Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz. Dneska mě pustili z nemocnice protože jsem měl ledvinové kameny. Kameny vyndali a zavedli mi nějaký stent. A říkali mi, že při čůrání to bude pálit a pořád to palí a čůrám krev tak jsem se chtěl zeptat jak dlouho to bude takhle bolet a jak dlouho budu čůrat krev? Bude to do té doby než mi vyndají ten stent? A nebo to bude za krátkou dobu? Předem děkuji.
...Močovod za fyziologických podmínek funguje jako ventil a nepouští moč zpět do ledviny. Zavedením stentu se tento mechanizmus zruší. Při fyzické námaze se může moč stentem vracet zpět do ledviny, což bývá pociťováno jako tlak v boku. Účinnou prevencí je pravidelné močení – cca po dvou hodinách přes den – a vymočení se před fyzickou aktivitou. Při prázdném měchýři se riziko zpětného toku moči sníží na minimum. Při intenzivním pohybu se může moč zabarvit do červena. Bývá to způsobeno drážděním stěny měchýře volným koncem stentu. V tu chvíli je vhodné zvýšit příjem tekutin a ustat s fyzickou aktivitou. Pokud krvácení začne samo ustupovat a není provázeno bolestmi nebo teplotami, není nutné navštěvovat lékaře
více info v odkazu zde urologiepropraxi.cz/...
Děkuji, moč už je lepší bych řekl sice to palí ale asi je to normální.
A zeptám se pokud mám zavedený stent a za 14 dní mi ho chystají vyndat je to bolest? Nemusí mě uspávat? Děkuji
Kopíruji z odkazu, rozklikněte si ho a přečtěte..
Jak se stent vytahuje? Tato procedura je daleko snazší a rychlejší než zavedení stentu. Po znecitlivění močové trubice anestetickým gelem se zavede nástroj (cystoskop) do močového měchýře a pomocí kleštiček se stent vytáhne.
Kleště? Vždyt to musí být bolest trochu se bojím. Operaci jsem měl poprvé v životě a dneska mi řekli, že mi ten stent vyndají prý to nebolí ale když koukám, že píšete kleště tak si představuji ty kleště
Davide, buďte rád, že máte kameny venku.
Nikde tam nepíšou o kleštích, ale o kleštičkách, tak se nebojte. Navíc to budete mít znecitlivělé, takže to bude určitě v pohodě
Víc pijte / 2,5l denně/ čistou vodu nebo řepíkový čaj, čaj z vlasů kukuřice, kopřiv, medvědice, odvar z petržele.
Aby se další kameny netvořily:
Jezte melouny, okurky, banány, klíčky, dýňová semena, celozrnné pečivo, žloutky, rybí tuk, sezam, citrony, mandle, mléko pomůže lépe vstřebat Mg.
Když máte ve stravě dostatek Mg- hořčíku, kameny se netvoří. Mg ideálně s vit. B6 + E vitamin /ten nalačno/.
Vynechte kávu, čokoládu, černý čaj, špenát, červenou řepu, kečup.
Omezte uzeniny a tmavá masa, rajčata, růž.kapustu, C vit v tabletách.
Asi to je v každé nemocnici jiné,když mi vyoperovali kameny z pravé ledviny,tak mi žádný stent nedali,za rok jsem byl na vyndání kamenu z levé ledviny v jiné nemocnici a po operaci jsem měl stent zavedený 24h.,přitom jsem se na posteli nesměl hýbat, ani obrátit na bok,pak jsem sestřičku ukecal at mi ho už vyndá (prudkým tahem ho naráz vytáhla z ledviny) a z nemocnice už jsem šel v pohodě.Zavolejte lékaři který se o Vás na neurologii stará a popište Váš stav,určitě se domluvíte na řešení.
Netuším co jste to měl Kimbert zavedené ale stenty to nebyly. Měla jsem nejprve nefro z pravé ledviny, nebolí ani zavedení ani zrušení, dělá se jak kde, někde pod ultrazvukem jinde Rtg. Stenty mám nyní zavedené oboustraně, u žen ležíte v podstatě na stole, nohy jako v gynekologickém křesle, nebolí to vůbec, opět se dělá pod RTG. Kontroly pod ultrazvukem, stenty máte cca 3 měsíce, někde i déle a pak se mění nebo odstraní. Vše dělá lékař, rentgenolog, sestra.
Jak se ta hadička co vedla z ledviny do zběrného vaku u postele,se jmenovala už nevím jistě je to dva roky,musel bych se podívat do zprávy,dotaz byl PO OPERACI,samozřejmě PŘED OPERACÍ jsem měl zavedenou hadičku dva měsíce z ledviny do močového měchýře na roztažení močovodu,což není případ tazatele ,který má kameny už vytaženy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.