Nejste přihlášen/a.
Dobré den,
mám v planů nastoupit do jedné zdejší fabriky kde hledají operátory šicích strojů.
Je to pozice i pro neznalé lidi s tím že tam zaučí. Já se strojem nějaké zkušenosti mám i když ne s průmyslovým, taky jsem nedělal pomalu nic jinýho během karantény.
Máte s touto prací někdo zkušenosti? Jít do toho? Činnost jako taková mě celkem i baví.
No nevím, já když doma náhodou něco šiju, po půlhodině mě neuvěřitelně bolí záda, jak mám hlavu skloněnou, záda ohnuté, ruce natažené dopředu. Dělat tohle 8 hodin každý den, to bych asi chcípla.
Bude to rutinní práce, boty - svršky, autopotahy, nebo oděvy.
Buďto pásová, nebo úkolová.
Nemusíte jenom sedět za strojem, ale budete si podle potřeby třeba muset práci přichystat. Záleží, jak velký je podnik a jak je to tam všechno nastavené. Vedení by mělo o pracovníky pečovat a mohly by být povinné protahovací přestávky na cvičení.
Když tohle zaváděli v Kolíně v automobilce, tak se operátoři dost divili, ale pro zdraví to je velmi dobrá věc. Právě aby záda a ruce netrpěly.
Operátor? zrovna tak bezdomovec vybírají popelnice je veden jako "Analytik tuhého domovního odpadu".
...operátor šicích strojů - šička. Není to ani krejčí (krejčová), ten šije oděvy, ani švadlena (ta šije dámské oděvy), prostě šička něčeho, čehokoliv, kde se něco strojně sešívá. Může to být práce v sedě, poklidu, ale mají přesně spočítané normy a a tak se dělnice ani nemohou jít vyčůrat, nebo se napít, dát si kafe. Záleží na zaměstnavateli, jestli je lidumil, nebo otrokář.
Pozor na ultrazvukové šití například nějakých plastových materiálů, nepříklad bezpečnostních pásů, pásků k batohům, nebo i roušek, kde se nešije nití, ale doslova svařuje ulrazvukem. Šíleně to piští a nedá se to vydržet, ani hluchý to nechce dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.