Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křečové žíly- prevence nebo léčba?

Od: zackd84670 odpovědí: 8 změna:
Zdravím jaký máte názor na odoperování varixů klasickou "řeznickou" metodu hrazenou pojišťovnou v 22 letech jelikož sportuji a nechci se svíjet na zemi v křečích nosím (kompresní ) podkolenky pro baby a užívám detralex (ale tak lepší než nic) sem tam pohanková kaše ale k věci přijde mi že ambulantní operace za 20-60tisic Kč nebo klasická neřeší problém pouze odstraní varixy (buď hned a nebo je tělo vstřebá ) ale neřeší to proč a jak vznikají a jelikož to mám po své mámě tak si myslím že se mi to vrátí i když sportovat nebudu a budu max do smrti ležet doma s nohama nahoru a sem tam procházka sem tam do práce (není fyzicky náročná )
PS: kdo byl na jakékoliv operaci s křečovými žilami napište svůj názor jestli by jste šli znovu jestli to bylo zbytečně a váš názor na věc DĚKUJI :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zackd84670
hodnocení

Pouze ještě doplním doktor řekl pokud vám nevadí tak bude zbytečné je odstraňovat a PROZATÍM je to jen vzhledový problém a fungují jak mají ale nohy bolí otékají a jsou těžké

id
hodnocení

0x

Pokud jsou potíže, tak na operaci běžte. Uleví se vám, budete dělat vše jako před operací a to bez problémů, za pár let se objeví znovu. Ale těch pár bezproblémových let za to stojí. Mě se vrátily postupně po 10ti letech jedna noha a po 14ti letech druhá. Nemám problémy, ale chodím převážně v kalhotech a nebo v tmavých punčochách. Vzhledově nic moc, ale nepřekáží, nebolí.

hodnocení

0x
Ta "řeznická" metoda je dle mých zkušeností bezproblémová. Jedno dopoledne operace (pokud si pamatuji byl pátek) a za dva dny jsem byl v práci. Za týden max. 14 dní jsem mohl sportovat jako dřív.
zackd84670
hodnocení

No právě že mi šlo o to že někdo co si vykládal že nemocenská bude měsíc pracuju v fabrice ale ne u pasu (je to spíš rychlejší práce než fyzicky náročná ale samozřejmě že i za jeden den se hodně nataham různých kanystrů a dalšího ) a jde mi jen o to že bydlím sám v podnájmu a ten měsíc nemocenské by ideální nebyl pro me finance
Ano, lékař se mne také na nemocenskou ptal, ale vůbec jsem nechápal proč, nebyl žádný důvod být doma byť jen jeden den.

etana*
hodnocení

0x

Kdysi se dělala "řezničina" s přerušením vena safena a varixy se nikdy nevrátily. Dnes, s různými šetrnějšími metodami není možná efekt napořád, ale než fyzické potíže s varixy, tak raději jednou za patnáct let operace. Celý život si ošetřovat nohy kvůli varixům a vlastně být nemocný mi nepřipadá moc fajn.

hodnocení

0x

Tak byl jsem na první operaci přesně jako tazatel ve 22 letech.Obě nohy najedenou komplet stehna lýtka.Řízli mi ve tříslech a lýtkách a žíly tahali a uzlovali,přerušovali asi..já chrněl.Po 10 letech se začali varixy postupně znova dělat a dnes kdy mám 57 roků tak mám varixy tak velké a ošklivé že se nechodím koupat ani v šortkách protože každý vyvalí oči a zustává udiveně s otevřenou pusou stát,..bohužel.

Ted zrovna jsem byl u doktora mu to ukázat ten jen hvízdnul řekl noooooo tak to je paráda...

Opak u mě je že jsem nikdy za celých 40 let varixů neměl bolesti,težké nohy,otoky protě nic.Pouze estetická záležitost.I rentgen dopadnul vcelku dobře.Protože nemám příznkaky doktor sám řekl že operace je moje rozhodnutí.Ale kdybych byl prý jeho táta že mi operaci jednoznačně doporučí že ještě v pozdějším věku přijdou problémy jako bercáky atd..A že dnes ty operace dělají jinak /i když u mě zase řeznickou metodou než když jsem byl já před 40 lety a že se mi to už nikdy neudělá...to mu moc nevěřím a taky mám očem přemýšlet.

Pro tazatele pokud je vam 22 a už ted máte příznaky otoky,bolesti atd...musíte jít.Já to mám jinak bez příznaků ale estetika v háji.

hodnocení

0x

Matka byla na operaci křečových žil, je to už hodně let. Byla jsem malá a pamatuji si, jak měla obě nohy zafačované až nahoru. Potom byla s odstupem let ještě dvakrát. Protože tento problém se po nějakém čase znovu vrátí. Já jsem naštěstí tyto dispozice po matce nezdědila, takže vlastní zkušenost nemám.

Pokud máte nějaké problémy, ať už zdravotní, nebo estetické, operace bude zřejmě potřeba. Ale musíte se smířit s tím, že za nějaký čas se žíly znovu objeví. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]