Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda od 16

Od: jkjk odpovědí: 15 změna:

Kde by jste mi doporučili hledat brigádu 15+? Je mi 16 a chtěla by jsem nějakou brigádu v Brně (bosonohy..) nevíte někdo o něčem nebo kde hledat? Je mi asi jedno co, ale nechci jít do fostfoodu a to je asi vše výplata aspon 100 za hodinu. Jinak mi nic asi nevadí. Nejvíc by mě bavilo třeba roznášet letáky, doplnováni zboží nebo něco podobného tak prosím o rady

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

5x

Babajaga nemá pravdu, brigádu můžeš mít, pokud jsi dovršil/a povinnou školní docházku klidně od patnácti, platí pro zaměstnavatele trochu přísnější pravidla (přestávky, nevhodné práce), ale jinak v pohodě. Dost často berou ve fast foodech, což se ti sice nelíbí, ale je to dobrá škola, jak se naučit systému práce, ve skladech na štítkování apod., nějaký menší živnostník také potřebuje výpomoc. Někdy berou firmy, co rozváží jídlo pro seniory atd. Nedej se odradit. Roznášení letáků nedoporučím, ale jen proto, že to nenávidím, nenávidím ten bordel z nich všude, jinak samozřejmě agentury zajišťující roznášení hledají pořád, kdo by to dělal. Osobně bych asi našla něco třeba u koní, na statku, v záchranné stanici apod.

id
hodnocení

5x

Budu teď za protivu. Brigády se hledají hodně před prázdninami. Nic neumíš a chceš stovku za hodinu, to je víc jak minimální mzda *zed* Vzpamatuj se ! Budeš ráda, když tě do konce prázdnin někde vezmou za jakoukoliv mzdu. Nikdo na tebe nečeká, lidí je dost.

jkjk
Opet nechapu lidi jako jste vy. Proc tento komentar? Proc tak hnusne? Radsi bych na to neodpovidala kdyz vam otazka prijde hloupa nidky nevite jak to muze danou osobu ranit. Co ja vim brigada se da najit rychle a aji pri roznaseni letaku davaji 100. A vubec nechapu komentar stylu nic neumis co vy jako vite? Toto fakt neni mozny
id

A vaše rada je jaká?

nov

Ta reakce na vaši odpověď je od tazatelky...:-D

id

Pardon, máte pravdu. Pak nechápu dotaz - kde hledat brigádu a v reakci na mě se píše, že brigáda se dá najít rychle, tak proč dotaz? Pěknej zmatek.

hodnocení

1x

Syn chodil dříve od 15 na brigádu do výrobny polotovarů (tzn musel mít zdravotní průkaz) dcera - 16 let tamtéž nastoupila tento týden. Letos sice brali méně študáků, ale práci si našla.

hodnocení

1x

Babajaga nemá pravdu dceři je 16 a normálně na smlouvu dělá v hotelu buď v kuchyni nebo pokojskou

pet32
hodnocení

1x

Já teda chodila od 15, pravidelně na brigády. Tam je podmínka, ukončená základní škola, jestli se něco nezměnilo. Pochybuji, že za letáky bude 100 kč/h. V Bosonohách, to nevím, ale můžeš se zeptat do Campusu

A pak v práci, jsme měli brigádnici, taky 15-16, normálně na DPP

hodnocení

0x

Už to tady bylo napsáno mnohokrát, brigádničit lze až od 18 let. Pokud je Ti 16, roznášet letáky sice můžeš, ale musí to být napsáno třeba na matku. Ty to rozneseš, peníze ale dostane ona a pak by Ti je dala. U roznosu letáků ale nedostaneš 100 Kč/hod ani náhodou.

Další možnost je ta, že Tě /opět neoficiálně/ vezme pomáhat někdo známý rodiny. Když má třeba strýc obchod, doplňovat tam zboží. Ale je to riziko, např. při úrazu apod. Takže asi nikdo nebude mít zájem.

Já jsem někdy od 12 let chodila plít a okopávat malé stromečky do lesní školky. Abych si vydělala na rifle. Tehdy je mělo tak 5 lidí ze sta. Ale 1/ je to už 50 let zpátky a 2/ matka pracovala v těch školkách v kanceláři. Tak mi to zařídila.

Nejlepší bude si ještě 2 roky počkat, pak můžeš vybírat, co budeš chtít. Jaga.

vilik*
Paní Babojago, zrovna nedávno se manželka podivovala, že například sekat s křovinořezem lze brigádně legálně již od 16 let, a tato práce je nabízena za minimální mzdu.
Pokud máte v něčem pravdu, tak pouze v tom, že existuje nabídka práce na některých pozicích až od dovršení 18 let, ovšem pouze ve vztahu k hmotné odpovědnosti, respektive k tomu, kdy zaměstnavatel může po zaměstnanci vymáhat schodek při nakládání s hotovostí.
Pěkný slunný den přeji.
jancak
Pracovat mohou už miminka při splnění zákonných podmínek. Musí se jednat o kulturní, sportovní, uměleckou nebo reklamní činnost a nahlásit na úřad práce, aby bylo všechno v pořádku.
Např. miminka v reklamách také dostávají honorář, který se vyplácí rodičům.
Děti-herci v seriálech běžně pracují, děti v modelingu apod...

hodnocení

0x

Tady je týden starý inzerát na roznášení letáků, ale chtějí od 18 let, každopádně třeba by to šlo napsat na maminku? Za zeptání nic nedáte.. flek.cz/...

nebo zde.. flek.cz/...

hodnocení

0x

Poptej se ty, nebo rodiče po známých, třeba někdo potřebuje s něčím pomoci? Hlídat či venčit psíka, pomoci s úklidem a podobně. Kdybys byla z Prahy, vzala bych tě hned, já naopak hledám brigádníka na lehkou pomoc na zahradě.

iz*
hodnocení

0x

K získání práce (lidovvě brigády) je potřeba ukončit povinnou školoní docházku (pozor, ne ZŠ) a dovršit 16 let. Obě podmínky musí být (pokud se nemýlím) splněny současně.

Pokud budete chtít nějakou práci, bylo by dobré psát správně česky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]