Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nateklá noha co s tím?

Od: petr456* odpovědí: 14 změna:
Moje mamka má hrozně nateklou nohu, něco ji večer kouslo už to má nateklé asi 1 den. Říkala že na to zkusí obklad, ale nevím jestli to pomůže.
Nateklá noha co s tím?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

17x

A na to, aby si mamka zašla k lékaři potřebuje doporučení od pana starosty, ministra zdravotnictví, nebo spustíme všelidové hlasování?

Já tedy pro jistoutu ;) už hlasuji - k lékaři co nejdřív.

hodnocení

6x

Na nic bych nečekal a mazal bych k lékaři.

hodnocení

2x

na dotek je tá noha teplá? pokud ano je to otok lečí se to antbiotky

pokud ne je to alergická reakce v obou případech bych šel co nejrichlejí k lekáří může byr slušný problém pokud se to tak nechá

hodnocení

1x

Musíte k lékaři, typuji to na trombózu, na nic nečekejte a jdete na pohotovost. Obklad je v tomto případě k ničemu.

Jesti mamku něco kouslo, tak je to otrava, ten hmyz kdo ví, na čem seděl, než štípnul, musí dostat antibiotika. Toto se mi stalo s rukou a byla to otrava krve, brala jsem antibiotika. Jestli je maminka alergik, tak to by snad věděla.

hodnocení

1x

Kristova noho *alene*
S takovouhle nohou okamžitě k lékaři, nač čekáte !?
Nechápu ...

2222
hodnocení

1x

Taký jsem měl něco podobného kolem kotníku po štípnuti nějakým svinstvem. Ze začátku to nebolelo a nebyl s tím příliš problém a tak jsem si myslel, že se to obejde bez doktora. Po asi dvou dnech to začalo dost silně bolet a svědit a nemohl jsem ani pořádně chodit a navíc jsem měl i trochu teplotu. Zašel jsem s tím k lékaři a ten mi na to dal višněvského mast a antibiotika.

hodnocení

1x

Okamžitě k lékaři, hrajete si s následky infikovaného štípnutí, může jít o všechny možné bakterie, které létající či jiný hmyz přenáší. Chce to určitě antibiotika a dle vývoje sledovat lékařem. Může dojít k infekci selého organismu.

lipanek
hodnocení

0x

Je tam vpich, a ano, okamžitě na pohotovost. Také jsem se léčila ATB, byla v neschopnosti 6 neděl.

houbes*
hodnocení

0x
Mazejte s mamkou k lékaři !

hodnocení

0x

Tak tohle důvěrně znám. Nikdy jsem netrpěla žádnou alergií na nic a pak jsem šlápla bosou nohou na vosu, která asi byla něčím infikovaná. To, co se mi na noze udělalo, to nikomu nepřeji. Oteklá noha až ke koleni a do rána nárt a chodidlo doslova mokvavé. Nemohla jsem si ani nic obout a k lékaři jsem musela. Odvezla mne kamarádka a píchli mi ihned kalciovou injekci a předepsala mi kožní lékařka tu černou mast, kterou mi vyráběli v lékárně. Trvalo to možná víc jak 10 dní, než se to vyléčilo a bylo to hodně bolestivé. Ke konci to začalo svědit, že jsem zatínala zuby a vší silou jsem odolávala tomu, abych si to nezačala škrábat, protože pak to bylo ještě horší. Prostě jsem prožívala opravdu peklo, hlavně v noci. No a od té doby jsem začala být alergická na každé štípnutí a jakýmkoliv hmyzem. Tak mám doma pilule na alergii, které jsou na předpis, protože ty volně prodejné nezabírají. A na té fotorafii je vidět, že tam nějaké píchnutí je. Nepodceňovat.

hvfsc
hodnocení

0x
Na otok obecně studená (ale ne ledová) voda (dát nohu do kýblu) a prášky na alergii (jsou volně prodejné), ocatnova mast se také prodává na otoky. Takhle nateka noha většinou po včele. Jestli se to vůbec nezlepší nebo se to zhorší, přibude teplota apod., tak k lékaři pro antibiotika.

jenda2*
hodnocení

0x

A hned od lékaře na pedikúru. Pečlivě upravené nehty je základ a zvláště u žen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]