkám to hlavně z vlastní zkušenosti,borelie mi napadly až oční sítnici a poškodily ji prosáknutím.Antibiotika bakterii zničí,ale v krvi zůstane spoustu protilátek,které mohou vyvolat i autoimunitu.Pak protilátky poškozují i vlastní orgány.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.