Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přestat pít alkohol

Od: alkoholik odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, jsem alkoholik. Vypiju denně 2,3 i více piv. Bez piva nedokážu být, mám nezvladatelnou chuť. Máte někdo zkušenosti či rady se samoléčbou. Nechci se léčit v léčebně, jelikož také pracuji s pacienty a nebylo by dobré, kdyby mě případně někdo poznal, což by mohlo uškodit mé kariéře.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

V prvé řadě musíte pojmenovat situaci, kvůli které pijete a začít vymýšlet, jak z toho. Něčeho je na vás moc. Znám pána, který v práci chlastal první ligu a po odchodu do důchodu přestal. Ovšem znám i úplně opačný případ. Chlastá ten, co mu něco na životě hrozně vadí.

hodnocení

5x

Mýlíš se. My ti nemůžeme poradit. My ti můžeme ukázat pouze nějaké "berličky" o kterých ty sám už určitě víš. K rozhodnutí, že nebudeš pít ti nikdo nepomůže. Je to pouze a jen tvé rozhodnutí a tvá vnitřní kázeň. Pouze a jen síla tvého rozhodnutí. *hej* Já ti přeji, z celého srdce, sílu k dodržování toho, co si sám předsevezmeš.

hodnocení

4x
2 až 3 piva denně nic není, ale znal jsem jednoho, který vypil tři piva v pět ráno, když čekal na vlak do práce. Zbytek doplňoval v práci a kolikrát ani nevěděl, kdy se dostal z práce domů :) A když to věděl, tak šel hned od vlaku hned do hospody. Nejedl, jen pil, to byl alkoholik.

hodnocení

3x
Skus si kupovat nealko pivo

hodnocení

3x
Co si zkusit zařídit léčbu jinde než pracujete? Chodíte aspoň do nějaké protidrogové (protialkoholní) poradny ambulantně?
Nemusíte být hned hospitalizovaný, ale odbornou pomoc určitě potřebujete. Aspoň tu ambulantní pro začátek.

hanakr
hodnocení

3x
zkus lék naltrexon, v ČR asi momentálně nedostupný, dá se objednat ze zahraničí

etana*
hodnocení

3x

Mám dojem, že existuje internetový portál typu Anonymní alkoholici. To by mohlo pomoci.

hodnocení

3x

2-3 piva denně? Směšný problém. Problém by to byl jen v případě,že si to nedokážeš odpustit, když jdeš do práce, řídíš nebo bereš prášky.

hodnocení

2x

Je dobře, že si svůj problém uvědomujete a máte snahu s tím něco dělat. Bez poznání vlastního problému je to k ničemu.

Sám nepřestanete, nevěřte tomu. Možná, kdybyste vypil třeba 10 piv naráz a bylo Vám pak hodně zle, na chvíli přestanete. Ale vrátí se to.

Ambulantní léčba rovněž nepomáhá. Člověk pije, pak má kontrolu u lékaře, tak to ráno se zatnutými zuby vydrží, lékař řekne: Pijete? pacient odpoví NE a už odpoledne je to zase v čudu.

Chce to pobytovou léčbu, minimálně 3 měsíce, ale i půl roku a déle. V současné době je bezplatná, dokonce prý mají pacienti nemocenské dávky. Takže Vaše neřest by byla navíc ještě oceněna.

A že Vás někdo pozná? Jste pokrytec, děláte ze sebe něco, co nejste. Ať pozná, každý má jistě nějaký problém a nikdo z nás není perfektní. Než to zatloukat a bát se, že Vás někdo pozná, klidně bych o tom mluvila. Protože skončit se závislostí je něco, co každý nedokáže.

Manžel na požádání ochotně vzpomíná, jaké to bylo v Želivi, na společná sezení, "zpívánky", trestné body...Kdyby tady už nebylo o tomto problému několik filmů, klidně by se podle jeho vzpomínek dal natočit další. A nikdo si před nim neodplivl, naopak, lidé ocení, když někdo není slaboch.

Musíte si ale uvědomit, že po návratu UŽ NIKDY si nedáte pivo ani jiné alko. Budete skutečně schopný to dodržet? Jaga.

figurek*
hodnocení

2x

dvě tři piva denně? Nic moc. To bych já byl notor.

Co s tím? Potrénujte vůli, zkuste udělat totéž, co jsem udělal já. Pět týdnů ani hlt, pak jděte, sedněte do hospody a nechte si přinést pivo. Nepijte, jen se na něj dívejte a pozorujte co to s vámi dělá. Jestli dostanete nějakou slintavku, či třesavku, či vaše ruka šmátralka sama od sebe poleze po stole směrem k pivu, pak alkoholik jste.

Já jsem to pivo klidně mohl poslat pryč nebo někomu dát. Ani třesavka, ani slintavka, ani ruka šmátralka se nekonaly. Takže dvě tři piva denně si dám taky, ale alkoholik nejsem.

Co můžete udělat rovnou, když už máte takové obavy. Nekupujte dvanáctku, ani jedenáctku, ale výčepní desítku. Třeba Staropramen docela ujde. Je v něm tak málo alkoholu, že jedno vypité pivo nepozná ani alkotester.

adelka33
hodnocení

0x
Pozri si videa na yotube od toho doktora jogina co sa venuje zavislostiam a pracuje nekde na klinike v CR, zabudla som mu meno, takt chudy a nema asi moc vlasú na hlave, robí ten úsmev..velmi dobre hovori o zavislostiach, postupne ked budes naozaj chciet, prestanes, aj ked padnes, chod dalej, vstaň a skušaj tu zmenu zivota seba sameho vytrvalo. Najdi si zdroje podpory, ktorym zatelefonujes, napises hocikedy a je jeden pán, ked chces mu napis, venuje sa tomu, solunia@ azet.sk, ak som to dobre napisala. Si frajer, ze si uprimny k sebe a svojmu zivotu,si spravny clovek, ze mas aj dobry charakter na ktorom ale treba pracovat neustale, abstinenti su najsilnejsie osobnosti, velki ludia. Tak vela zdaru. Len nevymen jednu zavislost za druhu. ..

joudic*
hodnocení

0x
3 piva denne alkoholik, kolik vam je, to byste mel vyhledat odbornou pomoc, zacit brat Antabus a jit na odvykacku.. to ja jsem pres teple dny teda naprosty notorik, ty vase 3 piva zfouknu denne jeste nez vubec zacnu varit obed, ale programuju atd z domu, a pritelkyne je bohuzel tisice km pryc,.. cinknuteho me jentak neuvidite, natoz opileho, nedavam si pivo, abych se ozral. Navic co je tak tezkeho pit nejake jine tekutiny, kdyz si pripadate po trech pivech zavisly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]