Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarostlý nehet

Od: neviemuz odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

kam zajít s pár let zarostlým nehtem? Potřebuju k tomu rodiče, nebo mi stačí kartička pojišťovny? (Je mi 15 let)

Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zdravím. S rodičem zajít na chirurgii.

nehet
Pedikuru a nebo na kozni! Na chirurgii mi jen trhali nehet, na koznim ho vylecili!

To není o tom - pedikúra nebo kožní. To je o konkrétním lékaři a jeho přístupu. Mně to dělal chirurg a udělal to bezvadně včetně vyléčení, tedy trvale.

hodnocení

1x

Manželovi v tom pomohla dobrá pedikérka, ostříhá a dá tam mastičku, přelepí,to si druhý den sundá a má to dobré.

laser*
hodnocení

1x

musímříci že jsem si zartostlého nehtu u palce užil až dost že jsem s tím šel na chirurgii kde mi pan doktor vše vyčistil za neskutečné bolesti a řekl mi jednu dobrou věc za kterou mu děkuji řekl mi at si nikdy nenachám strhávat nehet za prvý že to dneska už moc chirurgové dělat nechtějí a za druhé že to nemá stejně cenu protože se nehet zbortí a je to ještě horší , jediný co pomůže je nechat nehet odrůst a v případě zápichu nehtu do masa když roste tak pouze nadzvednout roh nehtu a dost , přesně tohle jsem dělal neskutečný dva roky než celej nehet vyrostl protože se zapíchával až od spoda a ted ho jen udržuji aby špička byla jen nad masem a ono to opravdu funguje chce to fakt velkou trpelivost

aksd
hodnocení

1x

Tak přidám taky svůj příběh. Asi od 12 let mi pořád nehet zarůstal. Jako první jsem byl na chirurgii, kde nehet komplet vytrhli. Asi za rok to začlo opět zarůstat, opět jsem šel na chirurgii, kde to opět vytrhli a trochu vyškrábali kořen nehtu, ale opět začlo zarůstat. Šel jsem na jinou chirurgii, kde jen vystřihli bok nehtu, ale pořád se to vracelo. Tak jsme zašli na plastickou chirurgii do Brna, asi 2-3 roky pak byl klid, ale vrátilo se to. Pak jsem si to začal stříhat sám, nehet nastřihnu a pinzetou vytrhnu. Je to můj rituál při stříhání nehtů.

m123*

S tou pinzetou to dělám taky. Je to zatím to nejlepší co mi pomohlo.

Zkus si to nastřihnout a vytrhnout sám. Sice to bude bolet, ale furt lepší než jít k doktorovi. Hlavně to dobře vydenzifikuj.

nedoktor*
hodnocení

0x
Mě pomohlo nehet,tam kde je prirostly kousek odstrihnout, namazat černou mastí (ichtoxyl),dát na to gazu a zalepit. Večer před sprchou sundat, na noc nechat dýchat a další den také tak (hlavně do bot zalepovat,spíše chodit bosky).. pokud nepomuze tak lékař..

hodnocení

0x

Zkust nejdřív zkušenou pedikérku, na chirugii by ti to hned chtěli trhat a to bolí, když se to hojí. A můžeš tam jít sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zarostlý nehet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]