Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důchodce vlakem po Praze

Od: aloisb® odpovědí: 5 změna:

Jak je to se slevou pro důchodce nad 70 let, když jede v rámci PID po území hl.m. Prahy vlakovým spojením? Dříve byly nějaké průkazky za 20 Kč, aby platila Opencard a jelo se zdarma. Když jsem jel do Úval a měl jsem tu Opencard s tou průkazkou od ČD, tak jsem si zakoupil jízdenku jen Klánovice - Úvaly. Nyní nevím, jak to je.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Měla by stačit Lítačka s nahranou aplikací senior 70+.

senior
hodnocení

0x

Dá se říci, že to platí stále.

Uvádíte stanice - z Klánovic do Úval si koupíte jízdenku, kde máte slevu 75%.

Tedy za 4 Kč.

cd.cz/...

--------------------------------------

cd.cz/...

-------------------------------------

Jízdené po Praze pro 70+

Senior nad 70 let

Bezplatná přeprava ** - ** Pro uplatnění nároku na bezplatnou přepravu seniorů nad 70 let postačuje prokázat věk občanským průkazem České republiky nebo členské země EU, cestovním pasem nebo průkazem o povolení pobytu pro cizince.
Ve vlacích PID na území hl. m. Prahy je povinné prokázat věk Dokladem o nároku na zvláštní ceny jízdného pro osobu starší 70 let ve spojení s identifikátorem (např. kartou lítačkou) nebo papírovým Průkazem senior 70+. Jiný doklad ve vlacích PID neplatí. Na lince AE není bezplatná přeprava poskytována.

---------------------------------

Zde máte kompletní informace - dpp.cz/...

---------------------------------

Rozlišují:

cesta MHD v Praze

cesta PID po Praze

cesta ČD mimo hl. m. Praha

Správně píšete, že při využítí vlaku po Praze se předkládala Opencard, nyní průkazka - Lítačka nebo papírový Průkaz senior 70+.

hodnocení

Ještě prosím, kolik stojí vystavení té "Lítačky" a kolik stojí vystavení toho "Průkazu senior 70+"?

priklad11*

Taky mne to zajímalo a tak jsem se nedávno informoval. Možná se budu opakovat. Jde o důchodce nad 70 let a PID které třeba sahá až někde za Poděbrady. Zde může jet důchodce zdarma metrem, tramvají, trolejbusem i autobusem v rámci celého PID, takže třeba autobusem z Prahy až do Poděbrad. To ovšem neplatí ve vlacích ČD které jsou zařazeny do PID. Nevím zda všechny vlakové spoje jsou zařazeny do PID, ale měly by být označeny. Ovšem vlakovým spojem může jet zdarma jen v rámci Prahy. Takže třeba z Vysočan na Hlavní. Navíc pro tuto slevu musí mít průkazku 70+ Tuto průkazku vydá infocentrum třeba na Hlavním nádraží. Stačí mít fotografií a doklad. Občanka, pas. Je to na počkání a vydání průkazky stojí 20 Kč. To jest pro přespolní. Pražákům možná stačí Lítačka

priklad11*

Hradec Králové - Praha hlavní nádraží

Z Hradce do Chlumec nad Cidlinou můžete jet na tarif Iredo se slevou 75%

Do Praha Libeň tarif ČD se slevou 75%

Otázka je zda dvě jízdenky není dražší než tarif ČD Hradec Králové - Praha Libeň se slevou 75%

A poslední úsek Libeň - Hlavní nádraží můžete jet zdarma pokud máte průkazku Senior 70+

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]