Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stržený nehet na noze co teď s tím

Od: vasejmeno odpovědí: 3 změna:
Ma noze se mi strhl nehet, jenže teď to strašně bolí, jak do toho svítí slunko tak to taky bolí. Nevíte co s tím mám dělat? Mě napadlo si u ťamanu koupit umělý nechty na nohy a na kousek nechtu co mi za chvíli povyroste nalepit plastovej. Ale co s tím mám dělat dál? Co když se zase oddělí od prstu?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

To je na palci? Nehet tam visí, nebo je celý pryč? Jak se vám to stalo a proč by se to mělo opakovat? Pokud se odklápí, tak ho zajistěte proužkem náplasti. Nic na to místo nelepte, žádný umělý nehet, ať to dýchá! Nový nehet poleze hned za tím vylomeným. Nejdůležitější je, aby se do toho nedostala infekce. Na to si koupit v lékárně nějaký desinfekční sprej, koupel a mast. Sdělte nebo ukažte to lékárníkovi.. Já bych to přelepovala pouze v prašném prostředí, doma bych nosila pantofle, na zahradu sandály. A krýt prst před slunkem.

vilik*
hodnocení

0x
To je normální. Byl jsem na stržení celkem nedávno a bolet by to mělo jen pár dní.
Mně na to doktor předepsal nějakou hnědou vodičku, betadine nebo nějaký podobný název. Je volně prodejná, desinfikuje, ale hodně barví, takže jsem ji neaplikoval.
Lékař by vám asi doporučil nohu nekoupat a ovazovat alespoň 2 týdny, já jsem již za 2 dny lezl do sprchy a kryl pouze náplastí. Pro jistotu si můžete nohu dávat do igelitového sáčku a zafixovat gumičkou do vlasů, aby stékající voda nenamáčela obvaz, pokud se bez něj neobejdete.
Pokud ovšem nehet není zcela oddělený a volně visí, bude asi lepší, když ho úplně odstřihnete. Pokud si netroufáte, skočte si zítra na ambulanci chirurgie, raději v pantoflích a jestli jste řidič, zvažte doprovod na cestu zpět, protože zřejmě dostanete místní anestezii a ta údajně na někoho může působit tlumivě. Já jsem naštěstí tento problém neměl. Lékař by teoreticky mohl napsat i krátkodobou pracovní neschopnost, pokud například v zaměstnání musíte mít předepsané obutí, protože se mě na to ptal, ale povinné to není.
Máte celkem štěstí, že je léto a nemusíte nosit zimní boty. I když, pohodlné boty s pevnou špičkou by vadit nemusely.
Ještě taková poznámka mimo téma, prosím, snažte se vyvarovat používání slova ťamanů. Nevím proč, ale evokuje mi to myšlenku, že si nevážíte lidí, tedy ani zde těch, kterých se ptáte na radu.
vasejmeno
hodnocení

Díky, zkusím se zeptat na tu barevnou vodu. Větnamcu si vážím, dělají ve svátky, skoro do noci.. nedávno jsme si šla pro svacinu do jejich shopu a ještě jsem si odnášela laky má nechty, obal na mobil a tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]