Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zub - vyvrtat nebo vytrhnout

Od: miguel® odpovědí: 13 změna:
Asi takhle. Osmičku v pravo dole už (jako jedinou) nemám. Trhání na dvakrát, pokaždé pět injekci (kořen se fakt držel). Tak prý jednou bude muset ven i ta protější horní osma. Pak zlobila sedmička vlevo nahoře, takže kanálky, dvě hodiny v křesle a cca 8 tisíc korun. No a teď zlobí sedmička vpravo nahoře. Ve čtvrtek jdu na zákrok a mám se prý rozhodnout. Buď vytrhne sedmičku a rovnou i osmičku a nebo tu sedmičku spraví (kanálky) a mám si připravit devět až dvanáct tisíc. A já teď nevím. Jde mi i to, že prý když se vytrhnou zadní zuby, tak se ostatní zuby trochu rozlezou. Je to tak? A co myslíte, nechat spravit, nebo trhat? Ostatní zuby jsou ok, mám docela fajn úsměv. Vydržím asi všechno, jen se nedokážu snadno rozhodnout. Díky za rady z křesla. Zubům zdar! :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

5x

Rada? Nechat opravit, netrhat, pokud to není absolutně nezbytné. Zuby se skutečně v dásni rozlezou a bývá to začátek konce, i když osmičky vytržené tak strašně nevadí. Pokud čistí kanálky pod mikroskopem, pak je cena ok. Třetí zuby nám nenarostou, tak je lepší zachovat to, co jde.

hodnocení

Moc díky za radu. Ano, je to velmi dobře vybavená ordinace (klinika). Mikroskop a rentgen používá pan doktor dost často. Tak děkuji a držte palce, ať to moc dlouho neboli :)

hodnocení

3x
Pokud se zub dobře opraví, může sloužit ještě hodně dlouho. Vyšší cena opravy pravděpodobně znamená složitou opravu, nejenom čištění kanálků, ale i nějakou dražší bílou korunku apod...
Nechala bych si zub opravit i za ty peníze. Sedmičky se dost využívají. Když chybí sedmička, kouše se více ostatními zuby, které ale nejsou uzpůsobené nahradit stoličku. Trpí pak celý chrup.
Mám podobnou opravu, také na sedmičce, zub zatím funguje dobře.
Pokud byste chtěl během let implantat za vytrzenou stoličku, cena 20000-30000kc.
Kvalitně opravený vlastní zub je vždy lepší než umělý implantát. Netrhejte, pokud nemusíte a můžete si dovolit zaplatit. Je to škoda.
Vytržení zubu nechte jako úplně poslední možnost. Osmičky si ale dejte všechny pryč, když jsou špatné. Do těch nemá smysl cpat peníze.
doplněno 14.07.20 06:25: Oprava mé sedmičky, dolní stoličky, stála kolem 10000kc. Už je to pár let. Ceny se trochu změnily směrem nahoru.
Čím méně zubů v puse, tím více musí kousat ostatní zbylé a tím se více opotřebovává zbylý chrup. Za mě určitě netrhat!
hodnocení

Děkuji za dobrý komentář. Také si říkám, že dokud to jde, tak si to holt zaplatím. Viz sedmička vlevo. Zatím drží a jsem spokojen.

hodnocení

2x

Já bych nevydržel tu cenu. Veškeré trhání mám u své zubařky zdarma, jen v jediném případě jsem připlatil 120,-Kč za kvalitnější anestezii. To proto, že mi řekla, že podle rentgenu má ta "osmička" propletené kořeny a běžná anestézie by to asi neutáhla. Měla pravdu a zub byl za cca 8 minut venku, a to ve třech kusech.

Čištění kanálků před cca 3 lety za 800,-Kč/1zub.

Tvůj zubař je nechutný vydřiduch!

doplněno 13.07.20 20:01:

@miguel: V tom případě spravit!

hodnocení

Nepřišel jsem řešit cenu, ale rozdíl mezi opravou a trháním. Cena je za bílou výplň, nechci mít za X let černou hubu, když se smeju od ucha k uchu. Ano, je to hodně peněz, ale tohle beru jako cenu za to, že jsem před tím k zubaři vůbec nechodil (15 let).

hodnocení

1x

Tyto úkony mi moje zubařka dělá na pojištovnu a za čistění kanálků a ani za trhání nic neplatím.

Ale znám lidi, kteří i plombování chtějí jako nadstandart - ale tady detaily neznám, takže moc radit nemohu.

hodnocení

Čištění kanálků zdarma, tak to je sen :)

muz
hodnocení

1x
Tady není o čem se rozhodovat. Pokud je zub opravitelný, tak opravit a netrhat. Vůbec se divím, že Vam zubar nabízí vytrhnuti opravitelneho zubu.

Dřív jsem chodil k zubařce která když měla dělat vtší opravu tak to vytrhla a někdy i zbytečně.

Nyní moje zubařka trhá jen v případě když už se to zachránit nedá.

Mám zuby kde je polovina zubu plomba a ta předchozí by ho už dávno vytrhla.

Ta moje mi trhíala nedávno zub když už ze zubu nahoře byla jen skořepina takže trhala už jen kořeny.

hodnocení

On mi to nabídl jako možnost, to trhání. Chybí mi jedna osmá dole, prý ochabne (kvůli chybějícímu protitlaku) osma nahoře. Takže když vytrhne sedmičku i osmičku (co s tou mezerou) nahoře, tak pak začne ochabovat sedmička dole a tak se postupně "zbavim" vseech zubů... Takže opravit. Díky

Ta moje předchozí taky trhala zub i když nemusela protože neměl protějšek tak prý je plonkový a tudíž zbytečný.

Taky ji říkali KOVÁŘKA - jmenovala se Kovářová.

hodnocení

Díky všem za reakce. Zub nechám opravit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]