Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztratila jsem smysl života

Od: zuzkaj* odpovědí: 24 změna:
Můj problém je takový: Ztratila jsem smysl života. Možná už to trvá roky, ale silně si to uvědomuji už asi rok. Má trápení jakoby vyplavala na povrch z minulosti a věkem sílí. Nevím jak s tím bojovat, jak začít a hlavně kde začít, protože mám pocit že se strhla lavina toho všeho, co jsem vytěsňovala. Aby bylo celému problému lépe porozuměno, pokusím se v kostce napsat má trápení. Pokusím se sepsat situace, které mě nejvíce v životě trápily - od dětství až doposud. Jsou to i záležitosti, které nedokážu dodnes přijmout, odpustit.
1. Jako malá holka si nevybavuji lásku od svých rodičů, hlavně od mé matky, dokonce jsem cítila nezájem, nelásku, někdy i posměch...nulová podpora ani v období dospívání, které je tolik důležité pro budoucnost.
2. Když se narodil můj první syn, bydlela jsem u mámy, tenkrát jsem byla opravdu mladá a bez prostředků, tudíž závislá na pomoci rodiny. Pomoci jsem se bohužel nedočkala, ba dokonce peníze které můj syn dostal do "peřinky" , které jsem mu chtěla schovat na čas až bude větší, mi moje vlastní rodina ukradla. Nakonec jsme i se synkem málem skončili v Azylovém domě. To se naštěstí tenkrát nestalo a já za pár let začala podnikat a postavila se na nohy.
3. Asi před 2 lety za mnou přišla moje mladší sestra se sdelenim. ,(Sice jsem to celé roky cítila), že se mi přiznava že mě nenáviděla a v mém okolí o mě mluvila velmi špatně. Chtěla abych jí to odpustila. Myslela jsem si že to dokážu, ale dodnes se s tím peru.
4. Vždycky jsem vlastně všechno ustála, ale před 5 lety jsem potkala svou životní lásku. Bohužel ta po 2 letech doslova trápení skončila s tím, že mi tehdejší partner nevěřil (neměl důvod neverit) a to nalomilo náš vztah natolik že to skončilo. Náš rozchod byl velice dramatický, ani já ale ani on jsme se s rozchodem dlouho smiřovali. Záhy na to jsem onemocněla. Tento rozchod mě doslova dostal na kolena. On se z toho nakonec oklepal, ale já dodnes ne. Přestala jsem sportovat, smát se, žít. Je to už 5 let. Možná on byl tou mou poslední kapkou, co jsem vše schopná zvládnout. Postupně jsem opět začala sportovat, snažím se kreslit,apod., ale cítím, že v hloubce duši nejsem ta která jsem bývala, že nejsem šťastná a v podstatě se dál jen snažím vytěsňovat má trápení.
5. Trápí mě "fungování " mé rodiny. Mamka si podle mě spoustu chyb které udělala uvědomuje, možná i sestra se mířila sama se sebou, ale jako rodina nefungujeme. Nescházíme se na oslavách narozenin a to jsme opravdu malinká rodina. Vlastně jsem od mala toužila mít velkou rodinu, ale ta moje rodina o to nestojí. Přijde mi, že jediné na čem jim záleží jsou peníze.
6. Podnikání kterému se věnuji mě nenaplňuje, ba naopak mě doslova užírá pracovat se svou rodinou. Přála bych si začít znovu, ale nevím jestli je to možné. Představuji si, že firmu přenechám - prodám, nastoupím dálkově na školu - obor ke kterému mám blízko a začnu dělat to co mě baví.
7. Také mne velmi trápí samota, trávím velký čas ve cvičením, tím si kompenzuji mé trápení, ale i psychicky náročnou práci. Tam alespoň na chvíli na vše zapomenu. V momentě kdy nemám trénink, nebo přijdu po tréninku domů, začne to na mne vše padat.
Nechci si jenom stěžovat, jak mám těžký život, to v žádném případě. Věnovala jsem se s radostí sportům a smála se, byla jsem úspěšná ve svém sportu, v podnikání, dokonce si myslím že mi spousta lidí i záviděla. Ano jsem za to vděčná. Mám dve zdravé a šikovné děti a za to jsem moc vděčna. Přála bych si být opět šťastná a naplno žít. Jen nevím co dál. Skoro každý den si říkám proč tu vlastně jsem a k čemu jsem na tomto světě dobrá, komu bych tu chyběla?
Uvědomuji si, že je to velmi obsáhlé téma, snad je to trošku srozumitelné. Možná by člověka napadla odpověď typu: tak se smiř s tím co bylo a začni znovu, ale to není snadné, zatím jsem to nedokázala a proto píšu sem. Nevím si rady. Nemám oporu v rodině, komu se svěřit...

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Když chodí k psychologovi i úspěšní a bohatí, kterým "vlastně nic nechybí", proč byste nemohla Vy? Chodí tam známí herci, úspěšní manažeři, podnikatelé. Potřebujete si pár věcí srovnat v hlavě a vyřešit. Není to žádná ostuda. A Vám chybí partner, který by Vás podržel a s kterým byste trávila svůj čas. Není dobré psát veřejně věci sem, protože se najde vždy někdo, kdo to pochopí jinak a zlehčuje problémy druhých. A že Vám vlastně nic nechybí... Kdyby nechybělo, tak to neřešíte. Držím Vám palce a ať brzy najdete, co hledáte.

hodnocení

5x

Znám jednoho člověka a když jsem četla co jste napsala, tak mi přišlo, že to napsal on. Vás neznám, ale toho člověka ano a tak vím na 100%, že si prostě bude stěžovat celý život, i když k tomu nemá důvod. Dnes už je tomu člověku přes 40 let a vede se mu celkem dobře, ale i přesto při nejmenší příležosti začne skuhrat, jak to měl kdysi dávno "těžké", jak byl k němu osud nepříznivý, jak za všechno co ho potkalo mohl někdo jiný... Nikdy jsem ho neslyšela přiznat, že se do mnohých šlamastyk dostal vlastním přičiněním. Všichni, co toho dotyčného známe víme, že mu naopak dal osud několikrát velmi záviděníhodnou příležitost k životnímu úspěchu, ale že si to sám pokazil svým přístupem a povahou. A přesto se vždycky našel někdo v jeho blízkosti, který mu podal ruku a pomohl mu začít znova. Nejhorší na tom je to, že to je člověk schopný a vždycky dokázal z nové příležitosti vytěžit maximum, ale pak se po nějaké době situace opakovala a zase udělal nějaké nesprávné rozhodnutí, do kterého ho ale nikdo netlačil a on to opět všechno jaksi p.sral. Prostě ten člověk nebude spokojený nikdy a jakmile se mu začne dařit, tak bude chtít víc a víc a nakonec to dožene tak daleko, že nemá opět nic. *nevi* A jakmile se to stane, tak to začne jako na kolovrátku. On to měl v životě šíleně těžký, nikdo ho neměl rád, všichni mu ubližovali už snad od narození a tak dál a dál a nimrá se v tom a nimrá. Už ho ale skoro nikdo neposlouchá, protože za ta léta co ho někteří lidé znají už všichni vědí, jak to vlastně je. Ale mně je ho líto, protože vím, že to asi neovlivní. Prostě má takovou povahu a vlastně si tím sám ubližuje nejvíc. Ale není schopen to pochopit a on to jednoduše opravdu vidí tak, jak to vykládá. Tak jestli "lítáte" v něčem podobném, tak to budete mít v životě dost těžké. Ale možná Vás to co jsem napsala vyburcuje k tomu, že se přestanete šťourat v tom, kdo co kdysi zavinil a uvědomíte si, že byste se naopak měla radovat z toho co máte. A není toho málo. Píšete, že máte dvě děti, máte práci, střechu nad hlavou a máte i koníčky a jste zdravá. Tak o co Vám vlasně jde? *co*

zanzibar*

To je jednoduché, jde o stereotyp, nudu, pořád stejně vše dokola, chce to změnu, pak budete mít chuť do života jedná báseň.

hodnocení

5x

Zuzanko, napište mi vnitřní poštou a popíši vám, jak to řešila moje známá. Byla špičkovou zdravotní sestrou ve velké nemocnici a najednou zjistila, že se topí v podobných problémech, jaké popisujete i vy. Dnes je z ní opět podnikavá žena plná energie, žijící radostným životem. No, je to na vás, z vašeho psaní to nevypadá, že byste si jen chtěla postěžovat a dost, určitě se chcete řešit ! Vyhrabala jste se z azyláku, umíte bojovat, zvládnete i víc! Ještě...jaké sporty jste dělala? Přeji vám úspěch v řešení a hodně radostí v příštích dnech! A napište. Ajka

To jsem moc zvědavá, jestli Vám Ajko dotyčná tazatelka tou vnitřní poštou napíše. Opravdu mne to zajímá a kdybyste to nechtěla psát veřejně, tak já bych byla moc ráda, kdybyste mi to tou vnitřní poštou dala vědět Vy. Nechci samozřejmě vůbec žádné podrobnosti, jen jednoduchou zprávu o tom, jestli se Vám ta paní ozvala.

zanzibar*
hodnocení

4x

Já viďim jediné- všichni potřebujeme, aby nás někdo vyslechl. Ne jen kritizoval, to umí všichni nejlíp.Ja ve všem vidím jen volání po změně, prostě se v té zajeté ,vyšlapané cestě necítíte dobře, udělejte změnu, dělejte věci jinak-najdete zamestnance, nový pohled jediného zaměstnance změní atmosféru ve firmě, a hned bude líp.Odstehujte se od rodiny-naprosto jinak se budete cítit, pribydou vám starosti, ale budete svobodnější...

hodnocení

2x

Dobrý den. Určitě byste chyběla svým dětem. Jednou budete mít vnoučata a zase se budete radovat z nich. A podnikat s nimi různé věci od mala. Třeba to bude ta pravá náplň Vašeho života. Jinak by to chtělo rozebrat s odborníkem – psychologem. Snažit se najít ten okamžik, kdy u Vás došlo k takovému bloku. Pak se budete s pomocí odborníka moci odrazit, srovnat si myšlenky, načerpat pozitivní energii, abyste mohla zase spokojeně fungovat dál. Zkuste si najít nový koníček, který byste měla jako terapii. Fotografování, psaní, malování..Záleží na tom, co je Vám blízké a co by Vás naplňovalo. To, že se Vám rozpadl vztah neznamená, že už nemáte proč žít. Až si to vše sama v sobě srovnáte, jistě ještě potkáte někoho, s kým si budete rozumět a kdo bude rozumět Vám. Zatím si vyzkoušejte singl život se vším všudy, třeba Vám to takto nakonec začne vyhovovat. Pokud máte přátele, vyrážejte s nimi do společnosti, nebo na výlety. Přijdete na jiné myšlenky a ujasníte si, co chcete a co by Vás udělalo šťastnou. A časem se třeba zcelí zase i vaše rodina. Každý si musí přijít na to, co v životě chce a koho v něm chce mít. On člověk odpustit může, ale málokdo umí i zapomenout. A lidé se ze svých chyb mohou i poučit. Máte toho ještě spoustu před sebou, tak nepropadejte panice, beznaději..Ať si nezaděláte na ošklivé deprese.

doplněno 20.07.20 22:48:

Upozornění pro tazatelku: pokud máte zájem zkontaktovat Ajku5 (jak Vám nabízí) vnitřní poštou, pak se zde musíte zaregistrovat.

liska5
hodnocení

2x

Možná probrat to s psychologem. Dejte ale na reference, né každý člověku sedne. Někdy je třeba za ním i do jiného okresu. Ten Vás povede, abyste postupně problémy odbourávala.

Já si myslím, že máte moc očekávání od lidí, kteří o to vlastně nestojí, možná za to nestojí...A taky se dost hrabete v minulosti. Trochu jakéhosi sebemrskačství v povaze. Vím, že popisujete minulost s matkou, abychom pochopili, proč je Vám teď mizerně. Když něco nemohu mít, teď myslím velkou rodinu, tak to dál neřeším. Čím víc se vrtám ve vztazích z minulosti, tím víc to na mne dopadá.. Když to nejde, tak to prostě přijmu, jako realitu a přemýšlím, co je na světě dostupného, co by mi přinášelo radost. Máte dvě zdravé děti, práci, sport. Vy toho máte vlastně hodně a jestli ještě firmu, tak máte navíc můj obdiv!*palec* Smutné by bylo, kdyby z Vás až moc vyzařovala ta nespokojenost, to by pak i toho potencionálního fešáka odradilo.

Na reference jsem dala. Měla nejlepší hodnocení ta psycholožka. Ale mně vůbec nesedla. Jinak mi pomohla a tak. Ale na dlouhodobou psychoterapii bych k ní nechodila. Nebyla špatná, ale neseděly jsme si prostě. Vadilo mi, že se mě na něco zeptala a hned očekávala odpověď. Naštěstí nejsou všechny takové.

hodnocení

2x

Nejdřív pro suzymon: Ano, Zuzka mi vnitřní poštou včera večer odpověděla a velmi pěkně a z odpovědi mi vyplývá, že to je citlivá, inteligentní a důvěryhodná žena. Žel, neuvedla svoji e-adresu, abych mohla náležitě reagovat. SEM prostě ne. A pro Zuzku: Děkuji za pěknou odpověď, kterou jste prokázala, že všechno z čeho jste se devatenáctého večer vypsala, je pravdivé a že jste důvěryhodná. Některé ženy si tady jen poplakají a tím to končí, ale váš problém je skutečný. Napište ještě jednou a můžeme si sdělit víc. Přeji vám hezké dny, bude líp, vy bojovat umíte! A ještě pro babujagu: Jago, proč tak hrubě, samé odsuzování, to bylo nutné? To se cítíte být takovou hvězdou?

Ajko, byla jsem zvědavá, jestli má skutečný zájem a napíše Vám a přijme Vaši nabídku k pomoci. Ale ona včera večer napsala i mně. Asi ve stejném smyslu jako Vám a ve stejném smyslu jako zde. Já jsem to četla dnes ráno. A děkuji Vám za odpověď.

jajka*
hodnocení

2x
Ach chcete byt znovu stastna, tak staci sa pre to stastie rozhodnúť. Nejak skuste neopakovat chybu rodicov a davajte lasku detom. Ste tu pre lasku. My sme vsetci tu sme pre lasku ludia, je to nasa cesta. Hladajte Boha, proste Ho o poznanie, nemtslite ze vsetko je navzdy, aj o pokoj treba bojovat aj o to stastie. Vzdy pridu myslienky, hlavne ked nemate dostatok lasky, tak len budte lepsou matkou. Neste svoj kruz statocne a s radostou, s usmevom..v sebe vnutri.. nikto nevie ake utrpenie nosi druhy clovek, je tu malo lasky na svete, to je nasa uloha, dajte lasku detom svojim a sebe. Patrajte o informacie ako sa uzdravit, byva to jednoduche, je to o nedoatatku lasky, co hlboko zmeni osobu, neste statocne svoj kríž, hladajte zdroje opory. Je ta socialna klinika skuste mozno tam. Lebo aj terapeuti niekedy chcu zarobit a preto italaju s pomocou. Aku ste mala citovu vazbu skuste zistit s matkou, s kym?, a tak, proste liecte seba aj svoje okolie Láskou, co iné, aj odpustit treba sa naucit ale to trva dlho, to je dlhodoby proces vsetko a nezabudajte na svoje deti, ze oni mozu tiez citit to co vy a mozno aj horsie. Len si to neuvedomuju. Budte tu pre ne. Deti vas potrebuju. Pouzivajte svoj rozum a neste ten vas križ statocne a zozente si dovre knihy a hladajte mudrych ludi. A rueste svoje emocie. Ci to neni naucene chovanie atd..neprijimajte vsetko za svoje co k vam pride na rozum. Zmyslom zivota je laska a po smrti sami seba zhodnotime bez moznosti klamabia z tej lasky a skutkov a tak aj skoncime. Ale zatial sme na ceste. Tak prajem vela síl na tej Ceste.

gordon
hodnocení

2x

Smysl života vlastně žádný není, a nebo jen ten se rozmnožovat driv nez zivot umře.

Vy jste uz "splnila" ten ten jeden. Tedkom si musite najit nahradni.

Pro nekoho to jsou vztahy, pro druheho je to sebezlepsovani, pro tretiho sebedokazovani delani radosti druhym lidem, pestovani rostlin na zahrade co ja vim ..duvodu muze byt milion..

Do hlavy vam nevidim jake mate hodnoty..to si musite sama srovnat jakym smerem tedkom pujdete kdyz uz jste deti vychovala.

na otazku "kdo jsme a co chceme" si musite sama "vytvorit" odpoveď..muzou vam pomoct priklady lidi z okoli kdyz nevite nebo proste zkoušejte zkusmo spoustu věc a třeba vam nějaka sedne.

Treba si přečtěte bibli...ta tyhle veci řeší.

Ja si vsiml ze spousta lidi nachazi smysl zvota v tom, ze se snazi napravit neaky velky problem v zivote, se kterym se setkali. Treba ten co ma rakovinu zalozil spolek pro boje s rakovinou apod.

odpusteni neni o tom aby jste zapomela co vam druzi provedli..nemusite zapomenout..odpoustite proto, aby jste to brime dal uz nenesla protoze zpusobuje prilis bolesti. odpustite kvuli sobe.

Pracovat s rodinou je spatně...pracovni vztahy by se nemely prolinat s rodinnymi. Co je v praci by melo zustat v praci.

samota ...hm... jo no, pro chlapa to neni takovy problem jako pro zenskou...proto sou zenske permanentne ve vztahu s nekym -- protoze samotu nezvladaji.

mozna světu, ve kterem by jste chtela žít by prospělo nebýt na něm pro sebe ale pro druhe? To muze byt taky moznost a na svete je porad co zlepsovat. :)

Když se porad omila uzivej si, konzumuj, nemysli kriticky, nezastavuj. Není divu kdyz se lidi po behu za honbou neceho věčně pomijiveho zastavi. Tak najednou zrtati cil kam bezet dal.

jenda2*
hodnocení

1x

Každý má nějaké trápení. Kdyby jste byla na místě unesených někde v Egyptě, pak by jste mohla mít pochybnosti o smyslu života. Jinak jsou to běžné problémy.

V sobotu mi kamarád oznámil, že má jeho manželka pozitivní nález v celém tlustém střevě. Vyhlídky nic moc. Přesto ona funguje, pracuje a hlavně se tomu nepoddává. To jsou skutečné problémy !

vilik*
hodnocení

0x
Přiznám se, že tomu úplně nerozumím.
Podnikáte s rodinou nebo jak?
Jestli pracujete s rodinou, měla byste urychleně vypadnout.
V každém případě pak navštivte odborníka pro srovnání psychické rovnováhy.
Doslova nechápu, proč vás tak trápí nesoulad s matkou a sestrou. Já totiž znám vynikající mantru, kterou si můžu v případě potřeby i několikrát opakovat. Ta mantra mě okamžitě hodí do klidu a já si uvědomím, že nelze vyhovět všem a nemá cenu řešit někoho, kdo za to nestojí. Ta mantra u narušitele ženského pohlaví zní: Je to p.ča, je to p.ča, je to p.ča.
Když si uvědomíte, že za váš život jste nyní zodpovědná jen vy sama, jen vy si volíte jeho obsah, a že prioritou je nyní dobrý základ ve výchově a zabezpečení vašich dětí, které jsou nyní vaše rodina, máte vyhráno.

hodnocení

0x

Víte co, přečtěte si, co dnes píše paní "lidus". V každé situaci je pro co žít a člověk, který ro vás musí být ten nejdůležitější, jste na prvním místě vy sama.

hodnocení

0x

Za hodně věcí si můžete sama. Jste taková fňukalka, v celé Vaší zpovědi jsem našla jediný pozitivní bod a to, že máte 2 zdravé a šikovné děti. Jinak samé nářky na všechno kolem sebe.

S rodinou nemáte dobré zkušenosti, už od dětství Vás neměla ráda, přesto, jak jsem pochopila, v této rodině dřepíte dosud. Proč nejste schopná si najít vlastní bydlení a vymanit se z jejich područí? Mamka se Vám stará o děti, vaří, pere a pomáhá? Pokud ano, chápu, že se Vám to hodí. Pokud ale ne, nechápu, proč se neosamostatníte.

Stejné je to i s tím podnikáním. Jestliže spolupráce s rodinou drhne, podnikejte sama, bez nich. Není Vaše povinnost zaměstnávat rodinu. Pokud k sobě někoho potřebujete, určitě zaměstnance najdete i mimo svou rodinu.

Další je výběr Vašich partnerů. Nenašla jste si nikdy chlapa do nepohody, ale pouhé "rozsévače". Ten první asi nestál za nic, o něm ani nepíšete, při výběru dalšího jste měla být chytřejší. A ne sbalit podobného. Tak teď máte 2 děti, každé s jiným tátou. Zdalipak Vám aspoň otcové platí?

Připadá mi, že jste potentila, co jste mohla. Dokud jste byla malá a mladá, dobře, nic jiného, než rodina, Vám nezbývalo.. Ale teď už se jich držet nemusíte. Začala bych znovu, někde daleko od nich. V klidu a sama. Chce to jen trochu odvahy. Jaga.

Nezlobte se, ale copak se dá chlap vybrat jako v obchodě zboží? Tak jednoduché to přece není. Nemohla vědět, jaký bude.

bulik*
hodnocení

0x

Jaký si to uděláš, takový to máš !

To je sice pravda, ale radu dáte jakou?
bulik*

No ať se stará o děti, pořídí si vlastní bydlení a baví se s kamarády. Jo že je nemá? Jaký si to udělá, takový to má ! V pohodě, nemá důvod ke kňučení, je zdravá, má šikovné děti a dost alimentů !

bulik*
hodnocení

0x

Co chce po sobě a nemá to?!

hodnocení

0x

Zuzko, odpověděla jsem vám asi v 17.30 na e-adresu, kterou jste mi poslala, ale neobjevuje se mi to v odeslané poště. Možná nějaký zádrhel internetu. Pokud jste tu moji odpověď nedostala, dejte, prosím, vědět. Děkuji. Dostala jsem k tématu vnitřní poštou 2 zprávy od jiných odesílatelek, ale bez adres, kam odpovědět. Třeba se mi ještě ozvou. A.

jajka*
hodnocení

0x
Vy ste ten zmysel zivota asi este ani nenasla. Hlavne neopakujte spravanie z rodiny. Zazila ste silné zranenia, ktore zial musite niest ako pokánie, statocne ho znasat. Zalezi od povahyz kazdy sme iní, niekoho nedostatok lasky a nenavist druhych znici uplne, ale netreba sa dať! Clovek bez utrpenia nemoze byť a kazdy ho mame, niekto vacsie niekto mensie, hladajte podporu v okolí, kludne sa vyzalujte dovtedy, kym budete citit, hladajte psychologov, ked citite ze este to boli a potrebujete to dať zo seba, tak to treba dostat zo seba. Hladajte Boha. Ten Vam nahradi vsetku lasku co ste nedostali a zahoji vsetky rany. Skuste spravit rozlucku s bolestou za tie problemy co ste vymenovali, ano je to bolest ked neni laska od matky, ale zas ste mozjo mali tu lasku od otca ci ineho cloveka. Je jasne, ked je zla citova vazba tak podla toho ste vyberala aj svojich partnerov. Tuzite po laske, tak ju davajte svojim detom. Skuste si uvedomit ci nahodou neopakujete scenar svojej matky a deti sa mozno tiez citia samé. Oddajte sa svojim detom. Aj vasi clenovia rodiny maju zivotnu cestu pred sebou dospiet k nejakemu poznaniu a rozhodnutiam. Je to ich cesta, ucime sa do smrti. Oni nech ziju sami so sebou, vy uZ mate svoju rodinu dbajte aby vase deti boli lepsie aj vy budte lepsia matka ako vasa matka. Neste svoj kríz statocne a s radostou, vudte vdacna za to co máte..zdravie a zdrave deti, mate velku ulohu ich dobre vychovat a byt im dobrou mamou, oni budu zit z tej lasky co im dáte. Ak citite prazdno, hladajte Boha, On jediny zaplbi to prazdno vo vas a smutok? Ten poslite preč od seba. Nepodliehajte smutku, to je len také klamstvo, to nemusi byt napokon ani pravdivé, nemusite vsetko co vam pride na rozum prijat do seba za svoje ...mate predsa svoj rozum. ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]