Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vyplatit peníze z sro

Od: xabcx odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,
potřeboval bych si vyplatit nějaké peníze z sro, kde jsem 50% majitelem a zároveň jednatelem. Z různých článků jsem se dověděl, že nejlepší způsob je asi zaměstnat se na DPP. Všechna omezení s DPP znám.
Zajímalo by mě, zda pro mě není nějaká vhodnější varianta vzhledem k tomu, že jsem student.
Samozřejmě chci, aby to bylo co nejvýhodnější pro firmu i pro mě.
Kdyby měl případně někdo i další info o náležitostech, co vše musím na to DPP zařídit, budu rád za každou radu.
Díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ta DPP je asi nejjednodušší. 400 Kč/hod., 25 hodin měsíčně, podepsat daňové prohlášení a vyplácíte si každý měsíc po celý rok 10.000 Kč. Líp to s dohodou nejde.

Sepište písemně DPP na nějaké administrativní práce, které byste byl schopen v případě nutnosti doložit.

Možno takto sepsat více DPP na rodinné příslušníky nejlíp v důchodě, kteří jinde nepracují a tedy jinde neuplatňují slevu na dani.

priklad11*

A když budeš na dně (protože jsi všechno utratil) tak ti Stát pomůže z peněz těch, kteří poctivě platěj daně

xabcx
hodnocení

Rád bych věděl, jak přesně stát "pomůže". Pokud jsem společníkem nebo jednatelem společnosti s ručením omezeným stát mi opravdu nic nedá. Jak přesně bylo toto myšleno?

etana*

xabcx...to nic, priklad ještě nevydejchal těch třicet nebo kolik tisíc pro živnostníky v dubnu:)

priklad11*

To těžko vydechávají i jiní kteří si odkládají stranou a musí pamatovat na horší časy. Není nic nového že státní pokladnu nejvíce plní svými daněmi ti co jsou za píchačkami. OSVČ se snaží dát státu co nejméně a co nejvíc získat. Ostatně jak je vidět i na dalších radách

No upřímně, když jsem se dozvěděl, že některé pobočky nejmenovaných nadnárodních firem dostaly příkazem uměle omezit plně alokovanou výrobu, aby mohly zaměstnance poslat na kurzarbeit a brát na ně kompenzace z různých podpůrných programů Covid-XXX, tak mi nějací živnostníci čerpající příspěvek rozhodně netrhají žíly. A jejich odběratelé, kteří musí na dodávku objednaných zakázek čekat, jsou taky štěstím bez sebe.

hodnocení

0x

Co takhle podíl ze zisku?

xabcx
hodnocení

Podíl na zisku určitě není ta nejlevnější varianta.

Jistě, ale záleží na tom, o jaké částky se má jednat. Do určité míry se vyplatí DPP. Navrhovaný pronájem nemovitosti či vozidla s sebou přináší další daňové povinnosti na straně pronajímatele. Jsou další metody na hraně zákona a do jisté míry závisí na tom, jakým způsobem dokážete komunikovat a obhájit je před kontrolou úřadů. V každém případě je vhodné mít daňového poradce, který dokáže alternativy narhnout a spočítat pro konkrétní situaci.

Co se týká podílu na zisku, tak 19% zdaníte na straně firmy, 15% pak jako fyzická osoba. Pokud se něco legislativně mezitím nezměnilo. Takže cca třetina v kanálu, pardon, pro erár.

xabcx
hodnocení

Samozřejmě se jedná o malou částku do 10 000Kč, kde se nemusí řešit pojištění a platit dvojitá daň. Jinyk bych si moc od podílu zisku k DPP nepolepšil.

mate59
hodnocení

0x

Spočítat, kolik vyjdou celkové odvody na DPP proti vyplacení podílu ze zisku společnosti.Společnost svúj zisk zdaní svou sazbou a vy zdaníte vyplacený podíl zvláštní sazbou,byla 25%.

V optimálním případě jsou odvody nulové.

DPP do 10.000 (hrubá) nepodléhá odvodu SP ani ZP. Tzn., že základ daně je zase jen 10.000 a daň je 1500. Pokud ale má dohodář podepsané prohlášení (= uplatňuje slevu na poplatníka ve výši 2070), sleva celou daň pohltí a k výplatě je 10.000 v čistém.

Prohlášení může mít podepsané pouze u jednoho zaměstnavatele.

hodnocení

0x

S.r.o. ma nekde sidlo, adresu. Jste majitel nemovitosti? Pronajmnete cast sve nemovitosti sro za mesicni najemne. Taky muzete svuj soukromy automobil dat k pronajmu do sro.

etana*

a bude to zdaňovat u sebe:) To jsou rady.

mate59

To je právě jediná nevýhoda eseróček, že prachy se musí zdanit vždy dvakrát,jednou sro a pak jednatel.

xabcx
hodnocení

Kdybych byl majitel nějaké nemovitosti, byl bych za vodou a toto bych nemusel řešit.
Za pronájem automobilu by zase má sro musela platiti i silniční daň.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]