Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mají nárok na storno?

Od: aja1946® odpovědí: 13 změna:

Jako každý rok když sháním dovolenou, vyplním nějaké rezervační formuláře českých penzionů a očekávám potvrzení.Jsem si vědoma,že jsem jeden vyplnila do jistého penzionu na Vysočině a i jsem s paní hovořila telefonem, ale nepřišlo mi žádné potvrzení pobytu, pustila jsem to z hlavy a jedu do jiného, odkud mi okamžitě potvrdili příjezd, od tamtěch nemám nic v ruce a teď ode mne požadují storno. Mají šanci? Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

3x

Řeknu vám to takhle...bez ohledu na obchodní podmínky paní napište, že vzhledem k tomu, že neposlali potvrzení objednávky a propozice, právem jste se domnívala, že na váš zájem nereagovali a rezervaci nepřijali. Napište jim, že jejich vinou jste museli shánět narychlo jinou dovolenou a ať jsou rádi, že nechcete náhradu vy.

To vše ale až potom, co prohlédnete svou spamovou schránku v mailu a budete si absolutně jistá, že potvrzení objednávky neposlali. Pokud ho najdete, tak zaplaťte stornopoplatky a můžete nadávat jen sama sobě, že jste špatně postupovala.

eman
14.07.20 16:04
hodnocení

0x
Mají.

hodnocení

0x

Ten formulář byl "Rezervace pobytu", nebo něco jako "Dotaz na volné místo"?

POkud něco rezervujete, tak jste projevil závazný zájem. Kdežto u dotazu byste musel ještě upřesnit, že o to máte opravdu zájem.

hodnocení

Vyplněná rezervace ano, ale žádné písemné potvrzení od nich.

hodnocení

Přece by mi měli potvrdit, že to platí a cenu, ne?

Proč by to měli potvrzovat? Pokud byly v informacech k rezervaci všechny potřebné údaje, nebo dokonce to byla rezervace elektronická kde jste si vybral nabízený termín, tak nevidím důvod proč to potvrzovat

re4zon
U elektronické komunikace nevidíte důvod potvrzovat přijetí? Tak to o tom asi moc nevíte. Jen blázen by někam jel bez potvrzené rezervace.

hodnocení

0x

@aja1946 - Vyplněná rezervace ano, ale žádné písemné potvrzení od nich.
Mají někde obchodní podmínky? Co je v nich ohledně ne/potvrzení rezervace a storna?

hodnocení

o potvrzení nic, jsou tam napsána výše storen

iz*
hodnocení

0x

Odpověď najdete ve všeobecných obchodních podmínkách ponzionu, který jste si zarezervoval. S podmínkami jste se měl seznámit předem. Podle mne by byla nejméně slušnost Vám pobyt potvrdit, ale pokud se drží zmíněných podmínek, ...

pet32
hodnocení

0x

Jestli jste s paní hovořila telefonicky, asi to brala, že máte opravdu zájem. Storno záleží kolik dnů je do odjezdu, oni mohli pokoj pronajmout někomu jinému, tak by neměli ani peníze od vás a ani obsazený pokoj.

hodnocení

bohužel se mi ozvali až po termínu pobtu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]