Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3 směnný provoz-půjde si zvyknout?

Od: nezamestnany odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,

hledám si své první stálé zaměstnání a v okolí jsou jsou pouze 3 směnné provozy.

Trochu se toho bojím protože jsem měl dlohodobě problémy se spánkem a biorytmem celkově.

Ty noční si třeba nedovedu vůbec představit, jsem spíš ptáče.

Asi bych to nějak přežil ale zdravotní následky asi taky nemusej bějt pěkný...

Co myslíte? Máte s tím někdo zkušenost?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Každý organismus je jiný. Někomu to nevadí vůbec, jiný si nějaký čas zvyká a jsou i tací, že nepřivyknou vůbec. Kamarádka dělá 3 roky v tomto provozu a tvrdí, že si dosud nezvykla. Říká: mám ranní, po 5 dnech už je to v pohodě a pak najednou - bác! a je to všechno zase jinak.

Vyzkoušejte to sám, máte přece nárok na zkušební dobu, během ní uvidíte. Ale pokud vím, muži si zvyknou snáze, než ženy.

Neházejte flintu don žita předem, uvidíte, že to půjde. Jaga.

hodnocení

2x

Dobrý den. Vyzkoušejte si to a pak se rozhodnete. Budete mít jistě nějaký čas zkušební dobu a během ní poznáte, zda Vám to vyhovuje nebo ne. Kdyby ne, budete si hledat vhodnější zaměstnání s jinak rozvrženou pracovní dobou, která by Vám tedy vyhovovala více. Ale třeba Vám to vyhovovat bude jako spoustě dalším lidem..

jenda2*
hodnocení

2x

Těžko si tělo bude zvykat na něco, na co není přizpůsobené. V mládí vám to nevadí, v pozdějším věku vám to tělo spočítá. Měl jsem to stejně a nemůžu v noci usnout. Usínat po půlnoci a vstávat ve 04:00 hod. je po 4 dnech už otřesné. 5 let jsem dělával noční a už bych dnes věděl, že je lépe změnit zaměstnání. Pokud máte problémy dnes, co asi přijde později?

hodnocení

0x
Zvyknout si de taky sem jeden čas dělal na směny dnes už bych dělal směny jen v krajní nouzi
De o to že většina firem jede na směny a dohnat slušně placenou praci a ještě na raní je velkej problém

hodnocení

0x

Dokud to nezkusíš, nepoznáš jak to na tebe bude účinkovat.

*palec2*

olinl
hodnocení

0x

Zvyknout se dá téměř na všechno možné, ale důležité je, aby tě ta práce bavila a nechodil si do ní s odporem. Motivací musí být i výplata a dobří kolegové na směně. Stačí jeden špatný nadřízený nebo kolega a může tě to odradit. Čím je práce jednodušší, tím víc ušetříš vnitřní energii/psychiku a jsi více "odpočatý"-nezatěžuješ si hlavu zbytečnostmi, ne všude to ale jde, ale na druhé straně - ne každému vyhovuje stereotyp.. Nevím jak pro koho, ale ideální je pracovní doba pondělí až pátek, v sobotu a neděli relaxovat. Za noční je nepatrný příplatek, za sobotu, neděli+svátky jsou větší "ohodnocení". Biorytmus nejvíc rozhazuje noční směna (u třísměnného provozu), protože je tělo zvyklé v noci "relaxovat". Směny často zasahují i do rodinného či partnerského soužití-celý týden se nemusíte s partnerem pořádně "vidět". Výhodou i nevýhodou šichet je možnost či nemožnost vyřizování věcí na úřadech, nákupy, práce doma apod.-musí se další činnosti přizpůsobit směnám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]