Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Heureka.cz vydělala za předchozí rok 200 milionů - jak?

Od: dominikk odpovědí: 30 změna:
Dobrý den, nedávno jsem četl, že srovnavač cen Heureka.cz vydělal za předchozí rok 200 milionů. Mohl by mi někdo vysvětlit jak je to možné, když je stránka zdarma?
Přece to není jen reklamou...
Díky

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Když tam chcete mít své zboží tak za každý klik platíte... a že se kliká než se vybere finální nabídka, že?

joudic*
hodnocení

3x
10-20 korun za jeden proklik v sezonnich sekcich.. staci?

hodnocení

2x

Jak to přesně funguje, to nevím. Jak ale mohou královsky žít jutubeři, ze kterých se jen díky klikání diváků stali multimilionáři, to je mi stále záhadou. Už mi to vysvětlovali, ale hlava mi to stejně nebere. *alene* Heureku miluji a díky ní nakupuji. Na heureka.cz si najdu typ, který se mi líbí a pak najdu nejlevnějšího prodejce, ke kterému nakouknu a prostuduji parametry, o kteých prodejce v kamenném obchodě ani neví, jen odrecituje to nejnutnější. A z toho obchodu objednám. Přímo u Heureka si myslím, že nikdy.

jurajjuraj*

kolikrat staci zadat vyrobek do googlu a najde se jeste levneji nez ma ten nejlevnejsi prodejce na heurece

joudic*
milion shlednuti videa je 1000$, a to do toho nejsou zapocitany reklamy a prokliky na ne

dominikk
hodnocení

Aha, takže stačí proklik a obchod nemusí být ani zrealizován?

ano, stačí že kliknete a podíváte se "do obchodu".

priklad11*

Heureka bere, ale za nic neodpovídá. Já na ní vůbec nespoléhám. Parametry jsou často nepravdivé, je to věc obchodníka. Heureka by aspoň mohla vyžadovat úplnost parametrů. V březnu jsem koupil mobil. Heureka doporučovala. Cena nebyla nejnižší, ale obchod byl na dosah. Debakl. Ruská ROM. No aspoň se nějaká ženská z Heureky starala že mi mobil vzali zpět. V tu dobu již měli být obchody uzavřeny.

motak
Heurece jsou parametry víte kde...je zajímají akorát peníze za proklik.
priklad11*

Myslím, že už je Heureka ve vlastnictví zahraničního kapitálu. Přesně stav o který jsme si zažádali. Zisk a dividendy z republiky pryč, místo toho si necháme dovést plné kamiony odpadu. A taky nějakého teroristu.

motak
Kdyby ste si raději místo nenavistnych debilnich keců ověřil fakta e15.cz/...

hodnocení

0x

Já se přiznám že tenhle byznys taky moc nechápu princip toho výdělku.

Takže uplně primitvně jak to je nebo kdo to vysvětlí? Já kliknu např v Alze na mobilní telefon a už z toho mého kliku nebo návštěvy má Heuréka nějaký halíř? kdo ho platí? Alza?

dominikk
hodnocení

Ano, asi tedy na stránce heureky uvidíte telefon, který se prodává na alze a vyto rozkliknete a dostanete se na stránku alzy. A za to má ta heureka nějaký profit.
A pokud to je skutečně pár korun za pouhý proklik, tak to mají dobrý.
kare
Zrovna Alza již s Heurekou nespolupracuje. Ale v podstatě máte pravdu(přesný princip ani ceny si myslím, že nelze zjistit).

Možná, že je to i naopak. Tedy že Heuréka nespolupracuje s Alzou. Já totiž mám s Heurékou dobré zkušenosti, hlavně díky recenzím a diskuzím. Naopak s Alzou tak dobré zkušenosti nemám.

motak
Není, alza opustila heureku už před pár lety.

A Heuréka z toho má pořádnej splín*smich*

motak
Ceník je normálně dostupny heurekashopping.cz/...
Tak předpokládám,že heureka odchod alzy pocítila,přece jen to nebyl malý eshop...

Tal Alza na Heurece není to jsem zapoměl ale to je jedno to byl příklad Alza mi zrovna napadla.Ale za to moje kliknutí to musí být "setinky halířů" protože to nemužou být za klik koruny nebo více.. to jsou za jeden klik strašný peníze.

A kdo ten muj klik Heurece platí? Ten obchod do kterého vlezu?

To se mi stejně nezdá to by se ty shopy nedoplatili protože za den tam nakliká a šmejdí "miliony lidí"

Já myslím spíš že tam bude nějaká částka třeba měsíční toho shopu za ta že je na Heurece vidět ale cálovat za klaždý klik to nevím...ale je to jen muj názor ale třeba najivní.

dominikk
hodnocení

Máte pravdu že falšovat klikání jde dnes pomocí botů.
motak
Jasne,setinky haléřů:) podívejte se do ceníku v odkazu vyse,tam máte presne kolik eshop zaplatí za jeden klik bez DPH na zboží v dané kategorii a ceně. A v před vánoci ještě o 25% víc...
dominikk
Však se podívejte do ceníku, jsou tam celé koruny, ne setiny haléřů.

motak
hodnocení

0x
Ano,heureka jen parazituje na eshopech.
Stejne jako dny dopravy zdarma- heureka se tváří ze dala zákazníkům dopravu zdarma,ale ji to vůbec nic nestojí,vše platí eshopy a heureka jen ryzuje na provizi.

ladis*
hodnocení

0x
A víte, že polovina lidí má podprůměrný intelekt?
Prý kdo to platí, platíte to samozřejmě vy kupující :)
A Heurece ale mohou být některé výrobky, ne konkurenční výrobky publikovány i zadarmo... alespoň dříve tomu tak bylo, i na S zboží, ale tam už to zrušili před cirka 7 lety a jsou tam pouze placené tudíž naprosto nerelevantní výběr.
Ale když ono nic moc to s širším záběrem pro spotřebitele asi není, Google zboží je taky placené
joudic*
sorry ale to neni pravda.. trati prodejce. Musite mit nejlevnejsi cenu aby to hejl koupil.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

proc by nemohla vydelat 200 melounu? v prvni rade eshopy kterych vyrobky jsou na heurece plati za to ze tam jsou, cim vys se dostanou tim vic plati, kdyz vas zaujme na heurece nejake zbozi a vy se proklikate do eshopu kde nakoupite tak heureka ma procenta z castky vyrobku, heureka patri stejne obchodni skupine jako napr. mall.cz, czc.cz, vivantis.cz, rozbaleno.cz a urcite x dalsich eshopu

pokud dobre pamatuju tak alza odesla z heureky prave kvuli tomu ze ji koupila skupina mall group a uz tedy nejde o nezavisly srovnavac

joudic*
alza mela velmi spatne hodnoceni a ma premrstene ceny, ktere jsou pri srovnani s konkurenci velmi videt

hodnocení

0x
Z reklamy a z provizí. Mně ten výdělek připadá přiměřený.
(U některých odpovědí mě až zaráží naprostá ekonomická negramotnost pisatelů. Na druhou stranu to vysvětluje, proč má v jiné otázce v anketě Babiš 40%)
priklad11*

Špatná úvaha. Ti negramoti na Heuréce nevolí Babiše. Ti mají před očima Fialovou mlhu

dod
Přesně, než Fiala premiérem, radši ať tam zůstane Babiš, kterýho zrovna nemusím. Ale to už jsem někde jinde

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]