Dobrý den, mám dotaz. Mám pár dluhů u MHD, které se chystám zaplatit, až budu mít práci na plný úvazek, teď bohužel nemám tolik. Když jsem si chtěla založit kreditní kartu, tak mi známá řekla, že pokud si tam vložím nějaké peníze, tak se mi časem strhnou, až se zjistí, že dlužím. Je to pravda? Opravdu si nemůžu založit kreditku, dokud dluhy nezaplatim?
Pokud zatim nemate exekuci, tak vam nikdo nic nestrhne. Ovsem pokud mate nebo brzy prijde, muzete prijit i o jine veci nez penize na uctu. Doporucil bych urychlene kontaktovat veritele a nejak se s nim domluvit na splatkach a aspon neco zaplatit hned, protoze az to dojde k inkasni agenture, naroste to do nechutnych castek.
az budu mit praci na plyn uvazek :D ono je dulezite si najit vymluvy proc to neplatit
kazdy normalni clovek by se domluvil na splatkach a zacal splacet, hlavne pak kazdy nadava na exekutory
katiee
Věřte tomu nebo ne, ale někteří lidé opravdu nemají tolik peněz, aby hned začali splácet tolik dluhů. Řekla jsem, že začnu až budu mít práci na plný úvazek, každý normální člověk by podle toho pochopil, že zatím si to nemůžu dovolit. Díky za názor.
dylin
Věřte tomu nebo ne, ale někteří lidé si nepůjčí peníze, když na to nemají příjmy a představte si, že existují lidé, co si koupí za dvacku lístek na MHD, aby nemuseli platit za 10 let 30 tisíc pokutu i s penálema. Vy máte obrovský problém s finanční gramotností a v rodině asi taky, když znáte, jak funguje exekuce.
jurajjuraj*
kazdy normalni clovek si v prvni rade koupi listek
katiee
Věřte tomu nebo ne, ale dneska má každý druhý člověk problém s finanční gramotností, moje rodina opravdu není jediná. A představte si, že ne jenom ti, co mají finanční problémy znaji, jak funguje exekuce. O tomhle se naučil snad každý člověk, co s penězmi problémy nemá, alespoň teda v mém okolí, nevím, jak u vás.
jurajjuraj*
jednoduse, pokud to nezacnete resit tak to taky muze prejit od mhd k jine spolecnosti a tam uz to resit nepujde, ti uz budou jen zabavovat co pujde, ale kazdy at dela jak mysli, nic sloziteho neni zajit tam kde dluzim a zkusit aspon neco domluvit
zkusenosti s dluhama nemam, kupuju to na co si vydelam, kdyz na to nemam tak to nekoupim
katiee
To mi došlo, proto jsem ve své otázce upřesnila, že ty dluhy hodlám řešit. Díky za debatu.
Souhlas. I krást se "může" jen se nesmí nechat chytit. Ikdyž dle zkušenosti ukradnete za 5k a jděte sedět. Ukradnete za miliony a je z Vas úspěšný podnikatel. Takový soudce Berka, určitě vzorný příklad našeho nezávislého soudnictví, pomohl vytunelovat Union banku a byla to jediná banka kde střadatelé dostali jenom 90% svých vkladů, snad ještě nesedí a dokonce má dostat odškodné.
...pár dluhů u MHD, které se chystám zaplatit, až... to opravdu zní! Už jste jednala s dopravním podnikem o případném splátkovém kalendáři? Nebo čekáte, až vám pořádně naskočí úrok z prodlení, který činí téměř 10 % a až na vás podají soudu návrh na vydání platebního rozkazu a návrh na exekuci? Pak se budete divit, o jaké tisíce se vaše platební povinnost navýší a současný dluh se v tom pohledu stane pouhou prkotinou. To vás tedy lituji! Vy určitě máte velký problém nejen s finanční gramotností! A ještě si tady sebevědomně vyskakujete!
katiee
ANO, já vím, že pokud ty dluhy nezaplatim, tak mi budou naskakovat, rozumím tomu procesu. Pokud jste si přečetla mé odpovědi, což podle vašeho komentáře soudím že ano, tak jste si musela několikrát všimnout, že zmiňuji, že vím, jak to celé funguje. Pokud ne, tak vám to tady napíšu ještě jednou. Vím, jak exekuce fungují. Stačí vám to takhle, nebo to chcete napsat na papír a poslat poštou? A pokud berete odpovědi na komentáře jako sebevědomé vyskakování, tak to zase lituji já vás.
Pár dluhů?! Když budete mít jeden a nepořešíte jej, tak máte opravdu velkou nepříjemnost. Jestli jich máte pár, tak to si rovnou kupte aspoň provaz.
Taky důrazně doporučuji kontaktovat MHD a začít to s ním řešit, třeba splátkovým kalendářem po menších částkách! Jinak si pro vás za chvíli přijde státem legalizovaná exekutorská mafie v doprovodu policie, která bude pomáhat a chránit ne vás, ale tu mafii.
katiee
Věřte mi, opravdu vím, jak exekutoři fungují, zažila jsem to u několika členů své rodiny. Vše bylo domluveno na splátkách, a abych byla upřímná, exekutoři se zdáli v klidu. Takže děkuji za pokus o postrašení "mafií" a policií. :D
katiee - Řešení je, nedělat dluhy. Ve vašem případě zřejmě, nejezdit na černo. To vás doma nenaučili? Asi ne, že, když máte exekuce i v rodině.
katiee
Pro vaši informaci, ty exekuce jsou už roky zaplacené. Vás zase asi nikdo nenaučil, že exekuce nejsou jenom z toho, že se jezdí na černo. Ale chápu, pokud jste vyrůstal v prostředí, kde se na vás nebo na někoho ve vašem okolí vrhala mafie, tak se nedivím, že máte takový přístup. Zkuste se podívat úplně nahoru na moji otázku, a všimněte si, že jsem sem nepřišla řešit moji rodinu, ale kreditní kartu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.