Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych si vyplatit nějaké peníze z sro, kde jsem 50% majitelem a zároveň jednatelem. Z různých článků jsem se dověděl, že nejlepší způsob je asi zaměstnat se na DPP. Všechna omezení s DPP znám.
Zajímalo by mě, zda pro mě není nějaká vhodnější varianta vzhledem k tomu, že jsem student.
Samozřejmě chci, aby to bylo co nejvýhodnější pro firmu i pro mě.
Kdyby měl případně někdo i další info o náležitostech, co vše musím na to DPP zařídit, budu rád za každou radu.
Díky
Ta DPP je asi nejjednodušší. 400 Kč/hod., 25 hodin měsíčně, podepsat daňové prohlášení a vyplácíte si každý měsíc po celý rok 10.000 Kč. Líp to s dohodou nejde.
Sepište písemně DPP na nějaké administrativní práce, které byste byl schopen v případě nutnosti doložit.
Možno takto sepsat více DPP na rodinné příslušníky nejlíp v důchodě, kteří jinde nepracují a tedy jinde neuplatňují slevu na dani.
A když budeš na dně (protože jsi všechno utratil) tak ti Stát pomůže z peněz těch, kteří poctivě platěj daně
Rád bych věděl, jak přesně stát "pomůže". Pokud jsem společníkem nebo jednatelem společnosti s ručením omezeným stát mi opravdu nic nedá. Jak přesně bylo toto myšleno?
xabcx...to nic, priklad ještě nevydejchal těch třicet nebo kolik tisíc pro živnostníky v dubnu
To těžko vydechávají i jiní kteří si odkládají stranou a musí pamatovat na horší časy. Není nic nového že státní pokladnu nejvíce plní svými daněmi ti co jsou za píchačkami. OSVČ se snaží dát státu co nejméně a co nejvíc získat. Ostatně jak je vidět i na dalších radách
No upřímně, když jsem se dozvěděl, že některé pobočky nejmenovaných nadnárodních firem dostaly příkazem uměle omezit plně alokovanou výrobu, aby mohly zaměstnance poslat na kurzarbeit a brát na ně kompenzace z různých podpůrných programů Covid-XXX, tak mi nějací živnostníci čerpající příspěvek rozhodně netrhají žíly. A jejich odběratelé, kteří musí na dodávku objednaných zakázek čekat, jsou taky štěstím bez sebe.
Jistě, ale záleží na tom, o jaké částky se má jednat. Do určité míry se vyplatí DPP. Navrhovaný pronájem nemovitosti či vozidla s sebou přináší další daňové povinnosti na straně pronajímatele. Jsou další metody na hraně zákona a do jisté míry závisí na tom, jakým způsobem dokážete komunikovat a obhájit je před kontrolou úřadů. V každém případě je vhodné mít daňového poradce, který dokáže alternativy narhnout a spočítat pro konkrétní situaci.
Co se týká podílu na zisku, tak 19% zdaníte na straně firmy, 15% pak jako fyzická osoba. Pokud se něco legislativně mezitím nezměnilo. Takže cca třetina v kanálu, pardon, pro erár.
Spočítat, kolik vyjdou celkové odvody na DPP proti vyplacení podílu ze zisku společnosti.Společnost svúj zisk zdaní svou sazbou a vy zdaníte vyplacený podíl zvláštní sazbou,byla 25%.
V optimálním případě jsou odvody nulové.
DPP do 10.000 (hrubá) nepodléhá odvodu SP ani ZP. Tzn., že základ daně je zase jen 10.000 a daň je 1500. Pokud ale má dohodář podepsané prohlášení (= uplatňuje slevu na poplatníka ve výši 2070), sleva celou daň pohltí a k výplatě je 10.000 v čistém.
Prohlášení může mít podepsané pouze u jednoho zaměstnavatele.
S.r.o. ma nekde sidlo, adresu. Jste majitel nemovitosti? Pronajmnete cast sve nemovitosti sro za mesicni najemne. Taky muzete svuj soukromy automobil dat k pronajmu do sro.
To je právě jediná nevýhoda eseróček, že prachy se musí zdanit vždy dvakrát,jednou sro a pak jednatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.