Nejste přihlášen/a.
Ta covid masáž mi fakt už leze na nervy. Já ve svém okolí neznám nikoho, nebo to aspoň nebylo markantně znatelné, kdo by se covidem nakazil, včetně mé osmdesátileté matky, která prohlásila, že na roušky a různá opatření zvysoka sere. A to hulí jak fabrika, chodí s čoklem ven, sbírá po něm hovna, nemá doma hektolitry desinfekce.
Je to kombinace degenerace obyvatelstva s plánovanou intenzivní masáží v médiích. Nakazilo se deset lidí. Bu bu bu. Že jich dvasta za den sklaplo paraple na infarkt, o tom se nepíše...
Ernie, že neznáte nikoho nakaženého covidem, je sice pěkné, ale nemůžete soudit podle sebe. Třeba já znám dobře dva lidi. Nakazili se na oslavě, následně, když se na to přišlo, zavřeli kvůli nim fabriku, kde pracovali. Měla jstem strach. Oni se kamarádí se zetěm a před zjištěním nakažení ho navštívili. No a aby to nebylo všechno, zetě s rodinou jsme pak navštívili my. Ti dva marodili, jeden doma, druhý s vážným průběhem v nemocnici. Zeť jezdil na testy, my se už pomalu chystali taky. Naštěstí byl i po kontrolním odběru negativní.
V životě mě nenapadlo, že se to objeví tak blízko mě. Do té doby jsem byla lehkomyslná, jako Vy. Teď už se na to dívám trochu jinak. Jaga.
Babojago, a ten "vážný průběh" u vašich známých spočíval v čem? Že museli proležet pár dní v posteli s malátností? To já mám tedy covid 4x do roka potom.
Ernie - 2 bráchové, 23 a 29 let. Mladší prožil karanténu doma v pohodě, jen si odpočinul z práce, starší 14 dní v nemocnici na JIP, na dýchacím přístroji.
Není ten průběh holt u každého stejný. A nedá se to vůbec srovnat s Vaší občasnou malátností v posteli. Jaga.
Tak to je mi líto a přeji brzké uzdravení. Nicméně si myslím, že jsou to promile případů, které se nedají srovnat s jinými chorobami. Prostě je to nový druh viru, proto je kolem toho humbuk. K dnešku je u nás zemřelých přes třista, což je malé číslo, samozřejmě v kontextu statistik, na každém životě záleží doufám, že mě BLM hnutí kvůli tomu nezažalují). Navíc většina zemřelých s covidem by umřela i tak na jiné komplikace. Každopádně nechci nic zlehčovat, ale ta opatření jsou opravdu přinejmenším zmatečná.
Já o žádné zemi, která by byla kvůli coroně nebezpečná nevím a co si blábolí ti nahoře je mi jedno. Nemůžeme držet kvůli 10 nakaženým nemocí, která zabíjí akorát ty co by stejně další den umřeli zavřenou celou republiku A pokud se někdo strašně moc bojí tak pořád si lze koupit plynovou masku, schovat se na 10 let do sklepa atd.
Už je mi z toho špatně. Blbizace společnosti pokračuje. Je to horší jak za komunistů, neustálá kontrola lidí pod záminkou, aby "dlouho" vydrželi. Přitom tolik lidí v produktivním věku umírá na rakovinu atd. Já su starší kus, kolikrát si říkám, že by bylo lepší, kdyby nebyla anitbiotika a já v 16 exla, když jsem měla otravu. Když to člověk vidí, kolik lidí je uměle zadržováno na tomto světě, je 8x tolik lidí jako před 100 lety a pořád se dělá tragédie z toho, když někdo v 80 umře na vir, tak to je fakt postavené na hlavu. Za chvíli se bude vymýšlet vakcína proti smrti.
Mě osobně tedy připadá podstatně vyšší riziko nákazy v naší zemi, kde je spousta památek a zajímavých lokalit obsazena našinci, oproti poloprázdným plážím v zahraničí. Tedy samozřejmě jak kde. Na druhou stranu jsem pro letošní rok nejspíš také odpískal nějaké velké cesty do zahraničí, ale to hlavně kvůli pohodlí. Opravdu nehodlám řešit, kde jsou jaké omezení, roušky, testy, nesmysly, žvásty jak si vůbec někdo může opovážit cestovat v tak nebezpečné době...
Hezky napsáno. Nikdo samozřejmě nezpochybňuje nový druh viru, ale ten humbuk kolem toho, ten je příšerný. Více lidí bude mít větší problémy, ať už zdravotní nebo ekonomické, následkem techto opatření. Teď nás zase vzali u huby v MSK. Mně už fakt z toho hrábne.
Stále to mnoho lidí srovnává s jinými nemocemi, jako je rakovina, leukémie, cukrovka, nemoci plic a tak dále, ale to všechno, kromě té chřipky jsou nemoci, které NEJSOU nakažlivé. No a tento virus nakažlivý je. A "vo tom to všechno je". A za další, na všechny jmenované a srovnávané nemoce už existují léky! Na tento virus zatím žádný lék neexistuje. A to je další důvod k tomu, že měli být lidé asi opatrnější a nekašlat na to. Já jsem se také prozatím ještě v mém okolí s nikým, kdo by se nakazil nesetkala. Naštěstí, ale to neznamená, že si ta čísla nemocných, někdo "cucá z prstu" jenom proto, aby dostal ekonomiku celého světa na kolena. Nějak mi nejde do hlavy, co by z toho ta eventuelní banda šílenců měla.
Jedete-li v ČR myslím, že riziko je stejné ne-li větší. Dnes dcera s dětmi v Punkevní jeskyni, hlava na hlavě, v restauraci to stejné. Včera manžel na Plumlově a opět hlava na , dnes pro déšť kino venkovní v kulturáku, pokud to bude jako loni zase hlava na hlavě. Jsem podle údajů riziková a stejně jdu, nenechám si letošní léto zkazit. Neznám nikoho kdo se nakazil a nebo si vir přivezl z dovolené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.