Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám najít zubaře?

Od: zoubkova odpovědí: 17 změna:

Dobrý den. Paní zubařka, ke které jsem chodila odmala, odešla před rokem a něco do důchodu. Zubařka, která to převzala po ní, je momentálně na mateřské, místo zubaře je teď v dané ordinaci dentální hygiena, vedle dveří je jen papírek, ať se obracíme na pohotovost, nebo na kolegy v rámci polikliniky. Sečteno, podrženo - nemám "stálého" zubaře. Zkoušela jsem kouknout na stránky ČSK, podle všeho v okresu žádný zubař nové pacienty nenabírá. Mám se obrátit na pojišťovnu, oběhávat všechny zubaře co najdu a prosit?

Mám fyzický handicap a případné dojíždění by bylo problematické, ráda bych tedy zubaře našla co nejblíže.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ano, obrátit se na Vaši zdravotní pojišťovnu.
doplněno 09.07.20 20:05:

Zkuste se podívat na promikro.org/... Seznam stomatologů, kteří využívají stomatologický operační mikroskop KAPS. Výborní zubaři, možná trochu dražší. Ale opraví tak, že vše vydrží hodně dlouho. Investice se vyplatí. Možná někteří přibírají. Co opraví, vydrží, takže občas nabírají nové "pacienty":D

@jancaak: Nejsou tam ale všichni kteří používají kvalitní výbavu, zřejmě je více výrobců mikroskopů.

Ano, je více typů operačních zubních mikroskopů. Na mém odkazů je pouze seznam těch, kteří jsou zapojeni do této zubařské promikro organizace.
Určitě je hodně kvalitnich zubařů mimo tento odkaz. Je to pouze jedna z možností, jak najít dobrého zubaře.

hodnocení

2x

Dcera hledala zubaře s celou rodinou když jí zubařka odešla do důchodu.Našla jednoho ,,zubaře-zlatokopa,, v Ostravě. O zuby se starají,čistí 2-3 x denně,používají mezizubní kartáčky i ústní vodu a to i děti a přesto jim nejdříve nechal zaplatit po 1500,- zubní hygienu a po prohlídce vypsal zeťákovi předbežnou cenu na opravu chrupu 220,000,- ,dceři ,,jen,,75.000,-, vnučcce 10 let opravu a rovnátka cca 45.000,- jen vnuk 7 let zatím nic. :)) Hold,asi upadl na hlavu a není normální,nebudu jmenovat ale zřejmě spousta lidí pozná o kom je řeč. A opravdu si nedělám srandu ! Dcera ty rozpisy ještě má doma.

Má ordinaci v centru a jeho příjmení začíná na K? Ale asi ne, poněvadž já byl u levnějšího, ten mi dal návrh na 40-60 tisíc. Takže to bylo levný. A to jsem byl výše uživatelem @jancaak nařčen, že mám zuby naprd.

Musela bych se dcery zeptat ale Vy jste narazil asi na levnějšího! *smich*

hodnocení

1x

Prosit nemusíte, pokud zubaři dáte najevo, že máte připravenu počáteční investici cca 40-60 tisíc. To vás vezmou. Pokud budete chtít všechno na pojišťovnu, připravte se na žebrání a to neúspěšné. Holt byznys.

Za tolik peněz musíte mít desítky kazů, což znamená, že se nejspíš o své zuby moc dobře nestarate.
Zubař nemůže za špatný stav vašich zubů. Na pojišťovnu s tak mizerným chrupem nic moc neudělá. Bude se vám snažit zachránit zničené zuby, a to zadarmo nejde. Nejlevnější způsob je vytrhnutí.

Nevíte, jaké mám zuby. A na pojišťovnu vám zubař odvlákne drobný kaz za pár minut. Za prachy budete se stejným problémem sedět tři hodiny v křesle za takových pět litrů.

au1
hodnocení

1x
koukam ze mam fakt kliku ze pote co ma zubarka odesla loni v listopadu do duchodu jsem ted v cervnu nasel zubarku ktera me vzala, v centru Brna, byl jsem tam 8x, mam 3 zuby rozvrtany, 2 opraveny, a zatim jsem v tom jen za 4500 :) tech ctvrt milionu v Ostrave, rekl bych at mi rovnou vsechny zuby vytha

hodnocení

1x

Sehnat zubaře v místě bydliště je fakt problém. Můžeme být rádi, že přišly posily z východu.Můj zubař zmizel ze dne na den i se dvěma dalšími kolegy. Asi to zabalil a odešel do důchodu. Pokoušel jsem se tam dovolat 2 měsíce. Linka nezrušená, žádný záznamník, nic. Podle internetu to vypadá, že ordinuje dál. Nakonec jsem vzal auto a dojel tam osobně, mám to 50 km. V ordinaci nový, mladý zubař - Ukrajinec. Od pohledu sympaťák. Prvotní prohlídka byl pro mě šok, ale jak tak poslouchám a čtu, ceny má víc než férové. A hlavně je šikovnej. Viděl jsem rozpočet na necelejch 30 tisíc, momentálně jsem v tom tak za 20, ale pod 40 to asi nepůjde. Korunka, můstek a několik zgruntu předělanejch zubů. Po letech se přestávám stydět otevírat pusu, amalgám je na ústupu a vleklé problémy posledních let jsou tytam. Za peníze v Praze dům i kvalitně opravené zuby. Na pokladnu už je snad jen průklest a klapačky.

jaj*
hodnocení

0x
Já jsem našla zubaře hned na poprvé, peníze moc nechtěl, jen prachy na materiál.. je přes ulici, ale je to mladej ukrajinec, což by se asi moc lidem nelibilo, ale byla jsem spokojená. Takže zkusit i něco novýho, třeba i mladšího zubaře, nějakýho zubaře cizince... kdyby to byli špatní zubaři tak by v česku nemohli dělat.

Mno, netvrdím, že každý Ukrajinský zubař musí být špatný. Ale důvody pro to, že tu pracují jsou nejméně dva. Nedostatek zubařů a na ukrajinské poměry dobré platy.

jaj*
Jo a asi jsem nenapsala, jsem s ním moc spokojená, čisto s ordinaci oproti minulýmu, nejdřív mě pořádně prohledal, pak rengen, pak mailem napsal co bude dělat a kolik to bude stát kdybych všude chtěla bílý blomby, takže tohle rozhodování probíhalo vklidu, a ne v křesle s otevřenou pusou, tak jsem si dala bílý ne předek a vzadu tmavý. Ale ty tmavý blomby má světlejší než od bývalého zubaře, ten mi dával skoro černý, dokonce oproti minulýmu zubaři plombu vytvaroval, takže to není černej plácanec jak od minulýho, ale celkem hezká plomba. Ale konkrétně jedna nevýhoda byla ze se nechtěl pouštět do jednoho složitého případu, tak jsem musela za bývalým, ten vzal vrtačku, nějakej materiál a za půl hodiny hotovo. Mám v puse bílej plácanec, ale drží to už asi rok, a lepší než aby mi ten zub nějak vytrhl. Takze si myslím že mladší zubař bude dbát i na to aby to nějak vypadalo.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

jo sehnat zubare je dneska zazitek, my kdyz shaneli pro decka tak to bylo neco, nakonec jsme nasli 30km od baraku a prepsali jsme se tam vsichni, za 5 let co tam chodime jeste nepadla ani koruna a to mi uz trhala i osmicku

nekteri porad tvrdi ze zubare musi sehnat pojistovna ale neni to tak zhave, reknou klidne volneho zubare na druhe strane republiky a maji splneno

hodnocení

0x
Se zubařema je to problém. Moje zubařka šla na mateřskou a já čekám, až mi seženou jiného už od května a mám si zavolat až v září. Jestli mi v září řeknou, že si mám zavolat až třeba v listopadu, tak teda nevím, co budu dělat. Na začátku května mi řekli, že si mám zavolat v půli června.

hodnocení

0x

www.dent.cz zde jsou přijímající zubaři hledá se dle města a pojištovny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]