Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nošení roušek

Od: nana odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, může nám zaměstnavatel nařídit nosit roušky z důvodu prevence? Když nejsme v žádném postiženém kraji ani oblasti koronavirem. Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janh*
hodnocení

0x
Ano,může.Nosili jsme ve firmě ve vnitřní prostorách až do 1.7.Po celozávodní dovolené to vidím úplně stejně nebo hůře...budeme zase doma?

hodnocení

0x
U nás je to taky tak.Pracuju v kraji který není v ohrožene oblasti,koronavir tu nemá ani jeden človek.Aj napriek tomu po nás ředitel požaduje nošení roušek.Teď to není povinne,ale žadoucí.Čeká se na schválení sesterské firmy v zahraničí,že to může dát do smernice firmy.Akonáhle to bude v smernici,pak to bude povinné a nenosení bude bráno ako hrubé porušení kázne.Príde mi to na hlavu,veď ty lidé spolu cestují autobusem,chodí nakupovať a to vždy bez rúšok,takže sa můžou nakaziť prakticky kdekoli.Jížní Čechy.
ccc*

A není lepší to minimalizovat? Nyní to teprve začne až se začnou vracet vychytralí a nedočkavý ze zahraničí. Až pak někdo ve Tvý rodině na to "zařve", tak budeš jen nadávat. *andel*

etana*

ccc- ne, není. To je máme nosit navěky? Vždy to nebezpečí bude. A nevydírejte citově stylem "až ti někdo z rodiny zařve". Zařve úplně každý, to je příroda. Teď je nakažených víc než ze začátku a de facto se vůbec nic neděje. jistě, vláda si to užívá, využívá situace, ale to musíme být jako ovce? Když to začalo, občané si pomohli sami, našili roušky (dnes už Prymula, nevím jakým právem, když už není ve funkci) říká, že si máme šít roušky dál, stát je dávat nebude (ale nakupovat ano, vždyť je to tak sladké, urvat si něco pro sebe). Podpory pro ty, co byli doma minimální, ale schodek rozpočtu kdovíproč půl bilionu...bez skutečného vysvětlení. Státní dluh nejvyšší v historii, ale ovce pořád bečí, že je to málo. Už toho nechte. Pokud někdo z rodiny na něco zařve, budeme smutní, ale s největší pravděpodobností to nebude proto, že nějaký chudák někde ve skladu neměl roušku. Spíš se zabije v autě, až se mu zamlží brejle.

ccc*

Etano, nikoho nevydírám, ale raději se uskromním, než bych jel k moři a mohl se pak s tím v hospodě vytahovat a ještě , jak jsem s tím "vyjebal". Je to můj názor. Já ten jeho nikomu nezávidím a ani neberu.

ccc*

Taky nejsem pro nošení roušek a dost mi to i štve. Zvlášť, když si pár jedinců šlo v našem okrese zajezdit s lehkejma děvama a pak jsme je museli nosit.

etana*

ccc, oukej. Ale proč si myslet, že lidi chtějí na dovolenou z mrzkých důvodů, aby se mohli chlubit a podobně? Sakra, pracuju celý rok jako šroub (už 40 let je to tak) a dovolenou si chci taky užít, relaxovat, něco vidět, vykoupat se v jezeře nebo moři, které starý popleta praotec Čech nebyl schopen dobýt...a chápu, že to letos nejde snadno, tak jedem do Jižních Čech, kde zřejmě bude půlka atrakcí zavřená a lidi zalezlí jako krysy. V práci roušky nenosíme (a nenosili jsme je ani, když se muselo), jíme společně u stolu s dalšími a jsme zatím živí a zdraví. Chápu riziko, ale i to, že stylem "všichni zalezte a čekejte na pokyn shora) se toho moc nevyřeší, skončí jedna infekce, začne jiná a my budeme pořád v režimu "krach". A to mi fakt vadí víc než představa, že bych dostala letošní záhadnou chřipku.

ccc*

Já jsem to právě zažil, že tam jeli a vrátili se těsně před zákazem a pak se s tím chlubili, jak s tím vyj.bali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]