Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké léto, taková zima nebo na obráceně?

Od: id odpovědí: 10 změna:

Zdravím, nemůžeme se doma shodnout. Říká se jaké bylo léto, taková bude zima nebo je to obráceně. Jaká byla zima, takové bude léto?

Zima bylo nic moc, málo mrzlo, málo sněhu a léto je také na prd. A nebo po špatném létě máme opět čekat špatnou zimu?

Jak se to u vás doma povídalo? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, u nás se říkalo, jaké léto, taková zima. Myslím, že zrovna dnes jsem někde viděl titulek článku, že dle meteorologů je letošní léto normální - tak by mohla být i normální zima. Zdravím!

P.S. A extrémní vedra se minimálně další čtyři týdny neočekávájí.

id
hodnocení

Bene, potěšil jste mě. Pokud je toto normální léto, tak si představuji v zimě kupu sněhu. Kéž by to vyšlo.

pb®
hodnocení

3x

Co se říká je mi u dolní části zad, každopádně tohle léto není vůbec naprd, mně nesmírně vyhovuje. Není nesnesitelné vedro, kdy se nedá nic dělat, jen být někde v klimatizovaném prostoru nebo se válet u vody. Dá se jezdit na výlety, na kole... To mi ve 40°C fakt nejde.

Není sucho, takže narostla tráva a konečne JE seno, takže balík se neprodává za 2tis. Kč jako loni a předloni, ale za obvyklých 500Kč. Ve studni mám dostatek vody, ne že načerpám sotva 300l a jsem na dně. Teplé dny se střídají s chladnějšími, takže se mi nepřehřívá barák a můžu v klidu spát u otevřeného okna, ne stěhovat matraci na balkón, kde teplota kolem půlnoci konečně klesla k 25°C a v 7 ráno už bylo 30°C, v zavřeném baráku celý den taky 30°C a jen díky tomu, že byl celou noc větraný a ráno zavřený, jinak bych tu měla snad těch 40°C jako venku. Mám ráda teploty, kdy můžu být v tričku a kraťasech a je mi příjemně teplo a nepotím se jak hovado a na slunci přes poledne nelze vydržet, protože i ve stínu je nesnesitelně. Pohled na uschlou vegetaci kvůli nedostatku srážek, v srpnu příroda jak v říjnu, to byl smutný pohled.

Tohle je normální léto, jaké pamatují dřívější generace. Léto je nejdeštivějším obdobím roku, proto taky Medardova kápě, 40dní kape. A teploty nad 25°C jsou už tropické teploty a my nejsme v tropech, ale v mírném pásu.

hodnocení

2x

Zdravím. Znám pověru která říká, že po horkém létě přijde tuhá zima. Takže jaké je léto, taková bude zima (obráceně jsem to neslyšela). Ale opravdu se tím řídit nedá.

id
hodnocení

Děkuji moc, tak zase nebude pořádná zima, tu mám raději než léto, uffff. *uf*

hodnocení

1x

Myslím, že jsem toto rčení někdy slyšela, ale nějak jsem tedhy ani teď nepochopila smysl. Po horkém létě teplá zima? Po studeném létě studená zima? Po vydařeném teplém létě vydařená mrazivá zima? Nevím, co z toho by mělo platit. Ale i kdyby snad mělo platit to, co si přejeme, aby po vydařeném teplém létě přišla vydařená mrazivá zima, tak po ní tedy z logiky věcí má zase následovat vydařené teplé léto. A kde se potom berou ta léta a ty zimy, které se nám příliš nelíbí?

zz
hodnocení

0x
Ono je to fuk, vyjde to různě. Ale má být ještě letos vedro v srpnu *slunce*
id
hodnocení

Děkuji za příspěvek, ale je mi k ničemu, nepomohl /a jste mi.

hodnocení

0x

Poslední roky byla tropická léta a mírné zimy, toto přísloví už asi neplatí. Letošní léto je zatím míré,ale jaká bude zima, to se dozvíme, až bude. Také jsem slýchávala...jaké léto, taková zima.:)

julie*
hodnocení

0x

Slyšela jsem to v různých pojetích - tedy i naopak. Já na to nazírám podle jevu El Niño. Tam se opravdu děje, že pokud se před Vánoci projeví, ovlivní další měsíce, tedy i léto následujícího roku. U nás doma se ale říkalo, že je "slabé léto, bude tuhá zima".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]