Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde se vozí odpady - elektronika apod.?

Od: zofi* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
chtěla bych tady probrat téma, kde se vozí odpady? Kolikrát lidi vyhazují ještě dobré věci jen použité.
Je mi to blbé tady psát jako bezdomovec, ale někteří vyhazují opravdu i dobré spotřebiče, protože dostali třeba nové a na starší není místo.
Ráda bych si některé funkční a použitelné věci i vzala, ale nechci chodit po popelnicích a vybírat je na sídlišti.
Není nějaké místo, kde se třeba sváží elektrické spotřebiče apod. a lidé si je mohou za nějaký poplatek vzít?
Děkuju

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Použité věci se odkládají na Sběrné dvory a dále vozí do podniků, zabývajících se recyklací. Odložením ve Sběrném dvoru se z věci stává odpad a podle zákona o odpadech se údajně nesmí prodávat nikomu jinému, než subjektům, které tento odpad recyklují.

hodnocení

3x

Malé věci házíme do sběrných kontejnerů na elektroodpad, velké vozíme do sběrného dvora. Jenže: co se tam jednou přiveze, už nesmí ven. Takže i kdyby se Vám něco hodilo, nemohou Vám to dát.

Jednou jsme ve sběrném dvoře sháněli hořáky ke staršímu typu kombinovaného sporáku. V obchodech se nesehnalo, výrobce napsal, že to už nedělá. Poprosili jsme, zda bychom si ve sběrném dvoře případně mohli toto oddělat. Pán souhlasil, ale stejně jsme potřebnou součástku nenašli. Tak jsme jim přidali celý sporák.

Zeptejte se na bazoši. Občas se tam objeví něco zdarma, za odvoz či za symbolickou cenu. Nebo jinou inzerci. Jaga.

hodnocení

2x

Co zkusit tohle vsezaodvoz.cz/... nebo toto darujizaodvoz.cz/...?

můžu doplnit nevyhazujto.cz/..., taky Annonce zdarma a do 100 korun, fb market zadarmo (i v Aukru jsou věci za odvoz); je pravda, že sledovat to je otrava a elektrotechniky asi spíš v nabídce moc nebude (ale pokud jste z Prahy, můžete si dojít pro svlečku ze sklípkana -:) )

hodnocení

0x

Zdravím.
U nás se tyto věci vozí na sběrný dvůr. Tam si každý může vzít, co chce, zadarmo.
Mělo by to být všude stejné.

re4zon
To si prave nemuze, dle zakona o odpadech ani nesmi. Nekde na to asi kaslou, ale tam co to znam to neexistuje, jeden zamestnanec za tolerovani byl vyhozen a ostatni se boji.
priklad11*

Navíc výrobek musí být kompletní. Nesmí chybět ani přívodní šňůra. Pokud chybí, už to není výrobek k recyklaci, ale komunální odpad. A za jeho převzetí se taky může platit.

figurek*
hodnocení

0x

Ve sběrných dvorech běžně potkáte lovce, kteří číhají na kořist. Zaměstnanci je obvykle ignorují.

Ale s elektronikou a elektrickými spotřebiči ze sběrných dvorů je trochu problém. Co se ocitne ve sběrném dvoře, to je opravdu na vyhození. Televize, mobily, pračky, klimajednotky, větráky a zaručeně kvalitní aparáty z Lidlu tam raději nechejte. Já jsem ze sběrného dvora použil jednu jedinou věc, krytku na sporákový vypínač s doutnavkou.

Já použil televizor. Měl jen vadné kondenzátory. Klasika. Sloužil sloužil ještě 4 roky.

A já mám v dílně zánovní vysavač. Ne tedy ze sběrného dvora, ale uklízel jsem u popelnic. Měl vážnou neopravitelnou závadu. Nevysával. Bodejť jo. Vytáhl jsem z něj kouli hnusu a běhá jak o život. Lidé jsou různé...*zed*

Na vrakáčích jsou občas auta i s nájezdy 60 - 100 tisíc kilometrů a přitom jim nic není, akorát jsou mimo dnešní bezpečnost a elektronickou pohodu.

@gumidek: To jo, třeba žigul najel max. 99 999. Jen jsem neměl tucha po kolikátý *smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]