Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
našel by se někdo, kdo by mi poradil? Jsme plátce dph, máme fakturu z členské země EU a potřebovala bych poradit, jak ji zadat do systému, aby to dobře vlezlo do daňového přiznání z hlediska DPH.
Předem děkuji
Katty
Předpokládám u Vás vedení účetnictví nikoli daňové evidence. Záleží na tom, jaký máte software. Na DPH z EU by jste měly mít speciální analytický účet pro DPH - předpokládám, že Váš software má neadefinováno, která analytika padne do jakého řádku přiznání. Takže se podívejte na definici jednotlivých DPH účtů a kam mají nastaveno, že mají padat - na jaký řádek a zkuste vytvořit novou analytiku. Pokud nevíte kudy do toho, tak kontaktujte výrobce softwaru.
Máme POHODU. Já faktury jen zadávám. Nevím, zda ji mám zadat plusem a mínusem, zda má být dph vidět či ne.
Musíte mít tu částku nasměrovanou na správný řádek přiznání DPH, takže Vám nepomůže žádné plusem a mínusem... Máte oddělené analytiky na jednotlivé sazby DPH a také na DPH na výstupu a na vstupu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.