Nejste přihlášen/a.
Kde by jste mi doporučili hledat brigádu 15+? Je mi 16 a chtěla by jsem nějakou brigádu v Brně (bosonohy..) nevíte někdo o něčem nebo kde hledat? Je mi asi jedno co, ale nechci jít do fostfoodu a to je asi vše výplata aspon 100 za hodinu. Jinak mi nic asi nevadí. Nejvíc by mě bavilo třeba roznášet letáky, doplnováni zboží nebo něco podobného tak prosím o rady
Babajaga nemá pravdu, brigádu můžeš mít, pokud jsi dovršil/a povinnou školní docházku klidně od patnácti, platí pro zaměstnavatele trochu přísnější pravidla (přestávky, nevhodné práce), ale jinak v pohodě. Dost často berou ve fast foodech, což se ti sice nelíbí, ale je to dobrá škola, jak se naučit systému práce, ve skladech na štítkování apod., nějaký menší živnostník také potřebuje výpomoc. Někdy berou firmy, co rozváží jídlo pro seniory atd. Nedej se odradit. Roznášení letáků nedoporučím, ale jen proto, že to nenávidím, nenávidím ten bordel z nich všude, jinak samozřejmě agentury zajišťující roznášení hledají pořád, kdo by to dělal. Osobně bych asi našla něco třeba u koní, na statku, v záchranné stanici apod.
Budu teď za protivu. Brigády se hledají hodně před prázdninami. Nic neumíš a chceš stovku za hodinu, to je víc jak minimální mzda Vzpamatuj se ! Budeš ráda, když tě do konce prázdnin někde vezmou za jakoukoliv mzdu. Nikdo na tebe nečeká, lidí je dost.
Už to tady bylo napsáno mnohokrát, brigádničit lze až od 18 let. Pokud je Ti 16, roznášet letáky sice můžeš, ale musí to být napsáno třeba na matku. Ty to rozneseš, peníze ale dostane ona a pak by Ti je dala. U roznosu letáků ale nedostaneš 100 Kč/hod ani náhodou.
Další možnost je ta, že Tě /opět neoficiálně/ vezme pomáhat někdo známý rodiny. Když má třeba strýc obchod, doplňovat tam zboží. Ale je to riziko, např. při úrazu apod. Takže asi nikdo nebude mít zájem.
Já jsem někdy od 12 let chodila plít a okopávat malé stromečky do lesní školky. Abych si vydělala na rifle. Tehdy je mělo tak 5 lidí ze sta. Ale 1/ je to už 50 let zpátky a 2/ matka pracovala v těch školkách v kanceláři. Tak mi to zařídila.
Nejlepší bude si ještě 2 roky počkat, pak můžeš vybírat, co budeš chtít. Jaga.
Tady je týden starý inzerát na roznášení letáků, ale chtějí od 18 let, každopádně třeba by to šlo napsat na maminku? Za zeptání nic nedáte.. flek.cz/...
nebo zde.. flek.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.