Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jel jste někdo sám na dovolenou?

Od: nikc® odpovědí: 50 změna:
Jela jsem sama. Většina lidí je tu v páru nebo s někým. Tak si připadám divně a cítila jsem ty pohledy od ostatních, jak mě litují, u večeře. Kdo jste jel sám na dovolenou a jak jste to snášeli? Děkuji. Zdravím.

50 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

15x

Jo, jednou jsem vzala na týden wellness hotel u velkého města, abych byla chvilku nablízku vnukovi, co tam odešel z domova za sportem. Osazenstvo hotelu: Já, 67 letá vysloužilá úča a asi třicet hasičů kolem 25-35 let, co tam přijeli nacvičovat nějakou koordinaci do nedaleké haly. Wellness - já 1 osoba sama zasunutá ve vířivce a chodbou k bazénu proudící svita vypracovaných těl s ručníky kolem pasu, i bez...Snídaně formou švédských stolů. To bylo tolik srandy, že se nedalo jíst a kakao mi teklo očima. Pokaždé jsem se těšila na jídlo. Ty komentáře, ten situační humor a výbuchy smíchu! Prostě, za pár dní by už nikdo nepoznal, že k nim nepatřím. Seděli jsme spolu a kšeftovali s pečivem, masem i knedlíkama. A kdyby neměli přísné vedení a řád, tak jsem s nima mohla i šplhat v hale a hasit!

hodnocení

9x

Na dovolené sama jsem byla jen jednou v životě. 14 dní v Bulharsku v roce 2005. Manžel v té době byl v nejhorším stádiu alkoholismu, já oslavila padesátiny a rozhodla se, že si zasloužím dovolenou bez stresů a ostudy, kde bych si odpočinula. A ve skrytu duše jsem si myslela, že to manželovi bude vadit, že zůstal doma a třeba se polepší.

Měla jsem pěkný pokoj s příslušenstvím v penzionu, 100 m od pláže, zajištěnou bohatou polopenzi formou bufetu. Jediné, co mi vadilo, že CK nedisponovala žádnými jednolůžkovými pokoji. Musela jsem tedy doplatit za druhé nevyužité lůžko.

Zúčatnila jsem se několika výletů, na lodi, do Sozopolu, po řece Ropotamo...Nemusela jsem se s nikým domlouvat, co budu podnikat, podřizovat se, mohla jsem dělat, co jsem právě chtěla. Poznala jsem tam 2 prima manželské páry. Nelepila jsem se na ně, ale když jsme se potkali, šli jsme třeba dál spolu či někde společně poseděli. Pak jsme zase šli každý po svém. Také jsme tam poznala čupr babči z domova seniorů z Čech. Hrály jsme na pláži karty a moc se nachechtaly.

V roce 2007 se manžel své závislosti zbavil a od té doby zase jezdíme spolu. Nevadí mi to, jsem ráda, že je zase prima chlap, ale přesto nostalgicky občas vzpomenu na báječnou dovolenou v Primorsku, kde jsem byla sama. To je dovolená jedna za život. Jaga.

hodnocení

6x

Jestli Vám samota vyhovuje, není důvod se cítit divně. Sama jsem na dovolené nikdy nebyla, jsem zvyklá s manželem, ale rozumím tomu, že někdo může chtít být sám.

hodnocení

Jsem spíš samotář.

bbvxx
hodnocení

5x
Já ano, ale s cestovkou na poznavacku. Bylo to super a nebyla jsem tam sama jediná.

hodnocení

4x
Ja už si to ani jinak nedokážu představit než cestovat sám. Dává mi to neskutečnou svobodu, nemusím se omezovat a plánuji si vše po svém.
Teď naposledy jsem strávil několik měsíců cestovním sám po Asii, ale abych pravdu řekl, nikdy jsem nebyl opravdu sám, poznal jsem po cestě spoustu zajímavých lidí...
Ale chápu, že ne každému to může vyhovovat, já jsem spíše povahou samotář.

hodnocení

4x
Jezdím na dovolené a výlety sama moc ráda. Nemusím se nikomu přizpůsobit a mohu si dělat úplně co chci a kdy chci. Nikdy jsem si soucitných nebo lítostných pohledu nevšimla. Asi je to tím, že působím spokojeně,šťastně a jsem velmi komunikativni.
hodnocení

Já si nemyslím, že působím nešťastně.
Proč by lidé věnovali soucitné pohledy někomu, kdo evidentně samotou netrpí a být sám si užívá... Pokud jsem opravdu spokojená, tak i kdyby se nějaký takový pohled vyskytl, tak si ho vůbec nepovšimnu. A nerešte to- užívejte si podle vlastních představ. Soucitných pohledů ostatních lidí si nevšímejte a pěkně si to tam naplno užijte *slunce*
hodnocení

Jojo, užívám si ty masáže a procedury. A procházky v lese nejsou taková nuda. Žije to tam možná víc než ve městě. :-D

hodnocení

3x

Já nikdy, vždy s manželem. Ale nevšímejte si pohledů, kašlete na lidi, třeba to není lítost, ale závist? Nemusíte se na nikoho ohlížet, můžete dělat jen to, co chcete Vy. Hezkou dovolenou.

hodnocení

Děkuju. Jsem v Karlových Varech.
hodnocení

Co mě nemile překvapilo, bylo obchodní centrum. Odflákle udělané, obyčejné. Třeba ve Wroclawi a v Bratislavě mají opravdu pěkná obchodní centra.

kepler*
hodnocení

3x

Ano, předloni v termálních lázních na Slovensku. Bylo to super, nikdo mě neomezoval a mohl jsem si dělat, co chtěl. Brzo jsem byl kámoš s nádhernými plavčicemi a vypil Spišskou borovou s novými přáteli.

hodnocení

Tady muži v mém věku nejsou. Jsou tu o dost starší sami a když už v mém věku, tak s manželkou. Ale ani ty bych nechtěla. :)

hodnocení

3x

Jako svobodná jsem jela od podniku, kde jsem pracovala kdo tehdejší Jugoslavie autobusem. Nikoho jsem tam neznala, protože každý mel pracoviště jinde, nějak mi to nevadilo. Seděla jsem vedle nějakého kluka, bavili se, v noci se spalo. Tam jsem si našla dvě kamarádky, která s námi přijely a na pláži jsem se pak bavila s jedním čechem v mém věku, byl tam s rodiči.

bobika*
hodnocení

2x

Taky jezdím na některé dovolené sám. Tedy sám nejsem, ale s partou lidí které neznám a poznám až tam. Divný to není protože v páru tam bývá minimum lidí. U nás je to ale dáno typem dovelené.

joudic*
hodnocení

1x
ja vickrat a bylo to super, nej dovolena, a navecer se clovek stejne seznami, at uz to je grupa mladych nebo postarsi gay par, vzdycky je sranda
doplněno 17.07.20 01:22: v karlovych varech to ale asi neni uplne stejne no hhh
hodnocení

Vy jo, ale já se s každým bavit neumím. Musí mít i druhá strana zájem se bavit. Ty ženské, co jsem s nima seděla při snídani ba obědě, tak se se mnou pak už nechtěly bavit. Snažila jsem se jim vyhýbat a chodit na jídlo po nich. Měly jsme druhý den takové nedorozumění.
hodnocení

Ale přitom mi servírka, co rozdává jídlo říkala, že se po mě ptaly. Když jsem je ale ten den potkala, nehlásily se ke mně a druhý den, když jsem přišla na snídani, tak ta jedna odešla a koukala na mě tak zle a neměla jsem z ní dobrý pocit. Jako kdybych jim udělala kdoví co. Schválně ještě seděla na mém místě a vzaly mi lžičku. Jinak tam byli u ostatních stolů lidi fajn. Bavili se přátelsky, přáli si.
hodnocení

Začal ten konflikt tím, že se mě jedna ta starší paní u stolu zeptala, o čem jsem se bavila s jednou terapeutkou. Já řekla, že to nechci říkat a ona se šíleně urazila. Od té doby byly na mě zlé obě, ignorovaly mě. Byly to kamarádky.

@nikc to víte, dvě baby, to už je smečka :) máte pravdu, taky by se mi nechtělo úplně cizím lidem vykládat, o čem jsem mluvila s terapeutkou.

hodnocení

Inžinyrko, a byla to nutriční terapeutka navíc. Takže opravdu hodně citlivé téma to bylo. O tom se bavit není radostné. O tom, co jíst nemám, mi říkala a pít jen neperlivou vodu a 2,5 litrů. O svých kilech navíc se bavit nechci ani s blízkými, natož s cizími. A ještě mám strašně moc sportovat. Urazily se vlastně obě, když byly kamarádky.
hodnocení

A když budu chtít "zhřešit", tak jenom díleček čokolády.

@nikc nebojte, ono to půjde.

m123*
hodnocení

1x

Před pár lety jsem začala jezdit sama a nadmíru si to užívám. Nikdo mne ničím neomezuje. Ale vždy jen přes cestovku. Bude mi padesát, neznám jazyky, takže jet někam jen s letenkou a vše vyřizovat až na místě bych nedala. Ale zas na druhou stranu... slušně teď vydělávám, takže si vždy dopřávám 5* hotel.

Za celou tu dobu mne nenapadlo, že by se někdo díval, že jsem nějak osamělá. Pokud si chci s někým popovídat, tak se vždy někdo najde. Loni jsem např. v Tunisku potkala partičku slováků s dětmi / ydykseb :) / a pařba do rána fakt stála za to *pivo* .

Vyrůstala jsem v malém bytě se dvěma sourozenci, pak jsem hned s někým žila. Před 4 lety jsem se rozvedla a konečně si celkově užívám to, že mi nikdo neřídí můj osobní život a nikomu se nemusím podřizovat.

hodnocení

Já taky vloni na Makarské potkala Slovenky, se kterými jsem si padla do noty a chodily jsme spolu na pláž a i pak venku. A byla sranda. Všechny měly vysoké školy. Tady jsem nikoho takového nepotkala.
zena*
A co ten bezva partner nedávno zmiňovaný tady v diskusi, ten už není aktuální? Možná jsem nečetla všechno, takže nejsem v obraze, ale vzpomínám si na příspěvky od @nick o šťastném vztahu s novým přítelem, tak to už neplatí? Jinak nic proti singl dovolené, může být někdy fajn i pro manžele :)
hodnocení

Žena, ten už není přítel. Jen se kamarádíme. On se bojí intimity a bez něho to není plnohodnotný vztah. Která žena by chtěla chlapa, který s ní nechce sex?
m123*

nikc, sem s ním :-D . Já zas potkávám chlapy co by chtěli sex nejlépe do hodiny po seznámení. Menopauza mi snížila libido natolik, že na sex nemám chuť ani náladu.

hodnocení

On z toho vlastně i vycouval z důvodu, který ani já nevím. Něco tají. Jinak si dobře rozumíme.
m123*

Já mám taky ráda otevřený lidi. Raději nepříjemná pravda než něco zatajovat.

hodnocení

m123, já si myslím, že on by pro Vás partie nebyl. Podle toho, co o Vás vím, tak byste ho nechtěla. Víc sem psát nebudu.

hodnocení

On není moc makačenko. Ani já ho na vztah nechci. Vlastně pro žádnou ženu není dobrá partie.
hodnocení

A na mazlení on vůbec není. Navíc ho má malýho.
joudic*
hh ten to schytal, ale nezni to teda jako extra partie, to teda
hodnocení

Dneska jsme se sešli a dobrý to bylo.
m123*

To " sem s ním " bylo myšleno nadneseně. Já chlapa momentálně nechci. Respektive, potřebovala bych ho jen na nějaký práce v bytě co sama nezvládám, ale to si raději zaplatím hodinovýho manžela :) .

hodnocení

m123 :) dobře, děkuju za vysvětlení.

hodnocení

0x

Když jedu od školy na praxi, tak v podstatě jsem sama na dovolené. Vyhovuje mi, že si můžu dělat přes volný čas co chci. S nikým cizím se nebavím.

hodnocení

0x

Úplně sama na dovolené jsem byla jedenkrát, krátce před rozvodem. V egyptské Hurgadě. Byla to nádherná dovolená. Připlatila jsem si nějaké zájezdy a výlety, takže jsem se rozhodně nenudila. Jsem jedináček a od dětství umím být nějaký čas sama. Ale s cizími lidmi jsem se normálně bavila, vždy se našlo nějaké běžné, ale přitom zajímavé téma k hovoru. Podobně "osamělá" jsem byla tři týdny po operaci v lázních.

Vzpomínám na jednu dovolenou s cizí paní. Dala nás dohromady šéfka cestovky. Nebylo to úplně špatné, v důležitém jsme se shodly, ale některé drobnosti mě štvaly. Večer půjdeme na víno. Fajn. Krásnou stylovu vinárnu jsme minuly, skončily jsme na plastových židlích pod ujačeným reprákem. Měly jsme mírně rozdílné názory na dobu usínání a vstávání, rozdílné názory na návštěvy všelijakých pamětihodností a podobně. Kategoricky jsem odmítla výlet na býčí zápasy. Rozhodně to nebyla špatná dovolená, ale občas jsem se na ní cítila víc sama, než kdybych cestovala opravdu sama.

Máte asi pravdu v tom, že jedináčci umějí být sami, dokonce i jen sami se sebou :) - vždyť jsme tak prožili celé dětství. Bylo pro mě úplným zjevením, když jsem na VŠ na koleji bydlela v pokoji se dvěma(!) dalšíma holkama. Byla jsem totálně vyžízněná po společnosti vrstevníků. Ale po letech už je mi zase dobře samotné. Jistě, chodím do práce (skvělý kolektiv) a mám manžela. Ale chvíle naprosté samoty si užívám, odpočívám.

hodnocení

0x

Já ještě letos na dovču zatím nejel..plánuju zatím výšlap na Sněžku (ikdyž vím že tam bude václavák-s tím počítám), mám to trošku od ruky, takže to bude tak na 2 dny..a ikdyž jsem taky spíš samotář, docela by se mi nějaká kamoška šikla na nějaké takové akce.

hodnocení

Na Sněžce jsem byla vloni. Horší než Sněžka je výšlap na Ostrou na Šumavě. To je utrpení. Protože se jde bez odpočívárny do prudkého kopce. Jinak na chození na horách nejsem. Procházky v lese po rovince a trošku do kopce mi nevadí. Já měla vloni tak sedřené paty z bot, že jsem nemohla chodit.

Po horách taky nelozím a spíš nějaké pohodové tůry přírodou, stezkou lesem..ale říkal jsem si, že jednou si tu naši nejvyšší horu musím dát.

Např. při výšlapu na Sněžku tak, abyste tam byli za svítání, to fakt moc lidí nepotkáte*smich*

hodnocení

0x

Já ne, ale kamarádka sama jezdí a prý si to náramně užívá, protože se nemusí nikomu přizpůsbovat. Zas to ale neznamená, že se budete vyhýbat nějaké společné zábavě, když se někde sejde skupinka, klidně se bavte.

sykorka*
hodnocení

0x

já mám opačnou zkušenost než většina tady - byla jsem jednou a neužila jsem si to, necítila jsem se dobře... jela jsem na poznávací zájezd s partou, která se znala, jako náhradník za někoho... i když nemám problém se spřátelit a ani oni mě neodstrkovali, stejně jsem si tam připadala "navíc" - všichni se znali, žertovali spolu, nadhazovali společné zážitky, a já se cítila "mimo" :( ale to jsem já, ostatní to zřejmě mají jinak :)

hodnocení

Tak to jsem zažila na sportovním zájezdu. Všichni se znaly. Byla to parta kamarádek cvičitelek a já k nim nezapadla. A tancovalo se na pódiu, kde byly animační programy. Takže na nás bylo hezky vidět. Lidé koukali při snídani i při večeři. Nerada jsem středem pozornosti. Ještě při tanci, který jsem nikdy nedělala a sestavu. Ty holky měly krásné sportovní oblečení.
sykorka*

jj, já si z toho beru ponaučení - když už jet někam sama, tak ne s partou lidí, co se znají...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]