Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení pracovního poměru na dobu určitou

Od: steky odpovědí: 7 změna:
Pracuji rok ve firmě kam jsem nastoupil hned po škole jako nicka teď jsem o kousek dál a firmu docela znám vím kde co je atd. s kolegy tak nějak vycházím spíš si s nimi když jsou o generaci dvě nemám moc co říct ...
Vypadalo to v pohodě začali mi dávat vybavení co budu potřebovat a počítal jsem s prodloužením smlouvy zase o půl roku a nikdo se nějak nezmiňoval že dělám něco špatně ...
A najednou jsem byl na dovolené na horách a přišel mi dopis o ukončení pracovního poměru na dobu určitou že 31.7. mi to končí a že si mám přijít pro zápočtový lístek tak si říkám jdu asi jinam ...
Buď propouští nebo mě napadlo že mě dají na 12ky ale to by pak nepadlo nic o zápočtovém lístku ...
Jen si říkám co to jako je když nikdo nic neříkal a najednou takhle ...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ty nemáš telefon?

hodnocení

0x

Pracovní poměr na dobu určitou končí posledním dohodnutým dnem. S tím nic nenaděláte. Myslet jste si mohl cokoli, že Vám smlouvu prodlouží, ale není to nic platné.

Zavolat do firmy, ještě lépe tam zajít osobně a hlavně jednat. Ale stejně se asi nic nezmění. Už vše asi mají připraveno k Vašemu odchodu. Jaga.

etana*
hodnocení

0x

Místo poradny zde doporučuji personální oddělení u vás. Možná jste větší firma a tyhle dopisy posílá bez dalšího nějaký asistent, který hlídá odchody. Pokud tam dál chcete pracovat, musíte vyvinout nějakou aktivitu a zájem, ne čekat jako bulík do posledního dne, zda za vámi přilezou - je osmnáctého, na co jste čekal?

hodnocení

0x

Zápočtový list znamená potvrzení o ukončení pracovního poměru.

Je to důležitý dokument pro dalšího zaměstnavatele, příp. pro Úřad práce.

Pracovní poměr na dobu určitou se zaměstnavateli hodí. Nemá pak problémy s ukončením poracovního poměru.

finance.cz/...

hodnocení

0x

A kde je jako problém? končí Vám poměr tím že skončí lhúta určená smlouvou asi nepočítají s tím,že Vás přeřadí na jiné směny... Jsou dvě možnosti-čekali zda-li budete jednat o prodloužení čí nikoliv=nedal jste najevo že byste uvažoval pokračovat= poslali dopis že Vám končí PP vypršením smlouvy.Další aktivita je na Vás.

hodnocení

0x

@steky - přišel mi dopis o ukončení pracovního poměru na dobu určitou že 31.7. mi to končí... co to jako je když nikdo nic neříkal a najednou takhle
Proč by měl někdo něco říkat? Že máte smlouvu do 31. 7. jste věděl, zaměstnavatel vás včas upozornil - podle toho, co uvádíte, nic porušeno nebylo. Pokud jste měl zájem o prodloužení smlouvy, měl jste se zaměstnavatelem jednat.

ZP § 48

(2) Pracovní poměr na dobu určitou končí také uplynutím sjednané doby.

§ 65 Skončení pracovního poměru na dobu určitou

(1) Pracovní poměr na dobu určitou může skončit také ostatními způsoby uvedenými v § 48 odst. 1, 3 a 4. Byla-li doba trvání tohoto pracovního poměru omezena na dobu konání určitých prací, je zaměstnavatel povinen upozornit zaměstnance na skončení těchto prací včas, zpravidla alespoň 3 dny předem.

iz*
hodnocení

0x

Počítat s prodloužením byste mohl, kdyby zaměstnavatel o prodloužení projevil zájem. Pokud jste se nedohodli jinak, skončí pracovní poměr na dobu určitou posledním dnem sjednané doby (u Vás 31. července 2020).

Někteří zaměstnavatelé krátce před koncem zaměstnanci připomenou konec sjednané doby, jiní mu i poděkují za práci, další neudělají nic a poslední den zaměstnanci předají potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]