Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijatá faktura dph

Od: katty* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

našel by se někdo, kdo by mi poradil? Jsme plátce dph, máme fakturu z členské země EU a potřebovala bych poradit, jak ji zadat do systému, aby to dobře vlezlo do daňového přiznání z hlediska DPH.

Předem děkuji

Katty

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

antynka*
hodnocení

2x

Předpokládám u Vás vedení účetnictví nikoli daňové evidence. Záleží na tom, jaký máte software. Na DPH z EU by jste měly mít speciální analytický účet pro DPH - předpokládám, že Váš software má neadefinováno, která analytika padne do jakého řádku přiznání. Takže se podívejte na definici jednotlivých DPH účtů a kam mají nastaveno, že mají padat - na jaký řádek a zkuste vytvořit novou analytiku. Pokud nevíte kudy do toho, tak kontaktujte výrobce softwaru.

katty*
hodnocení

Máme POHODU. Já faktury jen zadávám. Nevím, zda ji mám zadat plusem a mínusem, zda má být dph vidět či ne.

antynka*

Musíte mít tu částku nasměrovanou na správný řádek přiznání DPH, takže Vám nepomůže žádné plusem a mínusem... Máte oddělené analytiky na jednotlivé sazby DPH a také na DPH na výstupu a na vstupu?

katty*
hodnocení

To já vůbec nevím, jen zadávám, dále účtuje někdo jiný.

vlasta*

SW Pohoda

Zadejte fakturu, uložte ji, členění DPH "PN", zadává se bez DPH.

Následně běžte na "Záznam" a na vyměřit DPH. Objeví se tabulka, do které údaje o základu DPH a od sazbě DPH doplníte.

Automaticky se vypočte DPH, doklady budou v interních dokladech.

antynka*
hodnocení

0x

No ale v Pohodě je volba na předkontaci nebo pokud máte automaticky nastaveno např. kontace Přijatá faktura, tak alespoň to, ne? Jeslti to tam nezadávate, tak to zadejte jako kdyby to byla česká faktura a účetní, která to bude účtovat na tuto fakturu upozorněte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]