Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem alkoholik. Vypiju denně 2,3 i více piv. Bez piva nedokážu být, mám nezvladatelnou chuť. Máte někdo zkušenosti či rady se samoléčbou. Nechci se léčit v léčebně, jelikož také pracuji s pacienty a nebylo by dobré, kdyby mě případně někdo poznal, což by mohlo uškodit mé kariéře.
Mýlíš se. My ti nemůžeme poradit. My ti můžeme ukázat pouze nějaké "berličky" o kterých ty sám už určitě víš. K rozhodnutí, že nebudeš pít ti nikdo nepomůže. Je to pouze a jen tvé rozhodnutí a tvá vnitřní kázeň. Pouze a jen síla tvého rozhodnutí. Já ti přeji, z celého srdce, sílu k dodržování toho, co si sám předsevezmeš.
Je dobře, že si svůj problém uvědomujete a máte snahu s tím něco dělat. Bez poznání vlastního problému je to k ničemu.
Sám nepřestanete, nevěřte tomu. Možná, kdybyste vypil třeba 10 piv naráz a bylo Vám pak hodně zle, na chvíli přestanete. Ale vrátí se to.
Ambulantní léčba rovněž nepomáhá. Člověk pije, pak má kontrolu u lékaře, tak to ráno se zatnutými zuby vydrží, lékař řekne: Pijete? pacient odpoví NE a už odpoledne je to zase v čudu.
Chce to pobytovou léčbu, minimálně 3 měsíce, ale i půl roku a déle. V současné době je bezplatná, dokonce prý mají pacienti nemocenské dávky. Takže Vaše neřest by byla navíc ještě oceněna.
A že Vás někdo pozná? Jste pokrytec, děláte ze sebe něco, co nejste. Ať pozná, každý má jistě nějaký problém a nikdo z nás není perfektní. Než to zatloukat a bát se, že Vás někdo pozná, klidně bych o tom mluvila. Protože skončit se závislostí je něco, co každý nedokáže.
Manžel na požádání ochotně vzpomíná, jaké to bylo v Želivi, na společná sezení, "zpívánky", trestné body...Kdyby tady už nebylo o tomto problému několik filmů, klidně by se podle jeho vzpomínek dal natočit další. A nikdo si před nim neodplivl, naopak, lidé ocení, když někdo není slaboch.
Musíte si ale uvědomit, že po návratu UŽ NIKDY si nedáte pivo ani jiné alko. Budete skutečně schopný to dodržet? Jaga.
dvě tři piva denně? Nic moc. To bych já byl notor.
Co s tím? Potrénujte vůli, zkuste udělat totéž, co jsem udělal já. Pět týdnů ani hlt, pak jděte, sedněte do hospody a nechte si přinést pivo. Nepijte, jen se na něj dívejte a pozorujte co to s vámi dělá. Jestli dostanete nějakou slintavku, či třesavku, či vaše ruka šmátralka sama od sebe poleze po stole směrem k pivu, pak alkoholik jste.
Já jsem to pivo klidně mohl poslat pryč nebo někomu dát. Ani třesavka, ani slintavka, ani ruka šmátralka se nekonaly. Takže dvě tři piva denně si dám taky, ale alkoholik nejsem.
Co můžete udělat rovnou, když už máte takové obavy. Nekupujte dvanáctku, ani jedenáctku, ale výčepní desítku. Třeba Staropramen docela ujde. Je v něm tak málo alkoholu, že jedno vypité pivo nepozná ani alkotester.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.