Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svatba v době koronaviru

Od: veronika89* odpovědí: 5 změna:
Moje sestra z Karviné se chce za měsíc vdávat. Naše máma mne nutí do zúčastnění se svatebního obřadu a taneční zábavy. Musím dát sestře do obálky dárek 5tis.Kč dle nařízení naší matky. Můj přítel odmítá v epicentru nákazy chodit na svatbu a máma a sestra se zlobí, že zaujimame k tomu negativní postoj. Pokuď nepřijedeme na svatbu budou na nás všichni uražení a za trest s námi nebudou se bavit.Jak situaci řešit, z jedné strany nechceme rodině zkazit svatbu naší neúčastí a z druhé strany se bojíme nákazy viru. Jak řešit nakazovaní co máme dělat od matky v dospělosti a nebýt psychicky zničen z té situace?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Jednejte dle svého uvážení. Jste dospělá, tak Vaše rozhodnutí bude muset rodina respektovat. I to, kolik peněz do obálky dáte, je jen Vaše věc. Pokud se bojíte nákazy, tak se to pochopit dá. Pošlete blahopřání s omluvou a rodina ať se s tím vyrovná jak chce. Nikdo Vás nemůže nutit. Nenechte se psychicky deptat k vůli tomu, že máte obavy o své zdraví. Je to jen na Vašem uvážení a rozhodnutí. Nenechte sebou manipulovat. A to platí nejen v případě svatby Vaší sestry.

hodnocení

3x
Jste dospělá a svéprávná osoba (tedy myslím si to), tak se rozhodněte dle svého svědomí.
Ani z neúčasti na svatbě bych nedělal žádnou tragédii.
A ač rozhodně nejsem žádný corona panikář, do Karviné bych nejezdil, pokud by k tomu nebyl EXTRA důvod..
Kdyby ta svatba byla moje, tak bych ji přeložil jinam, a pokud bych byl z Karviné, počkal bych, až se situace zklidní.

hodnocení

1x
Taky se může stát, že v případě zhoršení situace svatbu zruší nově vyhlášená protivirová opatření, jak o tom dnes mluvil ve zprávách epidemiolog.

el
hodnocení

1x
Já bych osobně nešel. Dle KHS se považuje rizikovy kontakt 15 minut na méně než 2 metry. Proto bych max popřál a zmizel. Představte si že na svatbě bude někdo kdo za týden zjistí že se někde nakazil. To bude fajn když všichni svatebčané půjdou do karantény.
Už mám karantény a ne zrovna příjemných testů a plnou prdel. Tak jistě chápete můj postoj.

Nemám strach z víru, ale z těch všech komplikací co to sebou nese, jak v osobním tak pracovním životě.

hodnocení

0x

Pozor, neplest si Karvinou z Karvinskem.

Ale já vám teda nevím, ale žádné epicentru nákazy zde v Karviné nevidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]